Ugrás a fő tartalomra

Kinek lesz igaza a Google Project Ara kapcsán? :)

Kinek lesz igaza a Google Project Ara kapcsán? :)
http://www.hirstart.hu/hk/20160523_jon_de_bena_lesz_a_google_osszelegozhato_mobilja

Megjegyzések

  1. A "legmenőbb" kifejezést nagyon lazán kezeli a szerző :)
    Én tökéletesen biztos vagyok benne hogy ez egy teljesen rossz irány, sehova sem fog vezetni. Már most is óriási kompromisszummal indulnak, nem lehet kijelzőt és processzort cserélni. Tehát nem fog megvalósulni az eredeti koncepció. Ami lesz belőle, az moduláris lesz, de szerintem nem lesz semelyik konfigurációja jobb mint egy hasonló árú telefon.

    VálaszTörlés
  2. Én is változatlanul szkeptikus vagyok.

    Ugyanakkor mégis el tudom képzelni, hogy a fogyasztói társadalom kétpofára elkezdje zabálni.

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi leszek az iFixit reakciójára.
    De tényleg: kíváncsi leszek, melyik gyártó feccöl ebbe pénzt/energiát. Szerintem lenne az a "kritikus tömeg", ami fölött működhetne a dolog.

    VálaszTörlés
  4. Attila Csongor Kiss szerinted miért kezdenék el két pofára zabálni?

    VálaszTörlés
  5. Otto Olah a fogyasztói társadalom képes irreális dolgokat produkálni.

    VálaszTörlés
  6. Otto Olah Az Android is zsákutca volt. Azt mi lett belőle. :D Az idő eldönti.

    VálaszTörlés
  7. Ezt kiherélték, tulajdonképpen már nem is ugyan arról beszélünk. Mondhatjuk, hogy a project ara meg sem született. Csak szeretett volna.

    VálaszTörlés
  8. Sancho Virág Attila igen, de az Androidot Eric Schmidt vezetti ki a zsákutcából, ő meg már nincs ott hogy a 2017 legmenőbb telefonjánál is segédkezzen :D http://obamapacman.com/wp-content/uploads/2011/08/Google-Android-history-before-after-iPhone.jpg

    VálaszTörlés
  9. Attila Csongor Kiss irreális dolgokat épp nem, csak sokak számára érthetetleneket vagy előre kiszámíthatatlanokat :) Ha az Ara nem lesz jobb, olcsóbb, könnyeben elérhető, divatosabb, stb. mint más telefonok, akkor nem lesznek hobbistákon kívül vásárlóik.

    VálaszTörlés
  10. Otto Olah szerintem a képlet sosem ilyen egyszerű. Simán van, hogy valami drágább, de sikerül státuszszimbólumot csinálni belőle marketinggel, és venni fogják a népek akár hitelre is.
    Ahogy van, akinek a tapifonok is érthetetlenek, úgy lesznek, akiknek ez a koncepció is érthetetlen lesz.

    VálaszTörlés
  11. A reakciók nekem kiszámíthatatlannak tűnnek, a koncepciót viszont elég rég belengették. Ehhez képest most tényleg kiherélték, nem lehet majd minden porcikájában up to date tartani csak csereberével. (Mondjuk egyébként sem lehetett volna a végtelenségig, itt is tuti jönni fog majd következő szabvány csatlakozás a moduloknak, mint ahogy a pécékben is folyamatosan ott a kényszerű csere, processzor foglalatok, memória foglalatok, rendszerbusz foglalatok jönnek-mennek.)
    Ez így most becsúszott konzumer kategóriának részemről.

    VálaszTörlés
  12. Illetve ha mint fejlesztői platformként rákapnak kiegészítőgyártók, az gerjeszthet neki forgalmat. Csak ez épp olyan kérdéses, és nem magától értetődően beinduló folyamat, mint a WP alá fejlesztés.

    VálaszTörlés
  13. Otto Olah​ Való igaz, az Apple-nek nincs hasonló, moduláris rendszere, így reláció (és aktuális világmegváltó) hiányában értelmezhetetlen a koncepció.

    VálaszTörlés
  14. Attila Debreceni jajj Atilla, ha trollkodni akarsz, akkor adjál bele egy kicsit több fantáziát, ez így nagyon sovány. Senki sem beszélt rajtad kívül az Apple-ről.

    VálaszTörlés
  15. Otto Olah a francba, hogy már olvasni sem tudok... :)

    VálaszTörlés
  16. Egyébként a Google-nek sincsen ilyen moduláris rendszere, ez nem egy kész termék hanem egy egyre kevésbé ambiciózus koncepció. De már a koncepció sem állja ki azt a logikai bukfencet hogy a számítógépek a kezdetektől fogva egyre zsugorodnak, az alkatrészeik miniatűrizálódnak, laptopokból fogynak el a portok, mindent ragasztanak, senki nem csinál moduláris laptopot sem, pedig ott még lenne valami realitása.

    VálaszTörlés
  17. Attila Debreceni akkor nem csak nekem volt egy olyan olvasata annak a telefontörténeti ábrának, hogy Eric Schmidt is csak úgy tudta kivezetni az Androidot a zsákutcából, hogy leklónozta az iPhonet. Most meg nincs mit leklónozni.

    VálaszTörlés
  18. Attila Csongor Kiss Attila Debreceni Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! Teljesen igazatok van az Eric Schmidt beszólásommal kapcsolatban. Nem csak szenilitásom volt a ludas, én csak az Androidra értettem hogy az iPhone másolása keltette életre, a Project Ara-t nem asszociáltam soha az Apple-lel. Sőt általában a Google más fejlsztéseit sem tartom másolásnak, nem úgytűnik, hogy az Apple irányába tartanának.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése