Ugrás a fő tartalomra

A Mozilla vezetője szerint nem kell a Defender helyett más a Windows gépekre.

A Mozilla vezetője szerint nem kell a Defender helyett más a Windows gépekre. Akkor ezen a versenyen mit néznek? A kód szépségét?
http://m.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=-1195&id=11919110&rssid=1&rsspid=24&chk=4e6c30293df66fe370cd972d91ed0f9d&url=http%3A%2F%2Fwww.hirado.hu%2F2017%2F02%2F01%2Fmegmutatjuk-a-tesztgyoztes-virusirtokat-biztonsagi-szoftvereket%2F

Megjegyzések

  1. Hát ők nem osztják a mozillások véleményét. Én is csak részben.

    A teljesítményt illetően a Bitdefender szerintem is nagyon jó. És abban is egyetértek, hogy a fals riasztásoknál nem nyert, mert hamisan riasztani azt szeret :-)

    A legjobb védelem meg ki tudja melyik. Az av-test szerint ezek, de hát, ahány teszt, annyi eredmény. Amúgy meg nem is nagyon fontos egy szint fölött.

    VálaszTörlés
  2. Már nem csak a Mozilla, ott a Google is. Mondjuk egy dolgot néznek, az is csak a böngésző felől, éspedig a futásstabilitást.
    pcforum.hu - A Google mérnöke szerint is a Microsoft vírusirtója a legjobb - PC Fórum

    VálaszTörlés
  3. Hát a Google nem nagyon ért az ilyen szoftveres dolgokhoz :-) Lásd G+ :-)

    Komolyan, biztonsági szempontból oké lenne, de nagyon lassít, ezért bizonyos fájlokat, mappákat ki kell zárni, és ez azért kockázat. Egyébként kevés olyan van, ahol nem kell kizárni semmit.

    VálaszTörlés
  4. Az egy szint fölöttben lehet a kutya elásva. Ha tényleg kellően jó már valami, akkor lehet afelett már akár mindegy, hogy mennyivel vagy miként jobb egy másik.
    Másrészt Mozilla meg Chrome emberkék talán inkább fejlesztői szemmel nézik, ez is érthető és ez is egy szempont, s lehet azért használható információtartalma ennek is. Ha küzdeni kell két szoftver problémamentes együttes futásáért, hogy ne tegyenek keresztbe egymás működésének, az már önmagában is hordoz magában kockázatot.

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek. A böngészősök azért se szeretnek sok vírusvédelmi rendszer gondolom, mert sok azonnal betelepít a böngészőbe egy plugint, és minősíti az oldalakat, a fizetési rendszer magára irányítja, ezek tényleg zavaróak lehetnek, én is kapcsolgatom kifele őket erősen.

    VálaszTörlés
  6. A minősítős plugint meg szoktam hagyni, hasznos infó tud lenni, főleg ügyfeleknél és kis oktatással, hogy ha pirossal minősíti a találatot, na akkor olcsóbb lesz neki, ha azt elkerüli.

    VálaszTörlés
  7. Ha nem is azt de tuti, hogy valami hasonló jellemzőt.

    Arra azért kíváncsi lennék, hogy valós környezetet szimulálva hogyan vizsgálják és osztályozzák a vírusirtókat védelem szempontjából.
    A következő szempont nem kérdéses: a legjobb teljesítményű fogja kevésbé a gépet (és dolgozik legkevesebbet - ám lehet, hogy azt a többihez képest hatékonyabban végzi).
    A 3. és 4. kategória olyan semmitmondó szerintem a legjobb védelemmel szemben mert ha jó a védelem akkor nincs fals riasztás és nem kell semmit javítani (kiv. user error).
    Androidos készülékeimre eddig nem telepítettem semmiféle vírusvédelmi szoftvert és amíg nem látom "értelmét" addig nem is fogok. Próbálom saját magam betölteni ezt a szerepet :)

    Érdekes módon pl. ár/érték szerint nem kategorizálták a vírusirtókat pedig lehet, hogy az is "sokat mondó" eredményre vezetne.

    Defender. Ha a Microsoft fejlesztői szerint (és szándékosan nem a Mozillát említem) a Defender megfelelő védelmet nyújt a Windows oprendszerrel ketyegő gépemnek úgy, hogy számomra nem zavaró a működése akkor miért ne elégednék meg vele? Honnan tudjam azt én megítélni, hogy valóban "jobb" egy másik, alkalmasint drága vírusirtó? Talán ha én fejlesztenék egy a jelenlegiektől teljesen eltérő vírust és azzal tesztelhetném mindet...talán akkor nem lennék ennyire szkeptikus. Hiszek a hitetlenségem helyességében :D

    VálaszTörlés
  8. Attila Csongor Kiss A minősítős az nekem is megmaradt, mert az nem is plugin, valami mélylélektani belekotrás. De nekem a zöld pöttyös verzió van. De az se mindegyik böngészőben.

    Róbert Lovass Attól hogy minden vírust megfog egy irtó, attól még adhat fals riasztást olykor. Ez azért picit más szempont. Az ár/érték arány nehéz eset, mert az akciók jelentősen befolyásolják. Nálam a Bitdefender most fillérekért (na jó, párezer forintért) fut, de a normál ára ennél sokkal több.

    VálaszTörlés
  9. Horváth Gyula persze adhat fals riasztást de ez csak a jéghegy csúcsa.
    A kérdésem továbbra is az, hogy mi alapján ítélik meg, hogy melyik számít a legjobb védelemnek. Mint ahogyan a gyógyszerek, a vírusirtók is csak a fenyegetések felismerése, elemzése és jellemzőik beprogramozása után válhatnak valódi védelmi rendszerré. Szerintem az efféle összehasonlítgatás irracionális, nem teljes, mindenre kiterjedő inputok alapján ad valósként beállított eredményt. Legalábbis ennyi jött át nekem.

    VálaszTörlés
  10. Róbert Lovass ez csak egy intézet eredménye, mindegyik más, saját módszerekkel tesztel és minősít, így az eredményeik is lehetnek eltérőek.
    Ha van, amelyik tesztkörnyezethez hasonló a saját felhasználási környezet, akkor annak az eredménye lehet releváns adott esetre akár rendszeresen is. Viszont a világ változik, így ezek a mérések is, a védelmek is.

    VálaszTörlés
  11. #sub + itt se felejtsek el irni ide később

    VálaszTörlés
  12. Egyébként számomra az is infónak tűnik, hogy ha a böngészők védelmi mechanizmusaival nem interferál, nem kavarnak be egymásnak a Defenderrel, s ezért nem is fújnak rá a böngésző fejlesztők, ez a tulajdonsága igaz lehet másik védelmi program felé is, ami alátámaszthatja, hogy megfér mellettük is.

    VálaszTörlés
  13. Tessék, eljött az ideje hogy ebben pedig egyetértsek Robert O'Callahan véleményével.
    A teljesítményhez valóban hozzátartozik az is, hogy egy komplexebb védelem, mely tűzfalat, IDS-t, emulátort, vislkedés alapú ellenőrzést, szignatúra ellenőrzést, interneten keresztüli reputációs lookupot végez, nyilván tovább fog ellenőrizni egy-egy fájlt vagy weboldalt, mint egy olyan AV termék ami csak egy szignatúra adatbázissal hasonlít össze.

    robert.ocallahan.org - A Followup About AV Test Reports

    VálaszTörlés
  14. A tesztelés azt hiszem (Gergely Tarsoly biztos jobban tudja) elég egyszerű, vesznek pár ezer darab vírust, ráengedik egy rendszerre, és megnézik hányat fog meg. Hogy milyen vírusokat tesznek bele a csapatba, és pontosan milyen konfigurációra engedik rá, azzal lehet valamennyire hangolni a végeredményt.

    A böngészőkkel pedig tudnak összeakadni bizony, én is írtam múltkor. A másik gond a rendszer lassítása. Az adatbáziskezelőket némelyik elég alaposan megfogja. Értsd, két- háromszorosára is nőhet egyes funkciók lefutási ideje.

    A Norton és a Bitdefender esetén nem kellett semmilyen kizárást betennem, ha jól emlékszem. A többinél igen. A Windows Defendernél nagyon, de az is sokat javult azért.

    Nem könnyű dolog ez, mert a gép nyilván nem azért van, hogy a víruskeresőt futtassa, ugyanakkor a víruskergető elég agresszív kell legyen, különben könnyen kijátszható lenne.

    VálaszTörlés
  15. Ja, nem visszaolvasva pont az volt a baj, hogy a Norton a saját programunkat lassította nagyon, vagy valahogy máshogy nem fért vele rendesen össze. Pontosabban kéne ezeket naplóznom, bár sokat nem ér, mert félév múlva egész más lehet a helyzet, és más gépen, más környezetben is.

    VálaszTörlés
  16. Horváth Gyula Valahogy úgy tesztelik igen.
    Az a gond, hogy ezzel az ellenőrzéssel nagyjból a szignatúra adatbázis frissességét tudják ellenőrizni. Mutálódó, szoisztikáltabb, új mintákat kéne tesztelni, hogy a valódi fenyegetettségek elleni védelmet mérni lehessen. A szignatúra alapú védelem alap. Ezen felül kell megmutatni egyes termékeknek, mit tudnak. Nem jó a fokusz, nincs súlyozás. Olyan ez, mintha söröket alakoholtartalmuk alapján akarnánk összehasonlítani.

    Vállalati környezetben amúgy kiszolgálókra (kivéve terminál szerverek) nem raknak malware védelmet, ha igen, akkor csak szignatúra ellenőrzést. Láttam már pl Exchange szervert letérdelni hoszt alapú hálózat-IPS ellenőrzés miatt. Ha neked is fut egy DB a gépeden, alap, hogy exception, a SEP pl alapból kivételre teszi (policytől függetlenül) ha microsoft szerver szolgáltatás van telepítve a gépre, amire felkerül. a Norton nem, mivel nem ilyen felhasználásra lett tervezve. Némely AV nem fogja meg a programotokat, mert nem is nyúl bele olyan mélységben. Én a Norton-ban az IPS-t kapcsolnám ki, tűzfalszabályokat nézném át a kivételkezelést követően.

    VálaszTörlés
  17. Szerintem sem kell más. Ja de, józan ész, hogy ne kattints fogalom nélkül.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése