Ugrás a fő tartalomra

Azt hiszem, nem fogok unatkozni.

Azt hiszem, nem fogok unatkozni. Azért nem tolom rá az élesre, megnézem előbb, mik az első migrációs tapasztalatok másoknál.
http://docs.grafana.org/guides/whats-new-in-v5/?utm_source=mailchimp&utm_campaign=5_0_beta

Megjegyzések

  1. Varsányi István És ez egy nagyon jó kérdés!

    VálaszTörlés
  2. Nyílt platformú analitikai és monitorozó szoftver. Adatvizualizációs cucc. Grafikonokat és táblázatokat rajzol webes felületen, melynek forrása egyszerre többféle adatbázis is lehet. Szerver alapú, így a komplexebb dolgoktól sem hajlik be a gép, és tökéletesen alkalmas a jogosultságkezelés miatt vállalati célokra is.
    A munkahelyemen összeraktam vele egy rendszert, és különféle adatokat ábrázolunk, alert-ezünk. Minden, amihez az Excel már kevés, arra jó a Grafana és valami adatbázis.
    Elég szexi, sokat fejlődött, és gyorsan egyszerűen kezelhető.

    VálaszTörlés
  3. Horváth Gyula Ezt nyisd meg: http://play.grafana.org Itt már elvileg az 5.0 fut, de korábbi példákkal, nincsenek még fent az új demók. Illetve már nem mindegyik példa fut, néhol a példa adatbázisok megszűntek. Lehet nyomkodni, szerkeszteni, megnézni, hogy a különféle adatbázis forrásokból hogyan szedi az adatot. Az InfluxDB és a Graphit olyan szinten támogatott, hogy egy PM is használni tudja, míg mondjuk az SQL és társai a szokásos SELECT formulákkal, kiegészítve hasznos makrókkal. Én igazán ezen kezdtem el az SQL használatát a gyakorlatban.
    play.grafana.org - Grafana

    VálaszTörlés
  4. Ja, és egyébként nem kell neki vastag szerver.

    VálaszTörlés
  5. Úgy néz ki, hogy a Redmine projekt menedzsment kimutatásai is ezen fognak megjelenni nálunk. A Redmine sql-ben tárol mindent, és simán össze lehet pakolgatni belőle a munkaóra kimutatásokat a pénzügyi elszámolás szerinti szempontok szerint akár. Előtte a CSV és Excel illetve egyéb Python script-es megoldások szívások voltak. Ehhez meg annyi kellett, hogy SHOW TABLE, aztán mehettek bele a SELECT LEFT JOIN HAVING-ek, és máris rajzolta a kiválasztott pénzügyi költséghely szerint az aktiválható munkaórákat fejlesztőre bontva. Szóval pár óra alatt megoldva a a pár hónapos szívás.

    VálaszTörlés
  6. Az mondjuk más. Itt csak grafikon van, meg néha táblázat, a C3.js meg kifejezetten integrálható máshoz.

    VálaszTörlés
  7. Sancho Vi At Nekünk is csak grafikon meg táblázat kell, így aztán érdemes megnéznem majd. A c3 mellé valóban tettünk egy táblázatot, elég egyszerű azokat is kezelni. A kérdés az szokott lenni, hogy a táblázat mennyire szűrhető, sorrendezhető. Ha a Grafana azt egyben nyújtja, jól alakítható szkinnel, akkor lehet hogy jobb lenne, mint a mostani megoldásunk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése