Ugrás a fő tartalomra

Ritka, mikor a könyv és a film is zseniális.

Ritka, mikor a könyv és a film is zseniális. Ráadásul mindegyik sorozat. Ahogy a spoiler gazdag linkelt vélemény írja, badass űropera.
https://geekz.444.hu/2018/07/06/the-expanse-3-evad-peak-tv-sci-fi

Megjegyzések

  1. A Battlestar Galactica óta nem láttam ilyen sci-fi sorozatot, amely ennyire tetszene, és ez nagy szó.

    Minden remek: a történet, a megvalósítás, a karakterek és nem utolsósorban az űrhajós jelenetek. A végén mindenre választ kaptunk: Miller a fizikai halála után egy Bowman-hez (2001: A Space Odyssey) hasonló átalakuláson ment keresztül, és az idegen technológia képviselője lett. A kapu pedig egy csillagkapuhoz hasonló átjárót nyitott több másik naprendszerbe. Néhol lehetett volna több magyarázat is, ebben például biztosan jobb a könyv, mivel ott ezeket tuti leírták (nem olvastam, de így szokott lenni).

    Zseniális volt minden tekintetben, várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. A könyv mindenre magyarázatot ad, és legalább annyira izgalmas akciókkal fűszerezve, nem előre lelőve a poént, mint a film. Mintha filmet néznék, olyan a könyv.

    VálaszTörlés
  3. A könyv ráadásul már jóval tovább tart. Ugye, nem tudni, meddig megy a 4. évad, a KBSz radikális szárnya elindítja-e a háborút, átmennek-e a kapun, vagy csak szabira mennek és ott megáll a sztori majd a háború kezdetén. Emiatt is izgalmas a várt filmes folytatás. Mivel a 3. évadot filmen még nem láttam, nem világos, az meddig szalad előre a könyvsztoriban. Mindenesetre Miller még a halucinációban is az egyik kervencem. 😃

    VálaszTörlés
  4. Számomra nagyon izgalmas volt. Nem is tudom, mikor olvastam utoljára űroperát. Ha valakinek ez lesz az első, magasra kerül a léc.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése