Ugrás a fő tartalomra

Jelentem, a 2GB RAM is kevés már egy aktív, de nem geek Android usernek ahhoz, hogy ne akadjon a telefonja idegesítő...

Jelentem, a 2GB RAM is kevés már egy aktív, de nem geek Android usernek ahhoz, hogy ne akadjon a telefonja idegesítő módon. Huawei P8 Lite, gyári Android 6.0 ROM, root nincsen, semmi extra, nem fontos appok nem futhatnak a háttérben.

Megjegyzések

  1. Nekem neki ne álljon senki okoskodni, hogy neki nem, meg mit állítsak be, mert kitiltom a picsába!

    VálaszTörlés
  2. Huawei P8Lite sem igazán vajaskenyér.

    VálaszTörlés
  3. Alapvetően a probléma forrása a Facebook és a Messenger. Zabálják a memóriát. (A Tegyél fel helyette mást és a Nem szabad használni jellegű reakciókért is tiltás jár. Tele van a faxom az okoskodókkal.)

    VálaszTörlés
  4. Szintén, nexus 5x fb+messenger 350-400 mb. Appok visszatöltése memóriából förtelmes.

    VálaszTörlés
  5. Marshmallow alatt fölösleges is a tiltás. Amit 30 napig nem nyit meg a user, a rendszer lekapcsolja. Nem fog futni, mert az inaktívba kerül 0% - al.
    Ami meg kell az kell. Az embernek nem alternatíva kell, hanem az az alkalmazás.

    Mondjuk ez fura pont a huaweitől, mert az ő androidjuk zárogat be mindent, még olyat is ami a recentben, de hátrébb van.
    Recent törlése sűrűbben nem segít? G2 - nek segítség tudott lenni, szintén 2 GB RAM - al. (tapasztalat, nem tanács, de tégy belátásod szerint :DD)

    VálaszTörlés
  6. Nexus 5 is PONTOSAN ezen két alkalmazás alatt halódik. Minden más röccenetlen. A nagyon durva, hogy a N5-el egyidős Apple telefonokon viszont mint a vaj, úgy futnak - ott viszont már az egyéb alkalmazások döcögnek néha.

    Sokszor úgy érzem, hogy a FB és az Apple így játszik össze a Google ellen - de persze, ez csak konteo. :D

    Jah, és igen, ezzel azt akarom mondani, hogy nem a 2GB a kevés, hanem a FB alkalmazások finoman szólva sem lettek optimalizálva. Én a Google helyében kirúgnám őket a Store-ból, míg nem csinálnak normálisat.

    VálaszTörlés
  7. Zsolt Menyhart Miért a többi lett? :)
    Egy chrome dev megeszik közel két gigát, ha van miből....

    VálaszTörlés
  8. Attila Ökrös - Egy mezei user nem Chrome dev-et használ, és a normál Chrome nem eszik annyit, az teljesen jól menedzselhető a Nexus 5-ön.

    VálaszTörlés
  9. Én nem tudom. Inkább nem mondok semmit, mindenki azt von le belőle amit akar. Nálam ilyen.

    photos.google.com - 4 új fotó – Attila Ökrös

    VálaszTörlés
  10. Azért ez egy vicc...
    Egy régi 1-giga rammal szerelt Gericomon, tökéletesen használhatóan futott XP alatt a Pro Enginer...

    VálaszTörlés
  11. Attila Ökrös A chromemal az a baj, hogy minden azt használja, ami webviewet használ legalább. Ilyet meg lehet maga a facebook app is használ. Nehéz objektíven mérni így.

    VálaszTörlés
  12. Varsányi István mindeközben a full desktop Win 10 is szépen elmegy 2GB RAM-mal.

    Egész addig, amíg nem megy neki az ember böngészőből Facebooknak (pláne Chrome alól), mert egy i5+16GB RAM alatt is kínkeserv lesz kicsit is régebbre visszagörgetni.

    VálaszTörlés
  13. Engem is megdöbbentett, hogy a rendelkezésre álló 4 gigából átlagosan 750Mb-1.2Gb szabad.

    Érdekes módon nekem a G+ viszi a prímet memóriafoglalásban, aztán Smartsheet és csak utána jön az Fb

    VálaszTörlés
  14. Volt már valaki itt, aki átállt a FB saját lite platformjára teljesen? Én nem tettem, mert nekem a OPX teljesen elfogadhatóan működik 3 GB mellett, de a párom N5-e szenved... Lehet, hogy én meg fogom neki azt lépni.

    VálaszTörlés
  15. Azért ne temessük Cukiékat, mert ez alapvetően messze nem (csak) facebook app hiba. Az oké, hogy sokat eszik, de nem is egy naptár applikáció. Az, hogy egy FB megfogja a vasat, abban azért oroszlánrésze van magának a rendszernek is. Persze a két giga ma már nem egy vitézes méret, de na.
    Azért én adok annak egy strigulát, hogy a huawei nem éppen jól nyúlt bele a Doze - ba, és állandóan csukogatja azt az alkalmazást, ami mindig nyitva akar lenni. Attól meg hogy a rendszer folyamatosan gáncsolja őket, tény hogy mindig is akadni fog. Szerintem...
    Sancho Vi At Nem tudom a tárgy telefonnál hogy van, én tuti megpróbálnám azt, hogy a két említett alkalmazásnál kiveszem a rendszer kezéből a gyeplőt. Van ott is valami "kivételek" vagy hasonló nem? Próbáld meg, hadd működjön úgy ahogy Cukiék megírták, nem ahogy a Huawei szeretné...
    Ettől független a probléma reális, 2 GB egyre soványabb így 2017 derekán. Őrület, lassan a telefonok beérik a számítógépeket. :))

    VálaszTörlés
  16. +Zsolt Menyhart Én igen, már jó régen, de az én "két naponta belépek 3 percre" használatomból semmi nem következik. A Lite nem mindent enged meg beállítani, és a görgetése darabos, de nekem tökéletesen megfelel.

    Amit írtok, abból nekem az jön le, hogy a 2 GB akár elég is lehetne, ha a Messenger és a Facebook nem futna. Mindkettőből van Lite, a Messengerét is megkapjuk nemsokára mi is, talán az segít.

    VálaszTörlés
  17. BB os10 2 GB Rammal 3 év után is lagmentes.... (RIP )
    Honor 8 . 4 GB Rammal nem akad, de az új (4.-ei ) fb és instagram frissítés kicsit laggol - eddig semmi gond nem volt vele. A a force gpu rendering bekapcsolása a fejlesztői beállításokban kicsit javít rajta.

    VálaszTörlés
  18. Én az előző telefonommal (Samsung Galaxy Note 1) nem engedhettem meg magamnak a full FB és Messenger párost, mert nekem is padlóra küldte a rendszert, ezért próbálkoztam a Light appal is egy darabig, de az kész gyötrelem. Pedig nem vágyom én a csillogásra, csak hogy mutasson meg minden képet és posztot, de nem sikerült rájönnöm kinek is szánták ezt a hulladékot. Szóval akkor már inkább böngészőből a webes felület. Ezt a mobilon a Messenger egy ideje már nem engedi használni, de meg lehet trükközni és akkor az is megy böngészőből. Úgy egész használható maradt a telefon is. Mióta nekem is 3GB duruzsol a motorban, azóta viszont újra használom a full appokat, de továbbra is zavar, hogy annyit zabálnak, mint egy desktop gép, pedig az közben multitask csinál ezer más dolgot is döccenés nélkül.
    Szifonnal azért ugyanez 1GB rendszermemóriával is vígan eldalol, amiért nem tudom kit kell szidni, Google vagy Cukiék a hibásak, de kapják be mind, hogy ennyire nem bírnak optimalizálni.

    VálaszTörlés
  19. Attila Ökrös MINDENT kipróbáltam. Nem véletlen írtam, hogy nem kérek okosítást. 😤😢😉

    VálaszTörlés
  20. Horváth Gyula Lájt verzió? Magyarázzam meg a nejemnek, miért lett rosszabb az app és mégis miért akad akkor is? Ne, lécci, ne gyertek már ezzel. FB-nál tesznek az optimalizációra. A Messenger app megújulás óta van ez a horror.

    VálaszTörlés
  21. Sancho Vi At​ Ez nem okítás, hanem tapasztalatokból jótanács, esetleges tipp, ötlet. :)

    VálaszTörlés
  22. Sancho Vi At​ Lelked rajta, itt sem vagyok. Elnézést.

    VálaszTörlés
  23. Sancho Vi At Meg se mertem volna szólalni, már az elején be lettem fenyítve, csak valaki kérdezte, használ-e valaki Lite-ot. Erre válaszoltam, hogy igen, de jeleztem, hogy ez nem komoly használat a részemről.

    Nem igazán használok fészbukot, semmilyen módon nem tudok, és nem is akarok tanácsot adni, annak, aki igen.

    VálaszTörlés
  24. Ahogy mondták. Be vagyunk fenyítve az elején már, véleményt sem merünk formálni. 😁

    VálaszTörlés
  25. Azért zabálnak a FB appok mert az Androidon szabadon garázdálkodhatnak. Itt nincs korlátozás. Szóval minden a Facebook fejlesztők sara. A rendszer nem akadályozza meg hogy lightweight appot írjanak.

    VálaszTörlés
  26. Céges telefonon (P8 Lite) direkt elkaszáltam az első pillanatban ezt a két appot! Totál jogos a felháborodásod!

    VálaszTörlés
  27. Sancho Vi At: Akkor tolem nem okositast kapsz. Vegyel normalis telefont, MIN 3-4 GB rammal es nem kell csodalkozni, mukodni fog.
    Gyari OS-t mondjuk en sosem hasznalok, de SGS6 Edge+, OnePlus 3, SE Z2 egyiken sem akad. Igen, tobb funkcio, tobb elvaras. Hasznaljon web interfacet es nem lesz gond. (Ha nem tetszik, akkor lehet venni akarmelyik kinai utanzatot, mar 100 fontokert hozzadvagnak Snapdragon 820at 3-4 giga rammal)

    VálaszTörlés
  28. Nexxagon Nem az én telefonommal van a gond, 3 GB RAM-mal el van (Honor 6 Plus). Egy Huawei P8 Lite-ról van szó, ami rendesen össze van rakva, 2GB RAM van benne, és ha nem lenne az optimalizálatlan FB és Messenger, akkor az ég egy atta világon semmi gond nem lenne vele. A felhasználója aktívan használja ezt a két alkalmazást. Nem is jogosult a FB és a Messenger Lite verzióinak használatára. Nem véletlenül, mert az említett készülék bármennyire is "Lite", azért rendesen tud. Nekem ne akarja senki elmagyarázni, hogy irreális elvárás, hogy egy 2GB RAM-mal szerelt, amúgy jól működő telefon ne legyen képes akadás mentesen működni csak azért, mert rajta van az egyik legnagyobb internetes eléréssel rendelkező közösségi háló leginkább használt két alkalmazása! A 3-4GB RAM még tökre nem default. A 4GB még igen csak flagship.
    Tényleg okoskodásnak veszem, bocs.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése