Ugrás a fő tartalomra

Tasker app segítségével indítható már linux parancs vagy program a Termux alatt is (máshol is, de itt most ez a...

Tasker app segítségével indítható már linux parancs vagy program a Termux alatt is (máshol is, de itt most ez a lényeg). A Termux szerintem az egyik, ha nem a legjobb natív linux csomag Android alá. A Tasker pedig a legjobb és legtámogatottabb könnyűfelhasználású script keretrendszer ugyanezen a rendszeren.

Originally shared by Fredrik Fornwall

Termux:Task is a Termux add-on app which makes it possible to run Termux scripts from Tasker.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.termux.tasker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.termux.tasker

Megjegyzések

  1. Könnyű felhasználású??? Viszont okos az nem vitás. Mondjuk emailt tudhatna küldeni egyszerűbben is.

    Én mást szeretek, de ha nem lenne más, szeretném a Taskert is :-)

    VálaszTörlés
  2. Egy programozáshoz nem vagy alig értő user is elég komplex dolgokat képes a Tasker segítségével létrehozni. Nem kell hozzá Java vagy egyéb nyelvismeret. Ha nem akarod érteni, akkor sajnálom. 😀

    VálaszTörlés
  3. Nem akarom, mert szerintem van hasonló tudású és tényleg egyszerű is. Alig programozós user szerintem nagyon nehezen boldogul a Taskerral, viszont talál sok kész scriptet. De a Tasker tényleg a legismertebb és ebből adódóan a talán legtámogatottabb is. Annyira, hogy a többi ilyen app szokta is futtatni a Tasker-scripteket. Meg persze vannak hozzá szerkesztők, amik kicsit áttekinthetőbbé teszik a káoszt.

    Én meg lusta vagyok és csak akkor tanulok valamit, ha kell. És az könnyebb, ha egyezik az én logikámmal, a Tasker nem ilyen. Megvettem, aztán kerestem helyette mást :-)

    VálaszTörlés
  4. Horváth Gyula tasker szerintem sokkal többet tud, mint bármi más. Ehhez képest valóban összetettebb kicsit, de attól még nem lesz átláthatatlan, és használhatatlanul bonyolult.

    VálaszTörlés
  5. Ami nekem kellett (email küldés) az Taskerral csak valami szarva közt a tőgyit metódussal volt megoldható. A Macrodroidon ez pár kattintás. Még a letöltött Tasker logikáján merengtem (már az elnevezései is rosszak, persze ettől még megszokhatóak) mikor csak úgy próbaképp letöltöttem párat próbálgatni, az emailküldés miatt. A Macrodroiddal a próbálgatás, nézelődés alatt beállítottam az összes profilt, ami akkor kellett nekem, fél óra alatt. Ennek eredményeképp a többi a Taskerral együtt ment, a Macrodroid maradt. Aztán persze finomítottam az első beállításokon, de azóta se volt olyan, amit ne tudtam volna beállítani, és nem is nagyon látok olyat, amiben kevesebbet tudna, de ha mégis, futtatnám vele a Tasker-scriptet.

    De érdekes lenne pár olyan feladatot látni, ami csak Taskerral megy. Persze nyilván az is benne van a pakliban, hogy én csak pár automatizmust, meg profilt állítok be, ehhez kell alkalmas eszköz.

    VálaszTörlés
  6. Nyilván a Tasker a legtöbb felhasználónak ágyú a verébre, de épp a hozzászólás, ami alá kommenteket írunk, szerintem nem menne mással.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése