Ugrás a fő tartalomra

Csillagközi űrutazást jelentett be Hawking, Zuckerberg és egy orosz milliárdos | 24.hu


http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=10622799&chk=15368035d0eb2e5d40f890a7b464bda7&url=http%3A%2F%2F24.hu%2Ftech%2F2016%2F04%2F12%2Fcsillagkozi-urutazast-jelentett-be-hawking-zuckerberg-es-egy-orosz-milliardos%2F

Megjegyzések

  1. És micsoda véletlen, hogy éppen az Alpha Centaurit. Tudom, hivatalosan az a hozzánk legközelebb eső csillagrendszer, de akkor is...

    VálaszTörlés
  2. Tamás Nagy nekem a közel kétszer akkora távolságra lévő Szíriusz szimpatikusabb. Kolumbusz is megállhatott volna anno a Kanári-szigeteknél ahelyett, hogy továbbmegy az ismeretlenbe.

    VálaszTörlés
  3. Molnár Péter Ha belátható időn belül akarsz eredményt, akkor itt nem lehet egyből egy távolit célba venni. Ahhoz merőben más technológia kellene.

    VálaszTörlés
  4. Az lenne a poén, ha a 19. évben feltalálnánk a térhajtóművet, és sec perc alatt beérnénk a lézerrel gyorsított műholdat. :D

    VálaszTörlés
  5. Sancho Virág Attila​ A poén az, hogy 4+ fényév távolságról beszélünk. Ha oda is ér a kütyü, még 4+ évet várni kell az "itt vagyok" jelekre. És utána? Nem reális a parancs alapú kommunikáció és feladat végrehajtás az oda-vissza 9 éves ping miatt. Szóval nagy dolog lenne egy ilyen kísérlet, de sok probléma van még mindig vele.

    Arra gondoltak, hogy ha a vékony ernyő ha befog pár mikro-meteorit záport, akkor mi van?

    VálaszTörlés
  6. Tamás Nagy ha a közelebbi célokat nézzük, akkor szerintem a Naprendszerben is lenne mit feltérképezni. Gondolok itt a 9. bolygóra, amiről nem tudják eldönteni, hogy létezik-e vagy sem.

    VálaszTörlés
  7. Molnár Péter Így van, már vártam a reakciód, de abban meg is előztél. :) Értem őket, és ahogy te is említetted, Kolumbuszt sem a közelebbi lehetséges célok motiválták, hanem a távolabbiak. Azt már megélte az emberiség, hogy a naprendszer pereméig eljuttatunk valamit, így nekik már az lenne jó, ha egy másik csillagrendszerig érnénk el. Ezzel az eszközzel még az ő életükben megtörténhetne az áttörés, így a motiváció itt is megvan. Ellenben tudományos szempontból ahogy írtad is, annyi felfedezetlen van a saját naprendszerünkben is, ez az eszköz a mostani megoldásokhoz képest pillanatok alatt tudna eljuttatni bármit mondjuk a Plútóhoz újra. Szerintem ha megcsinálják ezt, ez lesz a legfőbb hozadéka.

    VálaszTörlés
  8. Tamás Nagy sőt, annyira bezsongtam ettől az egésztől, hogy legszívesebben nagy kedvencemhez, az Európé nevű holdhoz küldenék felfedező szondákat.

    VálaszTörlés
  9. Még hogy nem ismerjük a saját naprendszerünket? Hát még a Föld óceánjainak a mélyét sem ismerjük! :-D Amúgy pár hónapja még a mars volt a cél: https://ipon.hu/hir/lezeres_meghajtassal_harminc_perc_alatt_elerheto_a_mars/36445 csak azóta olyan név került az álomprojekt mellé, mint Hawking (vagy épp Zuckerberg) és máris mindenki felkapta a fejét! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése