Ugrás a fő tartalomra

Hivatalosan is beleálltak a földbe a windowsos telefonok


http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=10665066&chk=0a5ed50caa966869299f8631f1e16e96&url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Ftudomany%2F20160421_microsoft_jelentes_2016q1%23rss

Megjegyzések

  1. Pedig voltak akik azt mondták, hogy majd a windows 10!!!44!

    VálaszTörlés
  2. Annak ellenére, hogy nekem nem tetszik a windows phone, főként a csempék, drukkoltam hogy frankó legyen. Volt idő mikor azt gondoltam hogy na majd a köv verzió valószínűleg olyan lesz, mint amit az ember megalmodik egy OS ökoszisztémárol, no és majd akkor boldogan csatlakozok a táborhoz... Az meg, hogy nem is fokuszalnak a területre idén, vagy félrebeszeles, vagy tévedés. Mindenesetre csalódott vagyok

    VálaszTörlés
  3. Ezt már nagyon régen elrontották. Még az elején kellett volna nagyobb pénzeket zörgetni az alkalmazást fejlesztők felé, és ma nem lennének ennyire bajban. Még anno egy HTC Titan-on használtam először, ahol az volt a véleményem, hogy többnyire minden jó, de nincsenek appok.

    VálaszTörlés
  4. Hát, mostanra semmi nem maradt, ami miatt érdemes lenne Win mobilt venni. Van olcsóbb Android, kamerában is van jobb, alapfunkciókban kellően stabil már az olcsó Android is, az appokról meg ne is beszéljünk. Pedig kell, mert ez a lényeg, és egyre inkább az lesz. A vas másodlagos, és nagyon olcsó már.

    VálaszTörlés
  5. Azért sebességben még nincs ott az olcsó droid, de minden másban igen

    VálaszTörlés
  6. Náhóczki Náhó Gábor Lehet, én egy olyan appot (socialcast) tudok, amit a kollégán winen, én droidon használok. Nekem 3 mp az üzenőfal megjelenése, neki majdnem 2 perc(!). Persze ez a wines app elhanyagoltsága miatt van, nem magának az oprendszernek a teljesítménye miatt. De az eredmény mégis döbbenetes.

    VálaszTörlés
  7. Kábé egy árban vannk:
    Lenovo A7000 AnTuTu 42000
    Microsoft Lumia 650  AnTuTu 23000
    Ez 3x annyi, mint a Lenovo (inkább 4x, ha rendes garival veszed)
    Microsoft Lumia 950  AnTuTu 61000

    VálaszTörlés
  8. Különböző platformokon totál mást mér az antutu. Nem egységes mérőapp.
    Sebességet meg arra értettem, hogy a wp nem lagol fél év múlva a menüben is mint a droid

    VálaszTörlés
  9. A droid sem lagol mindenkinél. Igazából én kezdem azt hinni, hogy ez amolyan urban legend. Pár ember, beszélt pár olyannal, akinek volt olyan ismerőse, akinél valami belassult. Vagy a mobil, vagy a kenyérpirító.

    Olyat hallottam a fiamtól, hogy a cset app (hol ez, hol az) meghülyül, és bizonytalanná válik a küldés, vagy a fogadás, és akkor másikat kell keresni.

    De az iPhone 4s is lagolgat az értesítések lehúzásakor újabban.

    VálaszTörlés
  10. Mindenkinél lagol maximum az illető nem veszi észre mert nem látott jobbat huzamosabb ideig. S4 is lagol a Nexusról nem is beszélve ami pedig kb az a szint teljesítményben amiről beszélünk.

    VálaszTörlés
  11. Simán lehet, hogy nálam is lagol, mert nem definiáltuk mi az a lagolás. Abból, hogy ez valami rettenetes rossznak van elkönyvelve, és hogy a használat során romlik én valahogy arra gondoltam, az a lag, ami:

    1. idegesítően lassulás, egy egyébként gyors műveletnél, azaz több másodperc (legalább 5-6) ott ahol korábban azonnal megtörtént valami
    2. nem mindig meglévő lassúság, csak időnként bekövetkező; és a gyakoriság se mindegy, nyilván egy 5-6 mp-es lag havonta nem érdekes, minden harmadnap már zavaróbb; rövidebb, 1-2 mp-es lag, akkor se érdekes, ha minden második alkalommal van
    3. a lagolás idegesítősége attól is függ hol van, ha a menüben lépkedsz 2 mp is sok, egy app indítása előtt a 4 se vészes (példa, a desktop windows jobb klikkes menüjének 15-20 mp-es betöltése, noha csak elsőre csinálja, baromi idegesítő)
    4. ha valami mindig ugyanannyi ideig tart, az nem lag (viszont lehet idegesítő lassúság)

    Fentiek alapján az én telefonom nagyon ritkán lagol, és az előző se lagolt félév után se. Ha viszont te az 1-2 mp-es megakadást, vagy pláne, ha minden 1-2 mp-es várakozást, annak veszel, azt is, ami mindig eltart annyi ideig, akkor mást se csinál csak lagol. Viszont akkor be kell vezetnünk az idegesítő és a nem idegesítő lagolás fogalmát.

    VálaszTörlés
  12. Én a másik végéről fognám meg a dolgot: mi az ami nem számít lagnak nálam?
    Görgetés mindenhol folyamatos, megakadás mentes 50-60 fps frissítéssel, betöltésekre max 3 mp-t kell várni appindításnál, RAM-ban maradnak az appok legalább annyira, hogy ne vegyem észre, hogy be kell újra töltsenek.

