Ugrás a fő tartalomra

"Az emberi szem anatómiai sajátosságai azonban személyenként eltérőek lehetnek, nem mindenki képes jól észlelni a...

"Az emberi szem anatómiai sajátosságai azonban személyenként eltérőek lehetnek, nem mindenki képes jól észlelni a Haidinger-pamacsokat. A legérzékenyebb szemű emberek (23%) minimális polarizációfok esetén is észlelik a Haidinger-pamacsot."
http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=511&rsspid=8&ctype=rss&id=12466524&chk=f00268ca1458016f1cefbe09151ec443&url=http%3A%2F%2Fwww.hirstart.hu%2Fhk%2F20170524_a_vikingek_napko_nelkul_is_kivaloan_navigaltak&hk=1&utm_source=hirstart.hu&utm_medium=gplus

Megjegyzések

  1. Ez jó, olvastam.
    Más jellegű tanulmányokból kiderül, hogy pl. a galamboknál bizonyítottan működik a funkció, és ugyanott megemlítették, hogy az embereknél is megvannak ugyanezek a sejtek.
    Megint más tanulmányok meg írnak a vikingek navigációs köveiről, amik bizonyos módon használva polárszűrőként működtek.

    VálaszTörlés
  2. Simán lehet, hogy párhuzamosan mindegyik technika létezett.

    VálaszTörlés
  3. Persze. A vakegerek mentek kővel, Józsi bácsi meg elnavigált anélkül is.
    Számomra külön êrdekes, hogy az emberek keresik a galambok navigációjában a mágiát, holott mindenkiben ott vannak a receptorok (csak elsorvadtak, mint a fülmozgató izmok).

    VálaszTörlés
  4. Én tudom mozgatni a fülem! :D

    VálaszTörlés
  5. Én is tudom. Bal kézzel, sőt jobbal is.

    VálaszTörlés
  6. Jó, hát én is. Na nem úgy mint egy nyúl, de esetenként a lányomat azért jól elszórakoztatom vele. Egyéb haszna sincs. Evolúciós előnyt nem jelent, a csajok sem buktak rá... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése