Ugrás a fő tartalomra

Hogyan működik és mit tud a Google Maps Offline?

Hogyan működik és mit tud a Google Maps Offline?
Sehogy és semmit. A végén kiderül, jelenleg miért... :) Igen, vannak még hibák és kérdések. Jelenleg inkább csak felbassza az ember agyát, mert a korábbi offline letöltést is elcseszték.
Az alábbi videóban látható, hogyan kellene működnie az offline üzemmódnak. Nézzük sorra:
1.) A 0:16 időpontnál rányom a kezelő a "Make avaiable offline" menüre, majd valahogy a rendező elfelejti ment hagyni azt a szarakodást, amit a terület kijelöléssel művel a user jelenleg. Ugyanis vagy piros hibaüzenettel sikít, hogy ott semmi sem letölthető, vagy engedi szürke megjegyzéssel, hogy azért az sem lesz tökéletes.
2.) A 0:17-nél a letöltés veszett gyors. Lófaszt. Lassú, hiába van gyors neted. Egy magos készülékek esetén ennél is lassabb, mivel a letöltött fájlt le is kell tárolni, és ez bizony processz igényes...
3.) A letöltött offline térképen utólag, net kapcsolat nélkül nem lehet még mindig útvonalat terveztetni. Sejtettem, és csodálkoztam is volna, hogy ha ezt a számításigényes feladatot egy Google Maps képes lenne elvégezni offline, mikor ehhez azért nagyobb app méret kell, mint eddig volt.
4.) A 0:28-nál indított keresésnél elsőre úgy tűnhet, mintha navigációt indítana, de nem. Csak nézi a térképen a pontot, majd 0:29-nél előhívja az előzőleg már látott "Make avaiable offline" menüt, és szintén a rendező közreműködésével a vágó kivágja a baszakodást a térképkijelöléssel. Konkrétan nem lehet letölteni ilyen könnyen ilyen kis területet a készülékre, mint ami a keresési találatból kapott nagyítás területén látható. Legalábbis hazánkban biztosan nem. Ezért megpróbáltam a videóban látható "Bear Mountain, NY" keresési találatot offline-osítani. Azt lehetne. Tehát a térképadatbázistól függ, hogy letölthető-e vagy sem. Mindez azt jelenti, hogy lokális hiba, nem lesz gyors javítása.
Persze, játszhatunk a nagyítás állítgatásával, és elérhető, hogy pl. Székesfehérvár/Budapest régió letölthető legyen egyben, de pl. egy kerület már nem.
Az offline menüi és működése lett átvariálva. Nincsen továbbra sem navigáció és keresés offline módban, és jelenleg hibás, macerás Magyarország területén az offline-osítás.
http://www.youtube.com/watch?v=Ujh0_61uYuk

Megjegyzések