    Ehhez az iPhone 6-om jelenleg sokkal közelebb áll mint az S4 de ugye köztük van majd kettő év. I6 nál a 60fps nem gond, de az appok betöltésénél nem mindenhol teljesül a kritériumom. Facebook app pl rettenet. Az app gyorsan megnyilik majd 5-6 másodpercig bámulom a semmit. Snapchat gyorsan elindul de unreszponzív vagy 4 másodpercig, ami talán még idegesítőbb, mert kattintasz majd nem történik semmi, mert még nincs kész a felület a használatra.
    S4 -en ezek az értékek még magasabbak, még idegesítőbb. Azon pl a Clash of Clans betöltése 3-4X annyi idő.
    A Galaxy Nexusnál akkor csodálkozok amikor valami normális sebességgel megy. Azt csak nosztalgiából kapcsolom be, meg frissítem a rendszert.

    VálaszTörlés
  13. És én ezen nem is csodálkozom, hiszen már a win10-es mobilos pasziánszon kiakadtam, ahol is fizetnem kellett volna hogy úgy állítsam be, ahogy akarom.
    Talán tavaly írtam, hogy elegem lett a droidból és átmentem totál MS vonalra: laptop, tablet, teló mind win8 aztán isideresként majd később véglegesen 10-re az összes kütyüm, de már a szinkronizálásuk is bonyodalmat okozott -össze-vissza jelezte mindegyik eszköz pl a fész üzeneteket.
    Telefon már eladva, beex flash tabletem, hogy sikerült tökéletesen frissítenem win10-re hírdetve 15-ért 16 gigás class 10-es sd-vel, szóval csak a laposom maradt win10, de azon se az áruházbeli programok (bocs, appok) dominálnak.

    VálaszTörlés
  14. Ez valóban egy másik definíció. Ilyen értelemben a desktopon nem létezik a lagmentesség, még a legerősebb szervereken sem. És minden középkategóriás Android is lagol. De nem elromlik a használatban, hanem eleve ilyen. Weboldal esetén a folyamatos görgetés meg a szerveroldaltól is függ.
    Kérdés, hogy ez a szintű vajsíma működés kinek mennyit ér meg. Nekem egy fabatkát se, nem a rendszer görgetésében akarok gyönyörködni. Kicsit olyan ez, mint mikor egy filmet nem tudnak máshogy dicsérni, minthogy nagyon szépen van fényképezve. Oké, ez jó dolog, de engem a sztori érdekel. A mobilon meg a funkció, amit elérek. Ha egy picit várni kell, az nem jó, de nem is zavar igazán. Persze, ha azokon a pontokon van, amikor amúgy én is funkciót váltok gondolatban, indítom az appot, lapozok az oldalon.
    A Clash of Clans betöltése nem tudom mennyi lenne, mert nem akarom betölteni. Nyilván nem lenne gyors, ha a kis 20 mb-os kirakósok közt is van, amelyik 7 mp-ig töltődik nálam. De ezt meg kivárom, mert utána megy mint a golyó, és egyébként is a legjobb mobilos játék.

    VálaszTörlés
  15. Pontosan erről beszéltem. Ami szerinted nem lag attól elég sokan a falnak mennek. Másra is használod a vasat. Görgetés fluidsága weboldalon a rendereléstől függ nem a szervertől.
    Ez a perfekcionizmus ami előre viszi a világunkat. Középszerűnek lenni nem kihívás és nem is élvezet.
    És hogy visszakanyarodjunk a tárgyhoz: legalább ez a sebesség megvolt a windows motyókon.

    VálaszTörlés
  16. Nem, nem az öncélú zabhegyezés viszi előre a világot. De kell az is, mert a sokféleség valóban viszi előre. A görgetés simaságánál, mármint ilyen extrém simaságánál, legalább féltucat, de inkább több fontosabb dolog van, ami a mobilhasználat élvezetét meghatározza. Steve Jobs abban pont nagyon jó volt, hogy meghatározza minden elemnek azt a minimális szintjét, ami kell, ahhoz, hogy ne legyen rossz érzésed a használat közben.

    Az appokat kezelő, indító környezet kinézete, testre szabhatósága legalább annyira fontos mint a sima görgetés, az értesítő led legalább annyira fontos, a betűméret, és annak egységessége az appokban, a vágólapkezelés (ha írsz is, nemcsak olvasol), és még jó pár dolog. Ezeknek egy részében az iOS (például kinézet) eléggé lemaradt, és ezen a sima görgetés sem segít.

    VálaszTörlés
  17. Nem tudom mit értesz lemaradás alatt. Ha azt, hogy nincs rá csillió ikonpack meg nem az asztalon vannak a widgetek az nem hinném, hogy lemaradás. Szimplán teljesen más megközelítéssel működik a két rendszer. Betűmérettel meg vágólapkezeléssel kapcsolatban szintén nem értem a problémád. Értesítő ledet már korábban leírtam, hogy számomra miért teljesen értelmetlen. Számomra pl fontosabb az ikonokon megjelenő értesítésszámlálók rendszerszintű támogatása, vagy az iOS értesítéseinek testreszabhatósága. Mindenben a gyártói megoldásokat részesítem előnyben mert azok egyeznek meg design és működés terén.

    VálaszTörlés
  18. Az, hogy neked nem kell, az nem jelenti azt, hogy felesleges vagy értelmetlen. Nekem se kell a vajsima görgetés, de van akinek igen. Az értesítő lefelé sokaknak nagyon hasznos, ahogy az ikonpakkok és a kinézet változtatása is. Ezekben az iOS lemaradásban van. Görgetésben meg előnyben. Én kevésbé szeretem a gyártói megoldásokat. Nem azért mert rosszak, hanem mert van nekem jobban megfelelő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése