Ugrás a fő tartalomra

Újra fellángolt a Facebook lehallgat témakör.


Újra fellángolt a Facebook lehallgat témakör. Ennek kapcsán nem árt ránézni az appokra, hogy melyiknek semmi köze a mikrofonhoz, és mégis engedélyt kér hozzá a fejlesztő. Pl. az OTP appja nem világos, mihez használna mikrofon... A Honor modellekben van külön menü a jogok állításához a jogosultság felől vizsgálva, de az app adatlapjáról is megközelíthető az app saját listája.

Megjegyzések

  1. OTP SmartBank a hang alapú kereséshez használja.

    VálaszTörlés
  2. Amiről nem tudni minek neki, le kell tiltani mindent a francba. Majd nyekereg ha nem tud megfelelően működni. Nekem minden app install után az első, hogy kiherélem. :)

    VálaszTörlés
  3. Én meg szarok bele. Hallgatózzanak csak. Sokat úgy sem hallanak.

    VálaszTörlés
  4. A baj az, hogy egyenként nem tudod az app jogait állítani - legalábbis én nem találtam rá megoldást - szóval vagy tudomásul veszed amit akar vagy nem, ami azt jelenti, vagy telepíted vagy nem.

    VálaszTörlés
  5. Marshmallow feature. Lehet, hogy neked még nem az van, nem?

    VálaszTörlés
  6. Ja, persze. Nekem samsung telefonom van :/

    VálaszTörlés
  7. iPhone-on nekem is az volt az első, hogy ezeket átbogarásztam anno. Gondolom M alatt is úgy van, hogy alapbol nincs engedély és megkérdezi amikor kell.

    VálaszTörlés
  8. http://History.google.com és hangtevékenységek. Ott lesz csak az igazi meglepetés....

    VálaszTörlés
  9. Szabolcs Varga  Kösz Szabi. Hogy mik vannak... WTF??? Jól gondolom, hogy a "nincs átirat / google alkalmazás" jelölés alatt a google now felvételei vannak, az én tudtom nélkül? és hogy addig veszi fel a hangot, amíg nyitva van a now?

    VálaszTörlés
  10. Attila Ökrös nem jól gondolod. A nincs átirat annyit jelent, hogy nem ismerte fel amit mondtál.
    Ezeket a szövegeket akkor rögzíti, amikor magad böksz a szöveges bevitel opcióra (Mifrokon) és csak azt rögzíti amit akkor beszólsz neki.

    VálaszTörlés
  11. Várnai Ernö Találtam olyan beszélgetést, amiben a párommal beszélek. Namost ha alkalom van, szoktam inni, de annyira beb@szva nem voltam, mikor azt beszéltük meg, mit vegyek másnap a boltban, hogy ne tudjam mit csinálok közben telefonon. Meg máskor sem...
    Van olyan találat is, hogy mit nem ismert fel, de érdekes, ez a webes log le tudja írni helyesen amit mondok. A Now nem találta meg.
    Van miből válogatnom egyébként, mert nemrég próbáltam ki, hogy ebből indítsak appot. Még a telefont is átállítottam angolra, mert ugye a magyarra b@sznak egy nagyot.
    Ergo akármikor vesz, elmehetnek a pitsába. Engem ne logoljon senki, én se teszem. Reklám vagy kifasztudja milyen célzattal, nem érdekel. Now uninstall, most.
    Asszem át kell értékelnem ezután milyen adatokat engedek fel drive - ra, de szerintem hallgatok az okosabbra, és beszerzek egy nas - t.

    VálaszTörlés
  12. Várnai Ernö​​ én a felvételek alapján azt mondanám hogy simán is hallgatózik, nem is keveset.

    Bár ettől én nem estem sokkba.

    Attila Ökrös​​ én már elfogadtam hogy termékek lettünk. A webböngészést sem fogom abbahagyni csak azért mert követnek a weboldalak.

    VálaszTörlés
  13. Szabolcs Varga Azt én sem. Pont leszarom. De hallgatózni azért ne...

    VálaszTörlés
  14. Nem találtam semmi olyat, amit ne engedélyeztem volna.

    VálaszTörlés
  15. Nem az az érdekes, miről tudom, hogy pl. a Google rögzít, mert kérem rá, hanem az, amiről nem tudod, hogy egyáltalán rögzítenek. :)

    VálaszTörlés
  16. Attila Ökrös Álljunk meg egy szóra: ha engedélyezted az "ok google" felismerést, akkor világos, hogy folyamatosan rögzít hangokat.

    VálaszTörlés
  17. Tamás Nagy Egy hete próbáltam először, a legelső felvétel 2014-es volt...

    VálaszTörlés
  18. Attila Ökrös A kereső mezőben vagy a billentyűzeten lévő mikrofon ikonra történő véletlen kattintás is ide vesz fel.

    VálaszTörlés
  19. Sancho Virág Attila Ha tiltod a google now - t, nincs hang keresés. Nálam default tiltva volt/van, nemrég próbáltam ki, mi változott.

    VálaszTörlés
  20. Szabolcs Varga nincs meglepetés, mert itt azok vannak amikre kerestem, vagy tudtam, hogy a mikrofon működik.

    VálaszTörlés
  21. Sancho Virág Attila​ pont az előbb sikerült eltalálni a mikrofon ikont, gépelés közben :-)

    VálaszTörlés
  22. Attila Ökrös Akkor is vmit Te rögzítettél 2014-ben, nem titkosan a Google. 😵😵😵😉

    VálaszTörlés
  23. Sancho Virág Attila Nem tudom Atti, hadd ne emlékezzek pontosan. 98%-on van a szürkeállományom. :)) Azt tudom, nem használtam eddig se napi szinten, mégis naprakész, fura felvételek voltak ott. Néha rá szoktam nézni, mi változott, mi sem, de ennyi bőven elég volt. Nem izgat hogy milyen jogcímen vesz fel, ne vegyen.
    Az meg hogy annyit nem tud megjegyezni, hogy nem vagyok kíváncsi pl a hvg cikkjeire? 2016-ban epic fail. :)

    VálaszTörlés
  24. Attila Ökrös Nekem semmi olyan nincs a hangelőzményekben, amiről ne tudnék. A hiba nálad van.

    VálaszTörlés
  25. Czira Attila Köszi! 👍 fenntartott, mert lehetséges, de nem vigasztal. Nekem van, évekre visszamenőleg, úgy, hogy alig alig használtam. Azaz csak volt... Se időm, se energiám ilyenekkel pötsölni, küzdeni. Chrome ban ott a kereső, amit kell megtalálok, hírek rss. Legalább az jön amit beállítok. Hétvégén lesz időm ránézek, hátha én siklottam át valami beállításon.

    VálaszTörlés
  26. Végignéztem én is a hangelőzményeket. Az egyetlen fura amit találtam az az, hogy a Galaxy Nexusos időkben még milyen cuki volt a hangom.


    😂
    Btw anno rosszabb volt a felvételek minősége is. Nálam is csak olyan felvétel szerepelt aminél én nyomtam meg a Now gombját.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése