Ugrás a fő tartalomra

Tesztelték a Google legómobilját - NapiDroid


http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=10329533&chk=d8ae4cd56cfe7a3b3b6ce7d63eac9573&url=http%3A%2F%2Fnapidroid.hu%2Fteszteltek-a-google-legomobiljat%2F

Megjegyzések

  1. Hááát, asszem ebből legkorábban is csak 2017 lesz, jó esetben...De ha egyszer beindul, akkor az nagyot lökhet a piacon.

    Én örülnék neki, ha nem évente érezném, hogy jó lenne teljesen új telót venni 200K-ért, hanem csak azokat a modulokat kicserélni, amiket használok, mondjuk 20-30K-ért, úgy, hogy az érezhető javulást hozzon.

    Én a RAM-ot, processzort és kamerát fejlesztgetném, de például a háttértárat, wifit, szenzorokat, stb. sosem. És RAM-ból sem kéne újra megvenni azt, ami már megvan, elég lenne csupán bővíteni. Talán még az is megoldható lenne, hogy a procik is együtt tudjanak dolgozni.

    VálaszTörlés
  2. Hasonló vágyaim vannak. 😀 A telefonjaimat eddig 3 évente cseréltem. A PC-t még nagyobb időtávban.

    VálaszTörlés
  3. Sancho Virág Attila Ja, csak PC-t nekem ma már nincs türelmem és tudásom alkatrészenként buherálni, inkább tokkal-vonóval megveszem újonnan minden 5. évben, vagy amikor már nagyon belassul. Ezért tök fontos, hogy a telón a modulok cserélhetősége tényleg ne legyen bonyolultabb egy SD vagy Sim kártya ki és behelyezésénél.

    Ez, és a BLOCKS óra most a legérdekesebb fejlesztések a láthatáron.

    VálaszTörlés
  4. Jóslataim:
    1. könnyebb lesz az aktuális készülékekből megfelelőt válastani, mint ebből összelegózni
    2. nem lesz olcsóbb, mint ha a régi mobilodat eladnád és vennél egy újat
    3. András Oláh neked soha nem lesz jó, mert nem lehet lesz belőle azt a csúcsmobilt kirakni, amit szeretnél
    4. mire ebből lesz valami, az akkuk nagyot lépnek előre és egyik fő értelmét veszti el az egész

    VálaszTörlés
  5. Csak egy kérdésem van: szoftver?
    A Google írja? Biztosan kihagyom.

    VálaszTörlés
  6. Lehet hogy a Huawei. Ha ő gyártja, akkor a szoftvert is írhatja. Pontosabban módosíthatja kicsit, mert gondolom a droid zöme mindenképp Google.

    VálaszTörlés
  7. Csatlakozom Gyula véleményéhez.

    Annyival toldanám meg, hogy szerintem ez csak egy réteget tud megcélozni, keveseknek lesz kedve ezzel legózni és cserélgetni a kameramodult vagy a procit.

    Ezen felül pedig nem a hétköznapi felhasználására látok fantáziát, hanem kifejezetten célterületeken, például orvosi felhasználásra. Magyarán nem a megszokott funkciók modularitása lenne a nagy durranás, hanem további modulok lehetősége, mint pl egy vércukor mérő modul. Ilyesmik valósan kiterjesztenék egy telefon lehetőségeit.

    Ráadásul x évente úgyis változni fog a modulok tokozásának szabványa, a rendszersín, csatlakozó, így magát az alapot adó vázat is csereberélni kell majd, mint ahogy a pécékben egy alaplap sem tart az örökkévalóságig. Sokan a pécében sem fejlesztgetnek, egy idő után már nem is éri meg hozzányúlni, maximum a beszerzésnél használódik ki a modularitás, hogy mikből álljon össze a konfig. Telefonoknál meg ezt eleve lefedik a gyártók a sokféle modellel. (Már amelyik persze.)

    VálaszTörlés
  8. Horváth Gyula​ Mostanában, a Huawei szerintem nem. Akkor inkább a HTC.
    Van jó pár olyan gép, akinek a 2 éves ciklusa alatt, csak új Android főverzió esetén tolnak alá új kernelt, és többet soha, (hiába adnak ki új drivert a komponens gyártók) és az sem a legfrissebb linux alapokon nyugszik.
    Itt egy kamera, ram, processzor modul csere esetén új kernel, új firmware kell. Nem beszélve, a Play áruházas appokról.
    Most ott tartunk, hogy talán elindulnak a havonta megérkező, biztonsági réseket befoltozó patchek.
    Jó ötletnek tartom, de...

    VálaszTörlés
  9. Zsolt Zsólyomi​ Egyelőre nem úgy tűnik hogy a htc magára fog találni. A kínaiakban jóval nagyobb a potenciál. Persze jó lenne ha megmaradna (mit beszélek... visszakerulne) ütőkepes versenyzőnek...

    VálaszTörlés
  10. Géza Kertész Amiatt gondolnám, hogy a gyártóknak, a Google-lal való szövetkezés, jótékonyan hat az eladási mutatóikra, az ismertségükre stb... ami, most, és szinte bármikor, nagyon jól jönne a HTC-nek.
    Valami új Nexus modell esetén olvastam a napokban a HTC nevét, mint lehetséges gyártóét. A kínai gyártókban van szufla, de el vannak foglalva a kínán kívüli terjeszkedéssel. Huawei, Xiaomi, Meizu, Oppo stb...de, akár még ez is lehet, mint pl: a Huawei esetében.

    VálaszTörlés
  11. Azt terveztem hogy a következő telefonom ARA lesz már... Kicsit kevésbé látom ezt beteljesülni, de a következő utáni már teljesen reális. Nagyon tetszik a koncepció, már a megjelenés óta. Szerintem persze elsősorban geek cucc lesz ez először, illetve baromi jó platform lesz arra hogy megvalósuljon a Tricorder :D
    A nem annyira geek populáció is rá fog erre kapni szerintem. Az hogy nem kell egy egész telefont cserélni egy upgrade-ért, zseniális dolog. A mi generációnk és a fiatalabbak már teljesen upgrade-re szoktatottak, így ebből nem lesz gond.
    A gyártók imádni fogják ezt, mert nem kell egy egész telefont árulniuk, szarakodni a supporttal, hanem árulhatják a rész egységeket amikben igazán jók. Sokkal több helyen lehet verseny, sokkal többet kereshetnek részenként, mintha egybe árulnának egy teljes telefont. Olyan gyártók lépnek majd be a köztudatba, akiket nem ismerünk jelenleg jól, mert csak a nagy brand-eket látjuk de az összetevőket nem.

    VálaszTörlés
  12. Rob K az összetevőgyártóknak egyértelműen jó lehet. (Bár, lehet jobb nekik a vagonszám megrendelés a telefongyártóktól, mint egyedi eladással pepecselni akár csak nagyker szinten is.) A klasszikus nagy gyártóknak ez viszont értelemszerűen ellenük dolgozik. Egyrészt a részegységek ha közvetlenül a gyártótól is elérhetőek upgradeként, akkor ők kimaradnak a buliból. 
    Másrészt most a komplett telefoncsere ha kiesik, azzal megint ők buknak.

    De nem féltem ettől őket, lévén rétegcuccnak jósolom. És szkeptikus is vagyok a szoftver oldal miatt, fentebb a srácok ezt már említették. Még így sem mindig sikerül tökéletesen összhangba hozni a rendszert és a vasat, hogy azt a gyártó elvileg elvégzi. Namost egy random összerakott cucc... Még Windows alatt sem mindig tökéletes, pedig az erre ki is van hegyezve.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése