Ugrás a fő tartalomra

A Pebble nagyon jó beépített mozgás és alvás tevékenység monitort adott ki az új okostelefon appjában.

A Pebble nagyon jó beépített mozgás és alvás tevékenység monitort adott ki az új okostelefon appjában. Könnyen kezelhető és informatív. Nem is használok az órán a beépített lehetőségen túl 3rd party megoldást.

Megjegyzések

  1. A régi pebblere nem csinálták meg, pedig az is tudná ezeket.

    Amúgy szinkronizál valahova?

    VálaszTörlés
  2. Google Fitnesz. Azt is használhatod párhuzamosan a telón, de csak a felhőbe mentés miatt hagyom, egyébkén idegesítően xar a Google appja.

    VálaszTörlés
  3. Honnan tudja hogy mikor alszol? Manuálisan kell be és kikapcsolni az alvás mérést? Mi történik ha elfelejted reggel kikapcsolni?

    VálaszTörlés
  4. Otto Olah Nem. A karomon van a Pebble okosóra, és az érzékeli, hogy mennyit mozgok, abból méri, hogy mikor alszom, mikor van mély fázis. Jól működik, bármikor is alszom el.

    VálaszTörlés
  5. Én mielőtt lefekszem aludni, olvasok, vagy zenét hallgatok. Attól tartok, ezeket csak mozgásból nem tudná az alvástól megkülönböztetni. Lehet utána editálni hogy mennyit aludtál ha rosszul mérné?

    VálaszTörlés
  6. Meg tudja különböztetni. Sosem rögzített még alvást akkor, ha olvastam, vagy filmet néztem.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól hangzik! Nem értem hogy az Apple miért nem rakta bele akkor ezt az órájába.

    VálaszTörlés
  8. Én a plexfitet használtam még az ingyenes időszakában, de az is profin megkülönböztette, hogy mikor alszok és mikor vagyok ébren.

    VálaszTörlés
  9. Igazán megvallva egy átlagosan érzékeny mozgásértékelő kell csak, és pár tapasztalati érték, mikor milyen rezgés milyen tevékenységhez köthető, ha az óra a csuklón van. Ez kombinálható a gps pozíció viszonylagos figyelembevételével.

    VálaszTörlés
  10. Lakáson belül nem sokat segít a GPS, a mozgásérzékelés alapján nagyon kíváncsi lennék hogyna tudja megálapítani amikor az ágyban fekszem és zenét vagy hangoskönyvet hallgatok, hogy közben alszom-e. Vagy amikor utazás közben autóban alszol egy órát. Vagy amikor felébredtél, de még nem bírsz kimászni az ágyból, csak csukott szemmel vegetálsz.Mindenesetre jó hír hogy tapasztalat szerint pontosan mér, mertt pl a Mii band-ről olvastam hogy össze-vissza méri az alvást.

    VálaszTörlés
  11. Nem a GPS, hanem a helymeghatározás, mely GPS, GSM és WLAN alapú manapság; abban segíthet, hogy megállapítsa egy app, hogy pl kerékpározol. Ezt a Google Fitnesz több kevesebb sikerrel meg is teszi.
    Az hogy alszol, nem tudom, hogyan állapítja meg. Én úgy állapítanám meg, hogy az alvásnak van egy ritmusa, és ha az kiderül, hogy érvényesül, akkor alvásként rögzíteném az appal. Szerintem keress rá Google segítségével, hogy hogyan működik általában ennek a detektálása. Nincsen ebben semmi új.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése