Ugrás a fő tartalomra

De egy szó sincsen arról, hogy a lassítást kikapcsolhatja a user...

De egy szó sincsen arról, hogy a lassítást kikapcsolhatja a user...
https://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=511&rsspid=8&ctype=rss&id=13603680&chk=145fa28385f34ead587e213de46e251e&url=https%3A%2F%2Fwww.hirstart.hu%2Fhk%2F20171229_bocsanatot_kert_az_apple_a_lassu_iphone-ok_miatt&hk=1

Megjegyzések

  1. teljesen egyértelmű ez, tervezett elavulás, nem a felhasználói élmény védelme... ha utóbbi lenne, szólna, hogy cserélj akkut, vagy ha válaszd a lassítást (ha akarod). Franciaországban be is perelték őket, és börtönbünti lehet a vége.

    VálaszTörlés
  2. Így van, ezek után minimum kéne legyen, hogy kiadnak egy frissítést, amibe legalább opcionálissá tetszik a dolgot.

    VálaszTörlés
  3. Miért kapcsolná ki? 🤔 az jobb ha újraindulgat random? Korábban az volt a hiszti most ez. Persze, tudom ingyen cseréljenek minden akkut örökké...

    Az ugye tiszta, hogy itt a nagyon szar állapotú akkukról van szó. i5Cm akkuja ~3 éves 86%-os állapotú. Na az gondolom érintett.

    Itt amit az Apple elbaszott nagyon az az, hogy nem kommunikálta, hogy a kikapcsoló telefonok problémáját pontosan milyen szoftveres trükkel oldották meg. Már akkor is mindenki egyértelműen erre gondolt, most szimplán annyi történt, hogy elmondták, hogy valóban ezzel oldották meg.

    Akinek van egy kis esze és elviszi szervizbe garanciaidőn belül azzal ez nem fordulhat elő.

    VálaszTörlés
  4. Náhóczki Náhó Gábor Ez így jól hangzik, de nem indok arra, hogy a tudtod nélkül direktben korlátozzák a teljesítményt, és még csak nem is opt-out a dolog.

    VálaszTörlés
  5. Miért érzek hányingert, mikor az Apple-hívők zsigerből védik ezt az etikátlanságot? Ennek a mesterséges elavultatásnak egyetlen célja van, és az üzleti, minden más cél nem valós, csak marketing bullshit.

    VálaszTörlés
  6. Millio dologgal korlátozzák a teljesítményt. Ez egy közülük. Sőt, akármilyen meglepő is legyen de nincs ezzel egyedül az Alma. Csak az ugye nem hír. Ez nem menti fel az Almát az alól hogy elcseszték a kommunikációt, de kár ebbe többet beleképzelni akármilyen hype is most ez a téma. Kíváncsi vagyok melyik YouTuber lesz az első aki végig teszteli különböző gyártók telefonjait pontosan ezen aspektusból.

    Az opt out pedig azt jelentené, hogy random kikapcsol a telefon, ami hidegben még fokozottabban előjön. Ki akarná ezt választani azért cserébe, hogy fél másodperccel előbb indul el az Instagram?

    VálaszTörlés
  7. Sancho Vi At rám gondoltál? 😂 Elég messze vagyok az Apple hívőtől.

    VálaszTörlés
  8. Náhóczki Náhó Gábor minek akkor egyre újabb telefon, ha csupán töredék másodperccel gyorsabban indul el az Instagram? Visszatérnél egy 5-re, csak úgy simán?

    VálaszTörlés
  9. Zsolt Menyhart nem térnék vissza. Kicsi a kijelző, régi a kamera. I6 rol is azért váltottam mert kevés volt a 16GB és érdekelt a dual kamera. Korábban már kifejtettem többször is, hogy eszem ágában se lenne 8-ra vagy X-re váltani, mert nem hoznak olyan új funkciót ami engem érdekel. Az S4ről se a sebesség miatt váltanék ha még androidot használnék, hanem a kamera miatt. (Hozzá kell tegyem az S4-én muszáj voltam szoftvert cserélni mert a gyári ugye kritikán aluli szintre lassított, viszont custom rommal jó a sebesség.)

    VálaszTörlés
  10. Náhóczki Náhó Gábor akkor miért nem veszel legjobb mobil kamerával szerelt Pixel2 XL-t? ;-)

    VálaszTörlés
  11. Én egyébként azt gondolom, hogy ha ilyen eszközhöz kell nyúlni (gyk. mesterséges lassítás), akkor hibás az eredeti telefon konstrukció. Olyant kell eleve gyártani, ami a termék életciklusa végéig képes kiszolgálni teljesen a felhasználót. Persze, ez nem feltétlen van meg Droid oldalon sem sok gyártónál. Sőt.

    VálaszTörlés
  12. Zsolt Menyhart hagy ne keltsek flamewart plz. Minden tisztelettel mondom, hogy nem nekem való. Volt egy 5 éves időszak amikor szerettem az androidot mert ráértem buherálni, most egészen más a fontos nekem. Ettől meg tiszteletben tartom, hogy másnak ez tetszik nekem meg amaz.

    VálaszTörlés
  13. Zsolt Menyhart egy normális akkutechnológia kellene végre. Hátha ez a cirkusz arra jó lesz hogy valaki végre egyet valóra váltson az évi 21,3453 db “itt a világnegváltó akkumulátortechnológia”-ból.

    A gyorstöltögetésnek se lesz jó vége sajnos, megviseli a telepeket masszívan, de most azzal lehet eladni a telefonokat mert szereti a nép.

    Mindenképp vagy sokszoros kapacitásnövelés vagy teljesen új technológia kellene. A li-ion telepek 20-80% töltöttség között érzik magukat a legjobban, így azt kellene elérni, hogy minnél hosszabb ideig ebben a fázisban legyenek használva. Nyilván az akkuk tönkrebarmolásában nagy szerepe van sokmindennek, de a legkárosabb a teljes lemerités. Eszméletlen mit művel a telepekkel. Rokon folyton lemeritgeti a telefonját kb 1,5 -2 év alatt az összes akkumulátort kinyírja. Nem ért a szép szóból 🤣

    VálaszTörlés
  14. Sancho Vi At Mert még nem szoktál hozzá.
    Én se, ezért nem hozom szóba inkább sehol. Foglalkozni se érdemes vele.

    VálaszTörlés
  15. Tévedtem.
    Az 5Cm nem érintett. Gyorsabb mint amilyennek kellene lennie a Geekbench szerint. WTF? 🤔 direkt alacsony töltöttségen futtattam hátha az odabasz neki. Kiértiezt.
    http://www.sancho.hu/files/blog/sanchoplus/ba/20/e7/ba20e7165fe8737bf160bd5ccadd83db.jpeg

    VálaszTörlés
  16. Kinek is adjak +1-et ebben a beszélgetésben...Nagy dilemma...😀

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése