Ugrás a fő tartalomra

Két hét alatt sztálinista lett az orosz mesterséges intelligencia


https://www.hirstart.hu/site/h_relocate.php?id=13275978&chk=f6339c01469f87111c847536889d7584&url=http%3A%2F%2Fwww.maszol.ro%2Findex.php%2Ftech-tudomany%2F87809-ket-het-alatt-sztalinista-lett-az-orosz-mesterseges-intelligencia

Megjegyzések

  1. Az istennek sem akarnak ezek tökéletesre sikerülni. :D

    VálaszTörlés
  2. Attila Csongor Kiss az vagy, amit megeszel. Vagy amivel megetetnek.

    VálaszTörlés
  3. Betolni neki a teljes humán filozófiát, mire (pár hét csámcsogás után) kiköpné, hogy melyik filozófus hol tévedett, valamint megállapítaná, hogy a sztálinizmus teljesen oké: na az tényleg jó kis sztori lenne.

    VálaszTörlés
  4. Sancho Vi At​ ebből a cikkből mentem tovább. Nekem az "csak" vizuálisan döbbenet, de egyébként az is "csak" meglévő minták variálása egy ideálisnak tekintett kupac alapján. Ezt teszik a művészek, festők, amikor egy nem létező, szép arcot alkotnak meg. Döbbenet, hogy itt tartanak, de ez még mindig "csak" bemenő adatra egy valójában meghagározott válasz.

    A go masina nekem félelmetesebbnek tűnik, mert túllép a meglévő mintákon, túl azon, amire ember eddig képes volt, ráadásul nem is minták alapján, azok nem korlátozzák.

    VálaszTörlés
  5. Attila Csongor Kiss A celeb arcokat előállító se gyenge, mert az egyik MI előállítja, a másik pedig kontrollálja. Azaz csak a célt kell definiálnod, és előállítják. Ha nő a számítási kapacitás, egy filmet is le tudnak gyártani pixelről pixelre, és azt hiszed, hogy egy valós dokumentumfilm.

    VálaszTörlés
  6. Sancho Vi At igen, de acél az egy nagy kupac celeb kép. Ilyenek tetszenek az embereknek, ilyeneket kell gyártani.

    Ennek analógiája a goban a már meglévő meccsek elemzése, ilyen esetekre ilyeneket léptek az emberek. Az új viszont nem kapott ilyen bemenetet, nem korlátozza, hogy az ember miként reagál, csak a szabályt tudja, nincsenek meg,mutatva a gyerő minták, csak annak leírása.
    Vagyis csak az ecsetet tették a kezébe, de nem mutatták meg neki, hogy néz ki, ami tetszik.

    VálaszTörlés
  7. Nekem ez olyan, mint a klasszik visszacsatolt rendszerek: a szabályrendszer a visszacsatolásban van. A tanuló MI lehetőségei végtelenek, a visszacsatoló MI adja meg az irányt. A celebfotósnál a visszacsatolásnak még csak nem is kell öntanulónak lenni, de az mondja meg, hogy biciklit csinálunk, lovat, vagy celebet.
    A Go annyiból viccesebb, hogy valszeg a visszacsatolás is tanul, hiszen a gép önmaga ellen játszik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése