Ugrás a fő tartalomra

"A navigációs szoftver úgy gondolta, már megtörtént a leszállás, a fékezőrakéták ezért már csak a minimális három...

"A navigációs szoftver úgy gondolta, már megtörtént a leszállás, a fékezőrakéták ezért már csak a minimális három másodpercnyi ideig égtek, holott hatvan másodpercig lett volna rájuk szükség" - fejtette ki a szakértő.
http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=25&id=11481718&rssid=1&rsspid=24&chk=87da28b27dc69184ac14149ea77ef4ab&url=http%3A%2F%2Finforadio.hu%2Ftudomany%2F2016%2F10%2F26%2Fmegtalaltak_miert_zuhant_le_a_mars-szonda%2F

Megjegyzések

  1. Ez akkor tényleg oroszosan kemény landolás lett. A kis marslakók meg facepalmoznak.

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok arra, mikor fognak egyszerre három leszállóegységet küldeni, melyből az első kettő csak lakmusz, próba. A Földről sem egyszerre indulna el, hanem felmenne földkörüli pályára egy, majd a többi, és összeraknák egybe a műholddal. Ez a négyes egység menne a Marsig, ahol leszállna az első egység, kiderülne hogy jók-e a beállítások. Ha nem, akkor még van egy próba. Ha jó, akkor akár három modul is lehet a felszínen, segítve a kutatást, master-slave módban, vagy teljesen más irányba indulva.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, de pár landolást erre-arra azért már tudtak kivitelezni, már a Marsra is, meg tudják azt lakmuszozás nélkül is oldani. Most beszart vagy elcsesztek valamit.

    VálaszTörlés
  4. Nnna jó, de mi lesz ha emberrel szarik be? Egyébként viszonylag sok a sikertelen leszállás.

    VálaszTörlés
  5. Mire eljutnak emberes leszálláshoz, addigra már oda kell szállítsanak annyi cuccot (szerintem), hogy azokkal tökéletesíthetik a dolgot addig.

    VálaszTörlés
  6. Ez érdekes lesz, egészen konkrét információik vannak ahhoz képest, hogy csak pár mázsa égett homok maradt a szondából.

    VálaszTörlés
  7. A leszállásról van 600MB adatuk. Azért az sokat elmond, ha nem cicás animgif adja a nagyrészét.

    VálaszTörlés
  8. Sancho Vi At nem kétlem, csak azt tartom izgalmasnak, hogy ezek alapján a leszálló egység (gondolom) eléggé összetett rendszerének összes szoftveres nyomkövető információját, és összes külső - belső szenzorának, jelzőbitjének, és hw flag-jének összes adatát egy koordinálatlan zuhanás közben, valós időben, 80Mbit/s sebességgel kellett visszatolni a szondára. Ez megy. Viszont hogy két szoftvermodult hülyebiztosan összedrótozzanak, az nem.

    VálaszTörlés
  9. Dr. Nagy Marcell volt ott waze, mikor leesett, hogy leesett. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése