Ugrás a fő tartalomra

Az egyszerű törlés nem elég.

Az egyszerű törlés nem elég.
http://m.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=-1195&id=11741127&rssid=1&rsspid=24&chk=aa1d7d8f3d7a8f88898e60b2378188d2&url=http%3A%2F%2Fwww.hirado.hu%2F2016%2F12%2F21%2Fmegmutatjuk-hogyan-nem-fog-fecsegni-az-eladott-mobilunk%2F

Megjegyzések

 1. Furcsa félmegoldás ez a videófelvétel dolog, de lehet értelme. Androidon elképesztő biztonsági hiba, hogy a "Factory Reset" után a belső kártyán gyakorlatilag minden adat rajtamarad.

  VálaszTörlés
 2. Igen. Az. Ráadásul régebben én se tudtam, hogy nem töröl mindent, adtam el telefont sima gyári reset után. Ilyenkor azért el szoktam gondolkodni, hogy mennyire téves az az elképzelés, hogy a legjobb fejlesztők dolgoznak a Google-nál, vagy más szoftveróriásoknál. Hát nem. A körülmények, a teljesítménykénszer, az egymással konkuráló, egymás fúró csoportok miatt sokkal inkább a kapkodó hivatalnok a jó elképzelés róluk. Ezért van aztán az, hogy az egyszemélyes, vagy pár fős programjai, appjai szinte mindig jobbak a nagy cégek megoldásainál.

  VálaszTörlés
 3. Számomra logikus, hogy a rendszert nem érintő adatok megmaradjanak, de azt is látom, hogy a gyári állapot visszaállításától miért várjátok a teljes törlést.

  Azt hiszem a szóhasználat helytelen a Google részéről.

  VálaszTörlés
 4. Igen, a szóhasználat rossz. Meg kéne ott egy opciónak lenni, hogy adatok törlésével, vagy anélkül. Ahogy András Oláh már írta egyszer, ha jól emlékszem. Mindenesetre rettenetesen nagy hiba ez az droid fejlesztőitől.
  Cserébe a Windowson a rendszervisszaállítás egy csomó saját adatot is töröl menthetetlenül és helyrehozhatatlanul. Szóval, nagy cég, összecsapott, trehány fejlesztés.

  VálaszTörlés
 5. Horváth Gyula nem a fejlesztők a hibásak, ők azt csinálják, amit meg van írva a specben. Aki jóváhagyta ezt a működést azt kellene lecserélni. Ahogy a plusz esetében is, a fejlesztők szépen megcsinálták az újdonságokat, arról nem ők tehetnek, hogy ezek nagyrészt felesleges hülyeségek.

  VálaszTörlés
 6. Engem az zavar nagyon, hogy az egyedi, lokálisan tárolt adatokat (beállítások, login információk, adatbázis) nem azok között az adatok között tárolja, amiket nem töröl (linux módján a home könyvtárban), így ha egy alkalmazást újratelepítek, azokat elvesztem. Illetve telefonról telefonra is macerás átvenni

  VálaszTörlés
 7. András Oláh​ Jó kifogásnak tűnik, hogy parancsra tették 😀

  VálaszTörlés
 8. Botond Zalai-Ruzsics kíváncsi lennék vajon meddig maradhatna fejlesztői poziban az, aki azt mondaná, hogy szerinte a spec az egy faszság, ő márpedig úgy fogja lefejleszteni ahogy akarja :)

  VálaszTörlés
 9. András Oláh​ Nem könnyű hősnek lenni manapság sem 😉

  VálaszTörlés
 10. Botond Zalai-Ruzsics persze ha valamelyik fejlesztő elrejt egy titkos backdoort amivel a lázadók fel tudják robbantani az egészet az már más kérdés :)

  VálaszTörlés
 11. András Oláh természetesen egyetértek, csak kicsit más a terminológiánk. Én az alkalmazástervezőt szoktam fejlesztőnek hívni. Akit te hívsz fejlesztőnek, az a programozó. Nagy cégeknél ez több ember, sőt van vezető tervező is, meg a programozóknak is lehet vezetője, kis cégeknél meg sokszor egybeesik, ahogy nálunk is.

  VálaszTörlés
 12. Krisztián Kovács Ez így teljesen rendben van. Sajnos másutt nem, vagy legalábbis nem mindenütt, van így.

  VálaszTörlés
 13. Krisztián Kovács ennyi, ennek mindenhol így kellene működnie

  VálaszTörlés
 14. Szerintem meg mind1, hogy fejlesztő, tervező vagy programozó a hibás. Nem kell egy emberre mutogatni, hogy ő cseszte el. A Google már hosszú évek óta reszeli a droidot és régen meg kellett volna oldania ezt a hiányosságot. Nem az a lényeg, hogy ki hibázott anno vagy azóta is ki nem szólt, hogy ezt még bele kéne tenni, hanem hogy azóta sincs benne rendszer szinten. Ha az egyes gyártók meg tudják oldani maguk, akkor meg sokat gondolkodni sem kellene rajta, elég alap dologról van szó!

  VálaszTörlés
 15. A mostani mobilom ezt írja. Ennek alapján akár törölhetné is az adatokat, de két opció nincs. Hogy valójában mit csinálna, fogalmam sincs. A régebbi, amin csináltam gyári visszaállítást, az még ilyet se írt. Ez az SD-kártyát nem bántaná, de az korrekt, azt lehet külön kezelni
  http://www.sancho.hu/files/blog/sanchoplus/6f/9f/2c/6f9f2c9c3fc168e319e3502ba9f810f4.jpeg

  VálaszTörlés
 16. én egyébként úgy emlékszem, hogy a fiam nexus5jét factory resetelve törölt mindent, ürítette az "sdcard" partíciót is

  VálaszTörlés
 17. a legegyszerűbb és talán legbiztonságosabb is, ha encyrptálod a telefont. akkor úgy is szépen mindent újraír titkosítottan, aztán nyomsz rá egy factory resetet.

  VálaszTörlés
 18. Krisztián Kovács Teleírta FF-fel, vagy csak kiírta, hogy törölte?

  VálaszTörlés
 19. Sancho Vi At nexus, stock droid, nem vizsgáltam meg tüzetesen :) üresnek mutatta az biztos

  VálaszTörlés
 20. Krisztián Kovács Pont ez a lényeg, hogy üresnek mutatja... 😉

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése