Ugrás a fő tartalomra

Nekivágtam én is a Commodore Pi projektnek, átépítek egy régi C64-et Raspberry Pi alapokra.

Nekivágtam én is a Commodore Pi projektnek, átépítek egy régi C64-et Raspberry Pi alapokra. Szinén Keyrah v2 oldja meg a billentyűzet és joystick portok USB-re konvertálását.
Eddig eljutottam odáig, hogy a Keyrah v2 belülről csatlakozik egy USB kábelre, hogy a Raspberry Pi szintén belül lehessen, és rádugható legyen. Harmadik generációs C64 házat használok fel, ami a lapos rácsos hátú. Ennek bal oldalt van a LED-je, így egy átkötés hosszabbítás kellett még, hogy a Keyrah v2 megfelelő tüskéiről meg lehessen táplálni. Még nem jöttem rá, hogy a Keyrah v2 oldalán lévő kapcsoló, mely eredetileg is a C64 Power ON kapcsolója, mikor és hogyan tudja majd a RPi-t kapcsolni?
Még a RPi tápellátásán is agyalok, szeretném egy MiLi Power Queen-nel táplálni, ami egy igen bika külső USB-s akku. Ezt ki kell tesztelnem, hogy kellően stabil működést biztosít-e, nem okoz esetleg random fagyást.
Egy Adafruit PiTFT 2.8" kijelzőt fogok a rácsba vágni. Így ölbe véve is használható lenne a masina. Persze, ehhez kompatibilis ROM-ot kell keressek, mely kellően sok emulátort tartalmaz, és megy ezzel a kijelzővel is. Elvileg menni fog a PiMAME projekttel, melynek fórumában szó van ezen kijelző használatáról. Ez ugyanis nem sima kompozit videó jelet, vagy HDMI kimenetet kap, hanem a RPi tüskesorára csatlakozik, és külön porton érhető el. Erre az Adafruit kiadott script-et, és van már a megjelenés óta display tükröző alkalmazás is.
Most egyelőre jön le a PiMAME, jó nagy: 1,6GB. Szóval várok, majd kiírom, és folytatom a közelítést az ideális állapothoz.
Agyalok még a hangszórón is, hiszen a RPi csak vonalkimenettel bír, nincsen teljesítmény kimenete. Esetleg beáldozok egy kisrádiót, monó hangszóróval, vagy ilyesmi.
Folytatom...
#CommodorePi
Commodore 64 wiki: http://hu.wikipedia.org/wiki/Commodore_64
A jelenlegi minta projekt: http://tacticalneuronics.com/content/pi-c64.asp
Keyrah v2 gyártója: http://www.vesalia.de/e_keyrahv2.htm
PiTFT: http://www.adafruit.com/products/2315
PiMAME projekt: http://pimame.org
PiMAME és PiTFT találatok: http://pimame.org/forum/search?Search=PiTFT
PiTFT telepítése: https://learn.adafruit.com/adafruit-pitft-28-inch-resistive-touchscreen-display-raspberry-pi/easy-install#diy-installer-script
MiLi Power Queen: http://www.miliboost.com/product/mili-power-queen/
http://tacticalneuronics.com/content/pi-c64.asp

Megjegyzések