Ugrás a fő tartalomra

A napokban így akartam pénzt felvenni, és nem értettem, miért nem lehet még: "A rendszer úgy működik, hogy az ATM...

A napokban így akartam pénzt felvenni, és nem értettem, miért nem lehet még: "A rendszer úgy működik, hogy az ATM mellett az ügyfeleknek be kell jelentkezniük a mobil banki alkalmazásukba, és egy egyszeri használatú, 8 számjegyű kódot kell kérniük a kártya PIN kódjával. A digitális pénztárcát megnyitják, és egy kártyaleolvasóhoz érintik, ezzel aktiválják az ATM-et. A tranzakciót pedig PIN-kóddal tudják befejezni." #security
http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=12534879&chk=6e4954e275322b2ecb5714adccc1c7ce&url=https%3A%2F%2Fwww.penzcentrum.hu%2Fmegtakaritas%2Fszupermodern_atm_ek_jonnek_ez_lehet_a_bankkartyak_veszte.1056251.html%3Futm_source%3Dhirstart%26utm_medium%3Dportfolio_linkek%26utm_campaign%3Dhiraggregator

Megjegyzések

  1. Pinkód helyett ujjlenyomattal benne lennék. Bár nem tudom mennyivel egyszerűbb ez, mint egy kártyát bedugni...

    VálaszTörlés
  2. Hát míg ezt valaki végigcsinálja az ATM előtt az beleőszül, én meg, amíg tart a folyamat elmegyek a következő ATM-ig, leveszek 200k-t és visszafelé meg kiröhögöm a csávót, aki még mindig ott áll és pötyögi a 15 millió számjegyet, hogy ne kelljen bankkártyát használnia. XD

    VálaszTörlés
  3. Én inkább azt remélem, hogy nemsokára egyáltalán nem kell készpénz.

    VálaszTörlés
  4. Gondolom nem az a lényeg, gyorsabb vagy egyszerűbb mint a kártyát bedugni, hanem hogy nem nem kell magaddal kártyát hordani. Szerintem ugyanúgy ki fognak halni az ATM-ek mint a nyilvános telefonok. Én itt (USA) évek óta nem jártam ATM-nél. Ha esetleg kp-re van szükségem, akkor boltban vásárláskor rá lehet nyomni a terminálon, hogy "cash back" és akkor pl $10-os protéka mellé még a kezembe nyomnak $20-t és $30 terhelés megy a kártyára. Egyébként elenyésző azoknak a helyeknek a száma, ahol csak kp-vel lehet fizetni, hónapokig el lehet lenni üres pénztárcával.

    VálaszTörlés
  5. Otto Olah nálunk mèg utcai telefonfülke is van xD

    VálaszTörlés
  6. Otto Olah Nálunk meg kiszámolva kell bevinni a suliba a pénzt a gyerekeknek. Ha három, akkor háromszor, nem lehet egyben. Agyhalál.

    VálaszTörlés
  7. Otto Olah Az a haldokló nyugat. Attól itt minden fejlettebb.


    Nem.

    VálaszTörlés
  8. Horváth Gyula a remény a legszívósabb hal ugye...

    Amíg a kártyás vásárlásokat adóztatják (nem tudom, van e bank aki nem hárítja át) miközben havi 150kHUF kp kivétele ingyenes addig nem fog a nép lemondani erről.

    VálaszTörlés
  9. Várnai Ernö engem valahogy annyira nem érdekel, hogy adóztatják. Nyilván pofátlan dolog de a biztonság és a kényelem nekem sokkal fontosabb.

    VálaszTörlés
  10. Náhóczki Náhó Gábor lehet, hogy téged nem érdekel de sokaknak az a pár forint is pénz. Itt tartunk sajnos.
    Arról a kényelemről nem is beszélve, hogy még mindig sok olyan üzlet van, ahol nincs kártyaelfogadás.

    VálaszTörlés
  11. Várnai Ernö pontosan az ilyen maradi üzletek miatt vagyok kénytelen kpt tartani. Legtöbbször inkább kerülöm az ilyen helyeket ha lehet.

    VálaszTörlés
  12. Csőben van a pár másodperces kötelező banki tranzakció, mely ha bevezetésre kerül, vele párhuzamosan meg tudnak jelenni a nem kártya, hanem mobil alapú fizetési eszközök. Így a kisboltok is meg fogják tudni oldani, hogy mondjuk egy mobilszolgáltató kiegészítő szolgáltatásaként azonnali , biztonságos és kényelmes mobilfizetést nyújtsanak az üzletben. Csak győzzük kivárni. A folyamat már elindult, lesz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése