Ugrás a fő tartalomra

A Synology NAS-okon a videókat és a zenéket abba a mappába teszem, amibe akarom, a médiakezelője simán eléri.

A Synology NAS-okon a videókat és a zenéket abba a mappába teszem, amibe akarom, a médiakezelője simán eléri. A képeket azonban a Photo Station csak a /photo alatt hajlandó kezelni, pedig ez már a DSM 6.0, és ez a jelenség vagy ezer éves. Az alábbi bejegyzésben a 3. megoldás adja azt, ami kell, azaz felcsatolja boot után is megmaradó módon bármelyik kép mappát a megadott helyre. De ugyanezen elv mentén a /music és a /video alá is linkelhetők a dolgok, csak ugye azt minek SSH command line szívatással, ha nem muszáj. #bookmark
http://www.king-foo.com/2010/06/change-folders-for-synology-media-server/

Megjegyzések

  1. Faxkivan. :D Azt kerestem fél órát, hog ylehet bash profile-t készíteni, mert nincsen ssh history, de nem leltem meg azt, amivel az USB Station 2-re ugyanezt anno megcsináltam. Ja, nem root és nem admin a fő user. Az /etc/crontab módosítása meg reboot után elvész. Pedig be kéne tenni a btsync auto startot, mert szerencsétlen a DSM 6.0-ban magától nem képes elindulni, vmit elcsesztek. :D Legalább lesz mivel szórakoznom. :D Amúgy jól megy, gyors a vas, tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Tudom, sudo megy. A másik elérést megnézem. Onnan van letöltve. :)

    VálaszTörlés
  3. Aranyos a védelem. Figyelmeztetett, hogy valaki módosította az rc.local-t (én), és telepíthettek csúnya dolgokat. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagy László Jah, amúgy nem is onna lett leszedve a BtSync, mert ott már nem volt fenn, most nézem, kit linkeltél. Ez alapján ment fel: http://blog.bittorrent.com/2014/02/04/sync-hacks-how-to-set-up-bittorrent-sync-on-a-synology-nas/ De /etc/rc.local alól indítom... :)

    VálaszTörlés
  5. Közben rájöttem, hogy "sudo su", és van root prompt.

    VálaszTörlés
  6. Mi értelme van a Photo Station 6-nak? Nem egy táltos, az Android app nem forgatja el a képeket, a File Station ugyanúgy megmutatja, és lapozni lehet... Úgy sem használom az arcfelismerőjét. Asszem legyalulom, feleslegesen indexel.

    VálaszTörlés
  7. DS215j, szerintem ehhez kevés ennek a CPU-ja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése