Ugrás a fő tartalomra

Akkora ügy lett a neonáci holokauszttagadás miatt, hogy belenyúlt a keresőjébe a Google


http://m.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=-1195&id=11731543&rssid=1&rsspid=24&chk=a27959825c185a74655a4d22859399de&url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Ftudomany%2F20161221_megtortent_a_holokauszt_google_kereso_uj_sorrend%23rss

Megjegyzések

  1. Aha, náci reakció a náci állítás ellenében. Szép.

    VálaszTörlés
  2. Ezekből a példákból egy látszik elég jól, hogy a kereső algoritmusban semmilyen érdemi MI nincs még. Ezért aztán mindenki könnyedén manipulálhatja.

    VálaszTörlés
  3. Horváth Gyula A MI is csak olyan, mint a tervezője. Ha rasszista, akkor a MI is az lesz.

    VálaszTörlés
  4. Nem feltétlenül. Egy jó MI önállóan alakítja ki a véleményét.

    VálaszTörlés
  5. Mindegyik nagy cég fejlesztett képértelmező MI-t. Mindegyik valami komoly hibát vétett, pl. majomnak sorolta be a feketéket. A Google, a Microsoft, a Flickr is belefutott ebbe a hibába. Pedig jó MI-t fejlesztettek.

    VálaszTörlés
  6. Ha nem lennénk ennyire agyba-főbe polkorrektek ezen csak nevetnénk. De mostanában illik felháborodni ezeken. Vigyázzunk, ki ne lógjunk a sorból! ;)

    VálaszTörlés
  7. A legjobb vigyázni, hogy nehogy vigyázni kelljen rád. 😂

    VálaszTörlés
  8. Azért nem minden akar megölni ami megmozdul. Ezt nem árt észben tartani!

    VálaszTörlés
  9. Sancho Vi At Ez a majom dolog nemcsak urban legend? Egy elég primitív, házitáji öntanuló algoritmusnak is simán kell menjen a megkülönböztetés akár már 100 kép után is. vagy valami nagyon korai verzió volt, még az 1900-as évekből?

    VálaszTörlés
  10. Horváth Gyula Azóta kijavították, hangoltak mindegyiken. Had' ne keressem ki az ezekről szóló híranyagokat. A Google ezek után publikálta a képfelismerő AI-t, hogy segítsen a közösség megérteni a működés hibáit, lényegi problémáit. Mellékesen kapcsolódik csak ide: ebből született a visszafelé működtetésből adódó fotófestő megoldás, melynek egyik konkrét végterméke pl. a prisma-ai.com is.

    VálaszTörlés
  11. Sancho Vi At Ne keresd, elhiszem. Csak meglepődtem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése