Ugrás a fő tartalomra

Microsoft OneDrive problémák

Microsoft OneDrive problémák
1.) A Windows 7 alatti kliens gyakran jelez fájl eltérés miatti szinkron hibát, ha bárhol megnyitom azt szerkesztésre. Ezeket egyedileg kell kezelni, és az ezzel kapcsolatos üzenetek nem egyértelműek.
2.) Az Android kliens nem képes megnyitni megtekintésre egy Office fájt, ha az email mellékletben vagy az SD-n van. 3.) A FolderSync Android alkalmazásban úgy két hete rossz, hibás a Microsoft authentikáció, mert a MS belenyúlt valamibe.
4.) A Windows 7 kliens feltöltés közben már elérhetőnek és megoszthatónak mutatja a fájlokat, miközben a megnyitás sikertelen, és az erről szóló üzenet nem utal arra, amiről tudni lehet. Eközben a kliens nem sikít, ha a szinkron/feltöltés elakadt.
5.) A Python alapú Linux onedrive-d kliens a talán ékezetes fájlok esetén beletesz a fájl kiterjesztése után egy NEWER_... vagy OLDER_... jelzést. Képes ezt egy fájllal több példányban is megtenni.
6.) Az előbb említett átnevezett fájlokat a webes kliensen nem lehet visszanevezni jól, mert ott hagy 2-3 felesleges, nem törölhető karaktert. Emiatt azok a fájlok nem szerkeszthetők weben, le kell tölteni, át kell nevezni. De csoportos letöltés esetén a zip sérült kódolással érkezik.

Megjegyzések