Ugrás a fő tartalomra

Újra webszervert csinálok a HTC Kaiser Windows Mobile telefonomból.

Újra webszervert csinálok a HTC Kaiser Windows Mobile telefonomból.

A projekt anno elég jól futott, aztán a folyamatos csepptöltés miatt az akku meghalt, felpúposodott. Azóta vettem bele újat, egy után gyártott Duino változatot, de biztos vagyok benne, hogy valami más megoldásra lesz szükség a tápellátásnál. Maga a rendszer frankó, a Windows Mobile 6.1 ha nincsen széttúrva, az alapjait alkotó WinCE stabilan teszi a dolgát.

Mint ahogy arról itt http://goo.gl/cgfQE írtam, a Kaiser nem működik csak töltőről, akku nélkül. Ki kell mérnem, hogyan kapja meg a tápot a saruról (elég-e a +/- bekötése, vagy valami átkötés kell-e még).

Anno a túltöltés egyik oka volt az is, hogy melegedett a cucc. Minimális fényerővel ugyan, de folyamatosan ment az LCD. Pedig létezik registry hack, amivel a lekapcsolt kijelző mellett tovább működhet a wifi. A routerem és a netem sem volt a legjobb akkoriban, ezen is sokat változtattam. Így új megvilágításba helyezve a dolgokat belevágtam újra a fejlesztésbe. Bővítettem első körben a szoftveres távirányíthatóságot, és még dolgozom a tápellátáson.

Első körben az alábbiak újbóli beüzemelése történt meg:
✔ Sphinx-soft Windows Mobile webserver http://goo.gl/mfch7 (paid)
✔ Mocha FTP Windows Mobile server http://goo.gl/iTJHj (free)
✔ EfonVNC server http://goo.gl/vsjEN (free)

Ahhoz, hogy a wifi akkor is menjen, amikor a PDA kijelzőjét kikapcsolom, kellett egy registry hack, mely elcseszhető. Ennél biztosabb beállítási lehetőséget ad az Advanced Configuration Tools 3.3 http://goo.gl/Sg1y7 program.

A Sphinx-soft Windows Mobile webserver jól bevált anno, és a korábbi blogbejegyzésem óta okosodtam is belőle. A statikus html oldalakat egyszerű előállítani bármivel. A Mocha FTP Windows Mobile server pedig segít távolról is frissíteni a kódot. Mivel a Sphinx rendelkezik DynDNS-sel, ezért az IP-t sem kell tudni. A Sphinx még arra is jó, hogy a készülék pár gombját távolról vezéreljem (nem sokat, csak alap szinten), és az aktuális screenshotot leszedjem, lássam. De ez elég nehézkes így. Ennél sokkal jobb egy normális VNC server is. A EfonVNC tökéletes, nagyon jó, gyorsan frissít távolról is.

A csatolásban egy korábbi blogbejegyzésem olvashatjátok a projekt kezdeteiről.

Jelenleg, ahogy írtam, a külső tápellátással harcolok. Hiába a készülékhez szerviz könyv (http://goo.gl/pJzpi), nem érek vele semmit. Nem úszom meg a mérések elvégzését, a boncolást... :D

Update: A PDA tripod egyik beszerzési módja: http://goo.gl/kJ1DB

Folytatom...
http://blog.sancho.hu/2011/03/regi-pda-mint-tavfelugyelet-timelapse.html

Megjegyzések