Ugrás a fő tartalomra

Totális tiltás jön a francia iskolákban, se mobilt, se táblagépet nem lehet használni, még az okosóra sem...


https://www.hirstart.hu/hk/20180730_betiltottak_a_mobilozast_a_francia_iskolakban

Megjegyzések

 1. Hát nem tudom, egyfelől érthető, másfelől talán jobb lett volna, ha szabályozni próbálják, nagyobb jogköröket adva a pedagógusoknak, például elkobozhatják a telefont és ha eltűnik az a diák felelőssége.

  Másfelől lehet tényleg jobb, ha nem mászkálnak egész nap egy mini számítógéppel és kamerával a zsebükben, mert nincs az a pedagógus, aki fel tudná venni ellene a versenyt.

  VálaszTörlés
 2. Be se lehet vinni, vagy csak ki kell kapcsolni?

  VálaszTörlés
 3. Azt nem értem miért kell kiutálni? Nem lenne jobb beilleszteni a tananyagba? Számtalan dologra lehetne használni, ami kiegészíthetné az oktatást és megmutatná a diákoknak, hogy nem csak chatelésre és képmegosztásra, játékra lehet használni egy okostelót.

  VálaszTörlés
 4. Tamás Nagy Gondolom nehéz kontrollálni, hogy épp Burundi bruttó nemzeti össztermékének XIX. századi alakulására keres rá a nebuló, vagy csetel a barátjával.

  Azonkívül az iskolai képek fészbukra, instára töltése is elég problémás, a gyerekek elég kegyetlen kis jószágok.

  VálaszTörlés
 5. Horváth Gyula Jó-jó, tudom, de épp ez lenne a pedagógiai szakma feladata, hogy kidolgozzon egy olyan tantervet, ahol az eszközhasználat ellenőrizhető.
  Csak akarat kérdése: kobak.org - Okostelefonok az oktatásban - kobak pont org

  VálaszTörlés
 6. Valami gsm jammer + egy szál központi wifi, masszív szabályozással (hogy bejöjjön a Wiki Burundiról). Na jó, szünetekben a jammereket lekapcsoljuk.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése