Ugrás a fő tartalomra

ESP822_IOT_DEMO néven fut ez az ESP8266 WiFi modulos Blackboard T5 panel, mely elvileg gyakorló hardver programozási...

ESP822_IOT_DEMO néven fut ez az ESP8266 WiFi modulos Blackboard T5 panel, mely elvileg gyakorló hardver programozási feladatokra, valami kínai felhő támogatással. Például alkalmas a DHT-11 hőmérséklet és páratartalom adatait továbbítani vezeték nélkül, és kapcsolni mondjuk egy lámpát. Olcsóbb a cucc, mint az alkatrészei összessége, igazán ezért kattintottam kosárba. De ha már egyben érkezett, megpróbálkoztam a beüzemelésével is. Őrült módon csipog, amíg nem kap DHCP-n IP címet. Azonban csatlakozni se http porton, se semmin át nem sikerült. Mindössze egy DNS 53 port ad csak választ. Fél napig vadásztam egy kínai Android app után, mely elvileg SmartLink kapcsolatot hivatott felépíteni. Azonban az sem megy. Nem csak nekem, egyetlen nem kínainak sem sikerült, a kínai oldalak pedig csak ugyanazt a dokumentációt linkelik. Egy srác a hardvert hackelve, kikötve pár számára felesleges alkatrészt, átprogramozta és megosztotta GitHubon. Most vagy találok mégis valami kínai fórumot, vagy belevágok én is a panelbe pákával, vagy mentem róla a szükséges alkatrészeket...
http://www.ebay.com/itm/201420036239

Megjegyzések

  1. UART? Talán a rich AT parancskészletével lehet kezdeni vmit.

    VálaszTörlés
  2. Ha én kezdeni tudok vele valamit, annak step-by-step kell lennie... 😉 Egyébként igen, de ahhoz előbb csatlakozni kéne hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Itt kezdődik egy több részes hack a panellel (balra lent a linkek a cikkekre), ahol a bejegyzésekben sok infó és link van: hackaday.io - Reworking the AI Thinker "Black board T5"

    VálaszTörlés
  4. Na csak végigolvastam, kellemes. :) Gyak. az STC-t lelökte róla a fenébe, és az ESP8266-ot programozta közvetlenül, azaz megspórolta hogy leszedje (a szenzorokkal együtt), és próbapanelt csináljon neki. Az ESP-nek meg magyar nyelvű fórumai is vannak.
    Mondjuk az ESP magában egy ezres körül van.
    Praktikus, tényleg görcsölne a fene az akárhogy (szemlátomást rosszul) programozott STC-vel.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése