Ugrás a fő tartalomra

Frissítettem egy hosszabb poszttal a megosztást. :)

Frissítettem egy hosszabb poszttal a megosztást. :)

Originally shared by Sancho Vi At

Teljesen jó bejegyzés, mely kritizálja a prájveszi megsértését, melyhez a Facebook rendesen ért.
Inkább azzal foglalkozott volna a Facebook, hogy...
1.) A falon megjelenő Instagram képekre tegyen már ki egy lájk gombot, mert bizony nincsen. Lásd pl. Gábor Csikós által készített fotók nekem így látszanak: https://dl.dropbox.com/u/79340084/CloudShot/shot_20120628_154125.png Addig nem lehet ezeket lájkolni, amíg egyesével el nem kezdem nézni (lásd a megnyitott képnél már van lájkolás: https://dl.dropbox.com/u/79340084/CloudShot/shot_20120628_154627.png) . Azaz érdektelenségbe fullad a FB-ra posztolás Instáról, hiszen ennek így visszajelzés nélkül semmi értelme. Persze, van, és ezt onnan is tudom, hogy visszajeleznek rendszeresen valós ismerőseim a FB-ra áttolt Insta fotóimra, hogy deejóóó . Miért lenne fontos ez a FB-nak? Hát azért, mert ezzel növelheti az aktivitást. Jelenleg ez ellen tesz. Az ok persze egyszerű; a külső appok, azaz a 3. fél által betolt tartalmakat igyekszik visszaszorítani a FB, bár pont ezeknek köszönheti a valós tartalmakat, hiszen számos nagyobb médiavállalat tolta bele fejlesztéseit a saját tartalmainak FB-os megosztásába. Azonban most már akkora a zaj, hogy a FB kezdi visszahúzni a potmétereket. Ez azonban károsan hat az olyan saját tulajdonában lévő termékeire is, mint az Instagram.
2.) Azzal is foglalkozhatna, hogy az eredeti gyártói Insta domainre mutató képekre húzó oldalra kirakott lájknak legyen némi köze a FB-ra áttolt fotó lájkjához. Lásd esetünkben ez így néz ki: http://instagram.com/p/MakNKXu69G/ Persze, mint Insta user, majdnem hogy teszek rá, hogy ki lelne erre a végoldalra rá, hiszen a fotóimra az Instán több lájk jön, mint valaha a FB-on. Azonban a FB-nak lenne jó, hogy saját oldalát felhúzza, ha már megvette az Instát. Tehát ez a válasz arra, hogy Miért lenne fontos ez a FB-nak? ez. :)
3.) A csatolt cikk nagyon jól feszegeti azt a problémát, hogy a mostani frissítésbe belekerült, bekapcsolható lájk milyen károkat okoz. A lényege annyi, hogy ha ezt bekapcsolod, és az Insta appban lájkolsz egy képet, akkor az egyben megosztásra kerül a FB-on is, azonban úgy, hogy közben a képet készítő FB profilját is belinkeli. Azaz ha sok képet lájkolsz, az szétszemeteli a falad (egy csokorba szerencsére, de akkor meg minek?). Továbbá aki Instán osztja a képét, nem biztos, hogy meg akarja FB-on nyilvánosan vagy tágabb köröknek úgy osztani, ahogy ebben a formában megteszi a FB. Ugyanis más az, ha a 2.) pontban általam említett módon kitolsz egy posztot, hogy jajdejó ez a kép, meg más az, ha tömegek osztják meg a képed, és közben ott virít idegenek falán is a FB profilod, mely lehet, hogy amúgy zárt, és nem kívánod megmutatni a FB-on át a fotóidat, csak mondjuk a privátban engedélyezett Insta követőknek.
A Facebook nem a lényeggel foglalkozik! Mire volt jó mégis mindez? Vagy nem gondolták át, és gyorsan alkottak valamit, vagy még több adatra van szükségük a viselkedésedről. Szerinted? :)
http://android.blog.hu/2012/06/27/erre_kellett_az_egymilliard_dollar

Megjegyzések