Ugrás a fő tartalomra

Samsung Galaxy S3 12x optikai zoom optikával

Samsung Galaxy S3 12x optikai zoom optikával

Így néz ki és ilyen képet készít egy Samsung Galaxy S3, ha rákerül egy 12x nagyítással, állítható fókusztávolsággal dolgozó optika. Ez egy komplett szett, amit a DX is forgalmaz (http://goo.gl/cMKR8), és ~8000 Ft-ba kerül tokkal vonóval és szállítással együtt. Az optika üvegből van, a távcső alumíniumból. A két utolsó fotó tesztkép optikával és nélküle.

A dobozban a következők vannak:
✔ Teleszkópos optika
✔ iPhone 4/4S kompatibilis hátlap
✔ Samsung i9300 kompatibilis hátlap
✔ Telephoto lens
✔ Mini tripod
✔ Zsák, ami egyben tisztítókendő is
✔ Lencsevédők (első, hátsó)
✔ Angol kezelési útmutató

Technikai paraméterek:
✔ A minimum fókusztávolság: 3m
✔ A maximum fókusztávolság: 246m
✔ Fix nagyításmértéke: 12x

Első tapasztalatok
Ahogy az várható volt, a nagyított kép sötétebb (még 2013-ban is fény kell az optikának). Van egy egyenletes tojástorzítása a képnek. A bal szélen néha feltűnik egy kis belógás.

Az optikáról lehúzható a gyűrű, amibe a tripod kerül becsavarásra. Így tripod és gyűrű nélkül is használható kézből az eszköz. Azonban optika nélkül nem használható a tripod a telefonnal, mivel az optika tartja a hátlapot.

Az optikát egy menetre kell rátekerni, mely a hátlapból kiáll. Értelemszerűen a LED eltakarásra kerül, így nem lehet vakuzni. De ki tudna vakuzni ekkora távolságba?

A fókuszállítás folyamatos, kényelmes, könnyen megy, és széles tartományban dolgozik. De azért 3m-en belüli képet ne nagyon akarjunk készíteni. Az életlenséget a telefon valamennyire tudja kompenzálni, így a végtelen és a 3m-en belüli dolgok is viszonylag befoghatóak.

Kérdés? :)





Megjegyzések