Ugrás a fő tartalomra

Azon agyalok, hogy a retro játékkonzolba beépíthetnék a Commodore 64 házba analóg 2-axisos Thumb Joystick -ot (amin...


Azon agyalok, hogy a retro játékkonzolba beépíthetnék a Commodore 64 házba analóg 2-axisos Thumb Joystick -ot (amin van egyben tűzgomb is). Anno vettem a DX-en egy noname wireless kontrollert, ami zárlatos volt (pénzt visszaadták, miután a megégett ujjamról és a megolvadt házról volt egy fotó, sztori: http://goo.gl/OYsqHW), és ugyan a zárlat javítva, de a cucc nem éledt fel. Így azóta a fiókban hevert, vagy a legkisebb játszott vele. A képen látható gombok tökéletesek. Az illesztés elve is megvan, a https://learn.adafruit.com/cupcade-raspberry-pi-micro-mini-arcade-game-cabinet/ weblap sokadik oldalán még a kis illesztő board kapcsolását is közlik. De egyben is megrendelhető kábelekkel, alkatrésszel $7.5 áron (http://www.adafruit.com/products/1916), ami olcsóbb, mintha itt próbálnám meg beszerezni az egészet (az utánajárásról nem is beszélve). Még azt kell kitalálnom, hogyan szerelem a C64 házába, és hová, és mennyit. A PiMAME a legtöbb játék esetén engedi ezeket használni, a Commodore 64 emulátor akár többet is (azaz az eredeti joy mellé/helyett ez is dukálna).
A fenti linken lévő kis sárga házba szerelést mutatják, és adnak arra egyből ötletet is, hogy én hogyan építsem majd be (forrasztás panel csavarva, egy nagyobb lyukas panelbe bújtatva). Ráadásul az Adafruit panelen lenne egyből hangszóróhoz mini erősítő. Két joy-hoz 1-1 panel, és így máris sztereó hangot lehet alkotni, a C64 házban el fog férni a felső hátsó rácsok mögé, a 2.8"-os LCD két oldalán.
A joy elhelyezés nem feltétlenül a ház felépítése miatt lesz nem triviális. Hanem azért, mert a lurkók közül a legnagyobb balkezes, a másik kettő jobb kezes. A joy panelje félbevágható, amin most van a két Thumb. Így elhelyezhetők lesznek a ház rácsos felső hátsó részén a két oldalt. Ölbe véve és asztalon is a C64-et éppen kézre állnak majd. Mint korábban írtam, akkus lesz a cucc, így mertül fel az ölbe rakás, mert ugye sikerült beizzítanom a PiMAME alapú PiPlay-t a kis kijelzőre. Mára ennyi, megyek, megpróbálom kideríteni, miért 5 fps csak a C64 Vice emu. Valamit nem állítottam még be megfelelően.
Előzmények: #CommodorePi

Megjegyzések