Ugrás a fő tartalomra

Ez így elég durva. Nem egy sima lyuk, vagy egy kis vírus, hanem világméretű. Hazánkat is elérte.

Ez így elég durva. Nem egy sima lyuk, vagy egy kis vírus, hanem világméretű. Hazánkat is elérte.

#security
http://24.hu/tech/2017/05/13/panik-mindenkit-meghekkeltek-trump-es-a-windows-tehet-rola/

Megjegyzések

  1. Nem frissítést értem, sok helyen le van kapcsolva. De a biztonsági mentésekkel mi van? Kódoló vírus jön, adatokat bekódolja, zsaroló ablak felpattan, gép kikapcsol, újratelepít, adatokat mentésből visszatölt. Oszt jónapot. Persze ez is iszonyat nagy munka, idő és pénz, de a zsarolóval egyezkedés is, és nem is biztos, hogy azzal hamarabb áll helyre a működőképesség, és minden adat meg is lesz.

    Meg aztán hol vannak a vésztervek ilyen esetekre? Ennyire óvatlanok vagyunk? Persze tudom, a cégvezetés első dolga a kiberbiztonságon spórolni. Ha baj van legfeljebb üvöltözünk a rendszergazdával, kirúgjuk, jön a másik, aki jó addig, míg újra nem jön a baj. Kis cégeknél ez teljesen jó modell, de azért a kórházaknál csak nem kéne.

    VálaszTörlés
  2. Magánemberként egy vírusirtób kívül mit tehetek? vegyek egy több terás külső vinyót backupolni? olyan másfél terányi frincfranc van a gépemen, azt felhőbe nem egyszerű backupolni... Van erre valami kiskapu?

    VálaszTörlés
  3. Először is szelektálni kell, mi a fontos és mi az, ami duplán van. Másfél tera, annak nagy része csak film vagy kép lehet. Abból csak azt kell menteni, ami nem pótolható, azaz te csináltad. Külső vincseszter teljesen jó a nagy mennyiségre, csak a mentés után ne legyen elérhető a hálózaton. A napi új anyagok meg mehetnek felhőbe automatikusan. Backuppal, nem szinkronnal!!!

    És mindent jelszóval védett tömörítésben ments.

    //szerintem

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése