Ugrás a fő tartalomra

Működik a fájl szinkron a Linux NAS és a OneDrive között egy Android telefonnal.

Működik a fájl szinkron a Linux NAS és a OneDrive között egy Android telefonnal. Így tudom kihasználni a végtelen tárhelyet. Amit nem szinkronizál: ponttal kezdődők, null méretű fájlok (MS korlát). Így klasszikus dokumentum és multimédiás tartalmak mentésére alkalmas csak.

Éjszakára érdemes beállítani, amikot töltőn van a telefon. Vagy érdemes egy mindig működő Android miniPC-t alkalmazni, ami eleve Ethernet kapcsolattal fut, nem WiFi-n. Érdemes kikapcsolni a FolderSync átmeneti tárolóját (feleslegesen gyűri a storage élettartamát lefelé). Érdemes kizárásra tenni a ponttal kezdődő fájlneveket eleve. Telefon esetén érdemes a lokális hálózati kapcsolatot feltételnek kiadni, hogy munkahelyen ne akarjon próbálkozni. Megszakadhat a működés, ezért érdemes az újrapróbálkozást is aktívra állítani. Én csak a távoli mappába szinkronizálok, visszafelé nem. A törlést engedélyezem, mivel a OneDrive rendelkezik kukával, nagy baj nem lehet.

#onedrive #sync #linux (onedrive-d alternative)

Originally shared by Sancho Vi At

Microsoft OneDrive sync és a Linux?
A onedrived Linux port siralmas, hibás, ezért régóta keresek olyan megoldást, amivel a OneDrive fiókot lehet szinkronizálni Linux gépről. Jelenleg ugyanis a OneDrive Office365 alatt végtelen tárhelyet ad a MS.
Most egy érdekes kísérletbe vágok bele. Közbeiktatok egy Android eszközt, amin a FolderSync app fut. Az Android eszközön olyan kernel van, mely támogatja a CIFS-t, mely ahhoz szükséges, hogy mount-olni tudjam a NAS megfelelő mappáját a /mnt/cifs/folder alá. Ehhez számos app van a Play-en ingyen.
Sikerült, és a FolderSync is eléri, ha root-olt az eszköz. Persze, csak local wifi mellett van értelme, hiszen a belső hálózaton átmozog ilyenkor a szinkronizált fájl kétszer is (NAS > Android > OneDrive).
Eddig 70 fájl felment (115MB). Ennél sokkal több lesz, meglátjuk, reggelig meddig jut el. A FolderSync elég intelligens ahhoz, hogy biztos legyen a folyamat. 
#onedrive #linux #sync #test #bookmark  
https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.tacit.android.foldersync.full

Megjegyzések