Ugrás a fő tartalomra

A fals pozitív

A fals pozitív
http://pcforum.hu/hirek/20489/kiderult-direkt-utotte-el-az-onvezeto-auto-a-halalra-gazolt-not

Megjegyzések

 1. Mint egy hollywoodi thrillerben a csavar a végén... Mégis csak a mohó/embertelen cég tehet róla...

  VálaszTörlés
 2. Hát nem vizsgálták korábbi adatokon, hogy mi van, ha a küszöbérték alacsonyabb. Nem hogy élesben.

  VálaszTörlés
 3. Durván szabályozást igényel a MI alkalmazása.

  VálaszTörlés
 4. Azért a cikkben a megfogalmazás iszonyatosan zavaró, legalábbis számomra. Mivel ez egy program, és igen messze van az MI-tól, és még ha lenne is MI benne, akkor sincs TUDATA.
  Így aztán azok a részek, ahol arról van szó, hogy "szándékosan" meg "tudatában" ütötte el az embert az autó, az kurvára szar fényt vet a majdani MI-ra. Mintha bizony egy gondolkodó, döntéseket hozó valami lett volna az autóban, nem pedig egy paraméterek mentén fekete-fehér programot végrehajtó gép. Nem egy Terminátor volt ez, basszus.

  VálaszTörlés
 5. Azt gondolom, hogy ez a fajta gondolkodás elkerülhetetlen. Egyrészt még szakmai körökben sem teljesen tiszta, honnan MI, meddig szakértői rendszer, vagy egyszerű szabályozástechnikai vezérlés. Másrészt a szociológiai vetülete elkerülhetetlen és szükséges, és azt nem a műszaki szakma fogja tudni tematizálni.

  VálaszTörlés
 6. Egyelőre nagyok a fogalmi távolságok, és nem baj, ha a sajtó segít a társadalomnak a közelítésben. Ez nem hiba. Ez a távolságok problémája még.

  VálaszTörlés
 7. Azért hiba, mert nem várható el a társadalomtól, hogy normálisan differenciáljon. Nekik a fekete fehér tényeket kell mondani, úgy, hogy megértsék, és ez a cikk azt sugallja, hogy márpedig nem a gyártó / fejlesztő cég szakemberei írtak fos kódot / konfiguráltak félre valamit, hanem az autó "döntött úgy", hogy elüti az embert. Egészen máshova kerül a felelősség kérdése, mint ahol keresni kell - és míg "mi" ezt tudjuk a helyén kezelni a "nép" nem. Egy alak a társadalom átlagából simán Terminátornak fogja ezek után képzelni az autót, holott az messzebb van tőle, mint egy lovagi páncél a Vasembertől.

  VálaszTörlés
 8. Igen, Sancho, teljesen egyetértek...
  Szerintem is szabályozást igényel a MI alkalmazása. Ezzel kellene az EU-nak foglalkoznia, nem a cookie elfogadással vagy az agyonkitekert GDPR...
  Abszolút!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése