Ugrás a fő tartalomra

iMito MX1 Android mini PC bevetés közben


iMito MX1 Android mini PC bevetés közben

A fiam egérrel Angry Birds-özik az LG LCD TV-re HDMI-n át rádugott MX1-en. Barátságos a kütyü, mindent tud, amit egy Android 4.1.1-nek tudnia illik. A TV nem full HD, csak ready, így az 1380px-en 1280px széles Android UI jön felskálázva. Az 1980px csíkoz, remeg a TV-m lefelé skálázási bénázása miatt.

A hang is a HDMI-n jön, BT-n át még nem sikerült kihoznom a párosított sztereó fülesre. USB-n simán felismerte a wireless billentyűzet/egér kombót. A NAS-ról simán játszik filmet wifin át (amit a wlan bír). Én nem tapasztaltam a fórumokban írt gyenge wifi térerőt.

A készülék nem melegszik, de a tápja igen. Így lehet, hogy majd rámérek a fogyasztásra, és egy nem melegedős tápra cserélek. Kikapcsolni menüből ki lehet a gépet, de ettől még meleg marad a táp (tehát nem a készülék szívja), de bekapcsoláshoz már a táp ki/behúzása kell, ez kicsit fura.

Még nem jöttem rá, hogyan lesz a YouTube fullscreen...
Még keresem a root mentes remote lehetőséget, hogy egy másik Android készülékről távirányíthassam. Az ingyenes, gyári fórumban javasolt remote app nem látja az MX1-t, és nem írják, melyik porton működik, így várok még, mert akkor hiába rootolok vagy veszek fizetőset, az sem fog menni, amíg be nem tudom lőni hozzá a lokális hálózatot.

Dugható rá USB HDD, HUB, ... még nem kísérleteztem vele, nem volt rá szükség.

Az Android tablet módban fut, de gyárilag elrejthető az alsó task bar.

Még be akarok állítani egy időzített képernyővédőt, hogy pl. indítsa el a fullscreen órát és vegye le a fényerőt negyed óra múlva.

Az SVOX-t sem néztem még...

Folytatom...

Megjegyzések