Ugrás a fő tartalomra

Várható állománycsökkenés (2012–2022 között)

Várható állománycsökkenés (2012–2022 között)

Postás 28%
Mérőóra-leolvasó 19%
Mezőgazda, kistermelő 19%
Napilap-riporter 13%
Ékszerész 10%
Favágó munkás 9%
Légiutas-kísérő 7%
Lyukfúrógép-üzemeltető 6%
Biztosítási ügynök 6%
Szövőnő/szabó 4%
http://www.hirstart.hu/hk/20160510_csomagolhat_ha_ezekben_a_szakmakban_dolgozik

Megjegyzések

 1. A biztosítási ügynökökért elmorzsolok egy könnycseppet.

  VálaszTörlés
 2. Kicsit sovány ez a hvg cikk megint. Megfogadtam hogy többet nem olvasok náluk, nem is tudom most is miért kattintottam rá. Talán mert reggel van még, meg miattad, jó volt az ajánlás. :)

  1. Ugye basznak megemlíteni a lokációt, gondolom azért mert az összevont 5 millió munkahely megszűnik-re jobban felkapja a fejét a polgár. Mivel ma mi kis hazánkban 9.8 millióan laknak, ez az 5 millió feltehetően világviszonylat. Nem ártana meg említeni, főleg ugye hogy Heti Világgazdaságról van szó. Vagyis volt. Ez az újdonsült stáb, szvsz soha nem ér oda, amivel a régiek kezdték anno. Már amennyire emlékszem rá. Mindegy.
  Fekete pont, mert ez hatás-lájkvadász hozzáállás, ami lehet ma kettővel több kattintást hoz, hosszútávon olvasó kopást. Ők tudják.

  2. Ha már számok. 5 millió világviszonylatban. Előbb nézzük a népességet.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_n%C3%A9pess%C3%A9g_szerinti_list%C3%A1ja

  Közel 7.5 milliárd. Ha ennek az egy tizede dolgozik (már pedig nem annyi...), azaz 750 millió ember, és a fent említett szakmák, még ennek is az egy tizedét teszik ki (szerintem kurva jó indulatú vagyok), akkor 75 millió emberről van szó, akiket érint az a "feltételezés", hogy ebből 5 millió szűnhet meg. Ez aztán tényleg wtf szám, kb ennyien mennek nyugdíjba naponta, világszerte. Talán.... Szóval valótlan, árnyas burokba burkoltak egy olyan feltételezést, aminek per pillanat köze nincs a valósághoz.
  Nem fekete pont, osztályfőnöki. :))
  Csak egy példa. Nálunk a cégnél hadrendbe állt egy hegesztőrobot. Az összes hegesztő a szemével gyilkolni tudna, de mindaddig amíg el nincsen magyarázva, hogy ez nem az emberek kiváltására, hanem a piac bővítésre, és a munka stabilitására lett ott, ugyanis a robot nem beteg, nem kell neki hugyozni, nem gyújt rá, nem kávézik fél órát, nem issza meg a névnapi pálinkát, hanem egy levegővel végig tolja a műszakot. Ergo ha jól megy a cégnek, nem akkor jó a dolgozónak? ...

  3. Az író inkább linkelt volna egy ilyet, mindenféle komment nélkül. Csak úgy elgondolkodtatásra, szvsz van mit gondolkodni rajta.

  http://www.worldometers.info/hu/

  Jó reggelt klikkelés megvolt, jöhet a második kávé, good bye hvg. :DD

  VálaszTörlés
 3. A lyukfúrógép üzemeltető az mi? A fúrógépek általában lyukat fúrnak, tehát marad a fúrógép üzemeltető, na de ilyen sincs, vagy a szakmája valami forgácsoló vagy betanított fúrógép kezelő, mondjuk, de lyukfúrógép üzemeltető az bizony nincs. És, hogy miért pont a lukfúrás kíván kevesebb embert a jövőben, bármi más "vasas" szakma előtt?! Úgy általában a vasiparban csökken a dolgozók létszáma, de már elég rég...

  VálaszTörlés
 4. A MÁV-nál a kerékpumpáló állás már akkor megszűnt, mikor épült az első vasút. :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése