Ugrás a fő tartalomra

Menekülnek a Facebook, Google kulcsfigurái: szörnyetegeket teremtettek


https://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=13220820&chk=08e11ec2a71f3563336088e89bf9b79b&url=http%3A%2F%2Fmfor.hu%2Fcikkek%2Fmakro%2FMegcsinaltak_a_kozossegi_mediat__most_onkent_menekulnek_ki_belole.html%3Futm_source%3Dhirstart.hu%26amp%3Butm_medium%3Dreferral

Megjegyzések

  1. A végén a robotok úgyis mindenkit megb.sznak.

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, nekem ez a cikk full hálistenkedés, meg sopánkdás. Az emberi természet ilyen, a Facebook csak eszköz, amit mindenki úgy használ, ahogy akar.

    Semmi nem gátolja meg abban, hogy csak értékes tartalmat posztolókat vegyen fel az ismerősök közé és akkor csak értékes értesítéseket fog kapni.

    De nem, könnyebb felvenni mindenkit aki szembe jön, és utána panaszkodni, hogy nagy a zaj :)

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek Andrással. Lehet, hogy Csépe Valériának azt is bele kellene venni a leendő tantervbe, hogy hogyan lehet a sok szociális zajt csitítani, milyen elvek mentén blokkoljon az ember tartalmakat (hogy azért a világot ne zárja ki) vagy töröljön személyeket / hírforrásokat a hozzá ömlő infomációból. Gyakorlatilag mindenkinek meg kellene tanulni moderálni.

    VálaszTörlés
  4. András Oláh Ennél azért komplexebb a helyzet. A tudatos énnel nehezen kontrollálható ösztönös döntések befolyásolásáról van szó. Foglalkozok ilyennel, hallottam róla harangozni. Mondjuk, pont a visszaélések elkerülése érdekel jobban, nem a visszaélés. Nehéz eldönteni, hol teszel valamit tényleg a user érdekékben, és mi van már a user kényelmén túl, mi a manipuláció.

    VálaszTörlés
  5. Zsolt Menyhart Teljesen egyetértek.

    VálaszTörlés
  6. Sancho Vi At nyilván a manipuláció benne van, de a tudatos énnel lehet(ne) kontrollálni a hírfolyamot. A manipuláció elől pedig nem lehet elbújni, hacsak nem költözik az ember egy tanyára és vágja el magát a világtól.

    Inkább meg kell tanulni minél jobban felismerni azt. De ahhoz az kell, hogy az emberek tudatosabban és jobban használják az eszközöket, a kivonulás és elzárkózás nem segít, plusz a negatívumok mellett csomó pozitívumot is kidob az ember a fürdővízzel az ablakon

    VálaszTörlés
  7. András Oláh​​ Persze, itt is működik a többféle valóság, hiszen amíg rá nem ébredünk az ellenkezőjére, addig meg vagyunk győződve arról, hogy saját és tudatos döntést hoztunk. Aztán annak ellenére, hogy a netes haverok kórusban üvöltik évek óta, hogy mindegyik Samsung akad alapos használat mellett, mégis megveszed valami sugallatra. 😂

    VálaszTörlés
  8. Sancho Vi At Na de most akkor ki befolyásolt? A haverok vagy a reklám?

    Igazad van, mindenkit lehet manipulálni, csak máshogy. És sajnos a többség erre egyáltalán nem volt felkészülve. Korábban sem, lásd pletyka, csak most az az újdonság, hogy közvetlenül Putyin is tud pletykálkodni a legkisebb magyar faluban is.

    VálaszTörlés
  9. Engem nem befolyásol senki.
    A hangok is megmondták a fejemben.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése