Ugrás a fő tartalomra

Tényleg jópofa ötlet!

Tényleg jópofa ötlet! :) Ha beszáll az ember egy ilyen közössége, akkor a közös érdekek mentén - és persze tényleg titkosítva - biztonságba lehetnek az adatai az embernek.
Sőt! Tovább megyek. Az üzleti modell lehetősége szenzációs: ha nem teszed tele a szervered, és a fennmaradó részt átkapcsolod garantált de fizetős üzemmódba, akkor olyanoknak tudsz felhőszolgáltatást nyújtani közösségi szinten, akiknek kicsi a szerverük, van ideiglenesen nagyobb helyre van szükségük. Aztán pörögnek a centek. :)

Originally shared by Laszlo Fazekas

Na, ez jópofa. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy a felhasználók eszközeiből kéne cloud-ot építeni nagy adatközpontok helyett. Ez kb. ilyen. Leraksz otthon egy ilyen kis eszközt, ami a te kis személyes szervered. Majdnem olyan mint egy NAS, a trükk az, hogy ezek a kis eszközök össze-vissza egymásra is backupolnak (persze titkosítva), így ha tönkremegy a te kis eszközöd, akkor sincs gond. A másik jóság, hogy az egész egy ilyen Dropbox szerű interfészen keresztül érhető el PC-ről, mobilról, bármiről, mint más cloud szolgáltatások. Tetszik ... 

http://news.cnet.com/8301-19882_3-57391989-250/dropbox-rival-space-monkey-puts-cloud-in-your-house/
http://news.cnet.com/8301-19882_3-57391989-250/dropbox-rival-space-monkey-puts-cloud-in-your-house/

Megjegyzések