Ugrás a fő tartalomra

#security

#security
http://m.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=5532&id=11898597&rssid=1&rsspid=24&chk=d841a3cbc6c48b6f649a173a7b8c53ce&url=http%3A%2F%2Fpcworld.hu%2Fszoftver%2Fnincs-ertelme-antivirust-telepiteni-az-ujabb-windowsokra-223813.html

Megjegyzések

  1. Amióta megjelent a Microsoft vírusírtója azóta én mást nem használok és az ismerőseimnek is ezt javaslom.

    VálaszTörlés
  2. Fogja a vasat, csak az a baj vele.

    VálaszTörlés
  3. Simán lehet engedni másik keresővel párhuzamosan is.

    VálaszTörlés
  4. #sub Ne felejtsek el ide irni, ha hazaertem

    VálaszTörlés
  5. Sancho Vi At az akkor csak alumínium.

    VálaszTörlés
  6. Gergely Tarsoly ne felejts el ide írni ha hazaértél.

    VálaszTörlés
  7. a cikkben írtakat már sokadik helyen látom, szóval valószínűleg van benne valami (disclaimer, évek óta csak a Defender védi a gépem, eddig problémamentesen)

    VálaszTörlés
  8. Én is eddig azzal (és okos router-rel) védtem a gépet. Egy ismerős Win7-es gépét tataroztam, és a Node32 lejárt, és gondoltam, felpakolom rá az AVG ingyenest, párhuzamosan nálam Win10-en is cseréltem. A gépet jelentősen kevésbé terheli. Egy 2016 nyári teszt alapján az ingyenesek között a Defender elvérzett, az AVG az egyik legjobb volt. A cikkben elhangzott véleményt nem teljesen tudom értelmezni a független támadó/fertőző tesztek tükrében. De érdekes már maga a tény is, hogy a szoftverfejlesztőknek Windows alatt azzal kell kínlódnia, hogy 1-1 védelmi eszköz hogyan cseszi szét a működést.

    VálaszTörlés
  9. Érdekes, én pont az AVG-t érzem erőforrásigényesebbnek. :) Öregebb gépen szóba sem jön.

    VálaszTörlés
  10. Én az AVG-vel régen nagyon sokszor szívtam, több esélyt nem kap.

    VálaszTörlés
  11. Attila Csongor Kiss ez a "eddig problémamentesen" elég merész kijelentés, bármi is védi a gépet. könnyen lehet csak nem vetted még észre hogy 15 másik ember is használja a gépedet problémamentesen :DDD

    VálaszTörlés
  12. Zoltan Bihari azt nem ő írta, hanem én... és nyugi, azért valószínűleg észrevenném :) (persze az igazán ügyeseket nem, de azt a többi vírusírtó se :) )

    VálaszTörlés
  13. Mondjuk az én vonzáskörzetemben is vannak csak azzal védett gépek problémamentesen.

    VálaszTörlés
  14. Oh király, nem kell leírnom, leírták helyettem.
    https://www.grahamcluley.com/no-disabling-anti-virus-software-not-make-security-sense/

    Értem én, hogy a Chrome és Mozzilla fejlesztőknek a tökük kivan, hogy AV sérülékenységek miatt rajtuk (is) csattan az ostor, de azért odáig fajulni hogy töröljünk minden AV-t azért durva. Kicsit túltolják ezek az AV sérülékenység keresők (Tavis Ormandyval az élen) e sérülékenységek súlyát. (más kérdés enterprise környezetben vizsgálni ezt, de ott a védelem is felépítettségű, ez msesszrie vinne, maradjunk a home usereknél).

    A másik oldal viszont az, hogy a Microsoft elég erősen fejleszt az utóbbi időben antimalware és infosec téren, felhő és enterprise oldalon is beerősítenek, ezt mutatják a felvásárlásaik is. Maga a Windows is sokat lépett előre az alap biztonság terén, a SEHOP is pl default enabled a 8-ban és attól felfelé. A Defender is erősen fejlődik, és ha az ingyenes, jónak hitt, de közben modern technikákat felvonultatni nem tudó AV termékekkel állítom szembe, én már a Defendert ajánlanám. Most már azt. Főleg majd a következő nagy update után. Most jut arra a szintre, hogy fikázás helyett komolyan vegyük.

    VálaszTörlés
  15. Azért ez a cikk rendesen megtévesztő, mert azt írja, hogy nem szabad AV nélkül élni, ami tökéletesen igaz... de senki nem is mondta, hogy anélkül kellene, csak arról volt szó, hogy a Defender elég.

    VálaszTörlés
  16. Krisztián Kovács a cím azt mondja, hogy nincs értelme telepíteni. A Defender már fent van, marad az egyéb, amit telepíteni kell. Mondjuk sok gépen már külsősök is elő vannak telepítve próbaidősen.

    VálaszTörlés
  17. Attila Csongor Kiss nem az eredeti post-cikkre utaltam, hanem a Gergely Tarsoly által linkeltre.

    VálaszTörlés
  18. Krisztián Kovács az a cikk is kihagyja az uninstallálandókból a Microsoftét.

    VálaszTörlés
  19. Kétségtelenül nem vagyok security expert, de amióta a Win10 Insider van fent csak a Defender megy. Eddig jól teljesít vagyis remélem :)

    VálaszTörlés
  20. Én évek óta csak est használom...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése