Ugrás a fő tartalomra

Összekötötték három ember agyát, meg tudták osztani telepatikusan a gondolataikat


https://index.hu/techtud/2018/10/03/osszekotottek_harom_ember_agyat_meg_tudtak_osztani_telepatikusan_a_gondolataikat/

Megjegyzések

  1. Kihallgatásra alkalmas technológia.

    VálaszTörlés
  2. Hát azért ez még elég soványka. Nem azt mondom, hogy nem valami, de két nagyon egyszerű ingert sikerült átvinni, úgy, hogy a fogadó is tudta, milyen ingert vár. Semmi gondolat, semmi érzelem, és hát telepátia se nagyon. És persze ennek is majd akkor örülünk, ha többször meg tudják ismételni mások is.

    De minek kellett a két jeladó?

    VálaszTörlés
  3. Horváth Gyula​ gondolom az egyik a mozgatást, a másik a forgatást küldte.
    Ez nekem kicsit olyan kalapáccsal órát javítani: a Miskát egyszer megb*ta az áram, hogy csillagokat látott: nosza, meg tudjuk-e úgy b*ni árammal, hogy csak egy csillagot lásson, azt is a bal felső sarokban. Értem én hogy empírikus kutatás, meg minden...

    VálaszTörlés
  4. Szerintem irreális elvárás lenne, ha egyből csak elméleti oldalról megfejtve várnánk egy működő műszaki megoldás tervezetet. Ez az a terület, ahol ezek az apró kísérletek visznek előre. A legtöbb esetben a hiba szüli a megoldást. Aki ezt kicsinyli, kevesli, nem dolgozott még olyan gyakorlati kutatási területen, mely járatlan mások előtt is.

    VálaszTörlés
  5. Sancho Vi At nem kicsinylem én le, sőt, de itt egyáltalán nem gondolatot vittek át. Még csak nem is volt adási oldalon pusztán akaratlagos a kiváltott effektus, csak az "input szenzor" bemenetét tapogatták le "valahol", és az így kapott jellel indukáltak észlelést a vételi oldalon, "valahogy". Gombhoz varrtak kabátot (eltérő frekik, mert így választható el legjobban az ingerület, bár ennyi erővel a két kezüket is böködhették volna valamivel), működni működik, de csak annyira, amennyire multiméterrel mérhető pl. egy 1Gbps-es ethernet kábel jelének a megléte.

    VálaszTörlés
  6. Ez is kicsit olyan, mint az MI. Valami olyasmi van, amire már rá lehet fogni, de még inkább csak marketing bullshit. Na jó, legyen buzzword.

    VálaszTörlés
  7. Minden hosszú út egy kis lépéssel kezdődik, ami természetes, csak nem kell azt írni, hogy közel kerültünk a célhoz.

    (Na, milyen zagyvaságot tudni nyomni kapásból?)

    VálaszTörlés
  8. Szerintetek a kutatók írták? Egyszerű tech bulvár szerkesztés. A sorok között kell olvasni. 👍😎

    VálaszTörlés
  9. Horváth Gyula kis lépés az emberiségnek, nagy lépés Domschitz Mátyásnak. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése