Ugrás a fő tartalomra

"A német kormány nem elég, hogy betiltja a gyerekeknek szánt okos órák forgalmazását, a lakosságot még arra is...

"A német kormány nem elég, hogy betiltja a gyerekeknek szánt okos órák forgalmazását, a lakosságot még arra is megkérte, hogy pusztítsák el, amennyiben egy is a kezükbe kerül." #security
https://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=13406911&chk=25cae4f24590f85a5bbce7d5ba86ef6d&url=http%3A%2F%2Fgyartastrend.hu%2Fcikk%2Fnemetorszagban_szetzuzatjak_a_gyerekek_okos_karorait

Megjegyzések

  1. Remélhetőleg nem olyan strapabíróak, mint Automáté :-)

    VálaszTörlés
  2. Nadenemazösszesgyerekeknekszántokosóráttiltjákbena.

    VálaszTörlés
  3. "A német szabályozó annyira komolyan gondolja a szerkezetek megsemmisítését, hogy a polgárokat arra kéri, dokumentálják a szétzúzásukat, és online küldjék el a bizonyítékot. Amennyiben ez megtörténik, a szabályozó egy tanúsítványt is elküld az érintetteknek, hogy mindenki nagy örömére tényleg a földdel egyenlővé tette a gyermeke okos karóráját."

    Jééézusom! Ettől borsódzik a hátam! Legutóbbi hasonló élményem a Blake Crouch: Wayward Pines trilógiából dereng. És itt nem a lehallgathatósággal van a bajom, hanem ezzel az uszítással. Szinte hallom, hogy "csörög az összes telefon".

    VálaszTörlés
  4. Nem biza. Vannak az MTK6xxx procis csudák, amik gyak. lekicsinyített telók, gsm, gps tracking, adatforgalom, stb. lehetőséggel, komplett Androiddal. Aztán vannak az MTK250x-es prockójúak, amikre spéci saját sw van, telóval csak bt-n, a telón futó saját appon keresztül kommunikál. A hw és a ram nagyon pici, de ált. tudnak pulzust, pedometert, alap kárcóra funkciókat, értesítéseket, sőt, tudnak simet kezelni, lehet róluk hívást, sms-t indítani/fogadni, a legújabbak gps trackinget is tudnak. Előnyük, hogy ált. van "sima óra" funkciójuk, amivel elketyegnek 5 napig is. Aztán vannak az egyéb, alacsony fogyasztású procisok, amik ált. csak bt-t tudnak + kárcóra funkciók + alap sallang, pulzus, mittomén, ezek között pl. vannak olyan Casio Illuminatorra hasonlító kijelzősök, amik egy évig is elmennek egy töltéssel/elemmel.
    A fenti sztori csak a legelső csoportot érinti.

    VálaszTörlés
  5. Nice. Fejlett orszag, es tudjak kinek mi a jo! HAIL H... HO :D

    VálaszTörlés
  6. Valahol jogos ez. De ez a dokumentálós beküldős dolog kicsit overkill.

    VálaszTörlés
  7. ühm... van egy általános német távközlési törvény, ami alapján tilos kémkedésre alkalmas eszközt gyártani, értékesíteni, importálni, és birtokolni. A tulajdonost felkérhetik a berendezés megsemmisítésére, aki, ha ezt elutasítja, 25.000€-ig büntethető (a dokumentáció, certifikáció tényleg benne van az ezt taglaló ismertetőben, https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Sachgebiete/Telekommunikation/Unternehmen_Institutionen/Anbieterpflichten/Datenschutz/MissbrauchSendeanlagen/Sendeanlagen-node.html ).
    Jelen témában többször hivatkoznak (mmint a Mashable, és a DW) egy korábbi esetre, ahol egy interaktív babát (Cayla) banoltak a piacról ugyanezzel a hivatkozással, az akkori hivtalos megszólalás szerint "The regulator also said that people who have already bought one of the dolls should destroy it.", valamint "The agency said it was not planning any legal actions against the parents who bought the toy. " Itt is annyi van, hogy "Eltern wird daher geraten, die Uhren eigenständig unschädlich zu machen und Vernichtungsnachweise hierzu aufzubewahren."
    Azért így kicsit árnyaltabb.

    VálaszTörlés
  8. De ma mar kb minden alkalmas kemkedesre. A gyerek is. :D akkormost mivan.

    VálaszTörlés
  9. A kép csak illusztráció (Forrád: 123rf)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése