Ugrás a fő tartalomra

Csevegőszolgáltatást indítottam a spájzból


http://index.hu/tech/2017/09/28/synology_chat_office_2017/

Megjegyzések

  1. Ha már, akkor én inkább felhő és vps mellett voksolnék. Már a telefonomat is nagyon szeretném ott tartani.

    VálaszTörlés
  2. Nextcloud + Mattermost + collabora online + tetszőleges imap szerver VPS-en.

    VálaszTörlés
  3. Kókai László Szimpatikus programok, a Mattermost különösen, egyszer majd meglesem, hogy viszonyul a Socialcasthoz.

    De ez nem a telefonom, bár lehet nem is arra mondtad.

    VálaszTörlés
  4. Ezt inkább a synology ellen mondtam (ami még asima felhő szolgáltatásoknál is rosszabb választás, mert hardver gyártóhoz láncol). A mobil felhőben tartását nem értem :) bár csinálhatsz egy felhős pbx-et, mobil adapterrel, és onnan VoIP. Így a mobilszámod lehet a felhőben, de hogy éred el menet közben? Egy adatsimes mobilról? Nem túl racionális megoldás.

    VálaszTörlés
  5. Én azt szeretném, ha a mobilom egy zérókliens lenne. Mint, amikor távoli asztallal fellépek egy gépre.
    Mobilon semmi nem lenne, csak a rádiós hardver és annak drájverei, meg a távoli mobilomhoz a kliens. Meg egy vészfunkció, hogy telefon és sms menjen net nélkül is.

    VálaszTörlés
  6. Horváth Gyula Hát majd az 5G-n már lehet ilyet, ott a sávszélesség nem lesz probléma.

    VálaszTörlés
  7. Távasztalhoz nem kell sávszélesség.

    VálaszTörlés
  8. Horváth Gyula :) Azt várod, hogy ha egy iconon tapintasz, egy youtube videot vagy játékot elinditasz, akkor azonnal reagáljon, akadásmentesen fusson, ha döntöd a telefont a kezedben, akkor az érzékelő adatai azonnal a szerveren legyenek és a válasz szintén azonnal nálad. Ehhez baromi jó hálózat kell, kis késletetéssel. Sávszélesség is kell hogy a realtime video fullhd-ban, vagy annál is jobb minőségben ott legyen a telefonodon.

    VálaszTörlés
  9. Én ilyen bonyolult dolgokat nem akarok, csak rendes becsületes egyszerű appokat. Olyanokat, amit távasztalon is futtathatnék, desktopon. A videó és az akciójátékok nyilván nem bírják ezt a módot. De a logikai játékok igen, a többi meg kit érdekel? :-))

    VálaszTörlés
  10. Horváth Gyula Mindegy, az egyszerű appnál is azt várod, hogy kattintasz és ott van, különben elég hamar falhoz csapás lesz a vége, ha egy szimpla mahjongg lépésre is progressive töltöget bitmapaket a netről :D

    VálaszTörlés
  11. A távelérés lényegében azonnali reakciót ad, szó sincs semmi várakozásról. Nem erősen vizuális effektek esetén nem veszed észre, hogy nem a saját gépeden vagy.

    VálaszTörlés
  12. Horváth Gyula Ismerek/használok több remote desktop megoldást, és mobilneten azért érezni Teamviewerrel vagy RDP-vel, hogy nem helyi tartalmat böködök.

    VálaszTörlés
  13. Kókai László Mobilneten csak néha tesztelek, ezért arról nincs sok élményem, desktopról sok, ott engem nem zavar.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése