Ugrás a fő tartalomra

16-kamerás LG okostelefon jöhet


https://pcworld.hu/pcwlite/16-kameras-lg-okostelefon-johet-256256.html

Megjegyzések

  1. Végre! Kellően okos MI-vel, ezzel tényleg sokat ki lehet hozni a képekből.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem annyiért amennyiért vélhetőleg adni fogják, annyiért érdemesebb venni egy normál okostelefont és egy jó DSLR-t...

    VálaszTörlés
  3. A DSLR-nek már vége. Családi használatra biztosan. Nem érdemes 2 kütyüt cipelni. És hamarosan a tudásuk is kevesebb lesz, mert nem lesz annyi pénzük a fejlesztésre. 3-4 évük lehet még, aztán konyec filma.

    Persze ma még valószínüleg igazad van, érdemes kettőt venni. Főleg, ha teleobjektív is kell, az még nagyon nincs a mobilokban.

    VálaszTörlés
  4. A DSLR szenzorát fizikailag lehetetlen leváltani és belerakni egy mai mobilba.
    Remek képeket lehet készíteni ma már egy mobillal is de egy komoly kamerával dőreség összehasonlítani.

    VálaszTörlés
  5. Nem is az a kérdés, hanem hogy a mobil elég-e családi használatra. Kb. elég, ezért a DSLR eladások esni fognak, tömegesen nem lehet lesz eladni őket. Illetve tippem szerint már most sem lehet annyit, mint pár éve. És a profi céloknak is csak kisebb részéhez kell majd. Újságfotókhoz pl. jó eséllyel nem.

    A több kamera által, több képből összerakott fotók pedig érdekesebbek lesznek, mint az egy, remek optikájú kamera által készítettek. Térhatás, mozgatás, körbejárhatóság, stb.

    VálaszTörlés
  6. A lányomról válogattam fotókat, szülinapra készítek egy fotókönyvet. Ledöbbentem, ahogy az idősorban a Huawei P10 fotói jöttek. Még a SONY DSC-H1 masinám csak-csak, abban nem csak halszem van, hanem üveg. De ebben a kis szaros mobilban már olyan képalkotó van, ami néha döbbenetesen jó képeket alkot. Egy ilyen soklencsés meg ki tudja, mire lehet képes a félprofi-profi kategóriában is.

    VálaszTörlés
  7. Persze, már akár egy sima LG G4-el is remek képeket lehet lőni, csak lehetőleg ne ótómata módban.
    A mobilok kamerája soha (vagy legalábbis belátható időn belül) nem fogja leváltani a DSLR gépeket, lévén két homlokegyenest különböző a két célcsoport.
    A mobil kamera a kompaktokat váltja/váltotta le és az alsó középkategóriás modelleket.

    VálaszTörlés
  8. A sohát azért nem mondanám, de a mostanában nemmel kiegyezek :-)

    VálaszTörlés
  9. Rossz fényviszony, nagy távolság csakis DSLR+brutál vaku. Optimális körülmények között, jóval praktikusabb a mobil. Pl. fiam szalagavatóján, eszembe sem jutott telefonnal fotózni. Szerintem, egy kis ideig (nálam) még, párhuzamosan fog működni a két technika.

    VálaszTörlés
  10. Ha 32 kamerás lenne, lehet... hogy lecserélném a mobilom. De ez... csak 16? Kiváncsi leszek majd a tokokra! 😂🎃🌶🤪🤔

    VálaszTörlés
  11. Zoltán Zsédenyi tésztaszűrőben lesz érdemes tartani.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése