Ugrás a fő tartalomra

Zseniális eszköz az adatmegjelenítésre!

Zseniális eszköz az adatmegjelenítésre! Telepíteni is egyszerű volt. Idősoros szám jellegű adatok megjelenítéséte, nagyon sokféle adatbázis-fajtából táplálva, gyorsan, ráadásul egyszerű legózással vagy komplex sql szintaxissal megadva, szépen ábrázolva. Egy korlátolt látok eddig: ugyan van user kezelés, de az dashboardonként nem állítható még, sajnos. Emiatt nem enterprise teljesen. Áthidaló lehet a a snaphot használata. Most InfluxDB-be logolt adatokat ábrázolók, egyelőre lenyűgözött.
https://grafana.com/

Megjegyzések

  1. Tud jogosultságkezelést mégis, csak nem Dashboard, hanem Organisations szinten, így az adatbázisforrások is el vannak zárva az arra nem jogosultaknak. Egy user eltérő jogokat kaphat egy adott Organisation alatt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, hogy kumulált adatból is képes differenciált (változást) ábrázolni úgy, hogy éjfélkor nem ugrik negatív irányba.

    VálaszTörlés
  3. Forrás adatbázis függő, hogy mennyire lehet komplex műveleteket képezni a grafikonnal. Pl InfluxDB esetén nem lehet osztani két input értékét, de egy konstans számmal oszthatod bármelyiket.

    VálaszTörlés
  4. Az Alert email tetszik, képre konvertálva küldi el a figyelt grafikont a start/stop eseményről. Daily mail nincsen, de úgy látom, a Github tartogat ilyen megoldást is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése