Ugrás a fő tartalomra

Anyátok picsáját!

Anyátok picsáját!
http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=10560028&chk=c950483b63a9236e06e57bf6140b4dd7&url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fitthon%2F20160329_gulyas_a_titkosito_appok_nem_tetszenek_a_kormanynak_a_telefonokat_beken_hagyjak%23rss

Megjegyzések

 1. Jól értem, hogy ha a végpontok közötti titkosításba nem tudnak belenyúlni (pl Telegram, WhatsApp, Signal), akkor nemes egyszerűséggel : kapcsoljuk le az internetet annál aki használja?

  VálaszTörlés
 2. Jelenleg nem világos, hogyan képzelik ezt a gyakorlatban. Majd egyrészt várhatóan betarthatatlan lesz, másrészt tiltani csak jogilag fogják tudni.

  VálaszTörlés
 3. Hát ez kurva jó. Nem elég hogy az androidtól elkezdve mindent hekkelünk (nem feltétlenül saját magunk miatt...), most még az internetet is kell? Fasza...
  Még a végén tényleg át kell állni egy Zimbabwe-i proxyra, otthon és telefonon is. :DD

  VálaszTörlés
 4. Na jó, ezeket a majmokat MOST kell elzavarni a halál retkes faszára!
  Sry, de nagyon elegem van. Mindennek van határa!

  VálaszTörlés
 5. Egyrészt igen. Másrészt mi a túrónak akarnék titkosítva kommunikálni?

  VálaszTörlés
 6. Horváth Gyula Személyes magánügyből, ami senkire az égvilágon nem tartozik. Csak rám, és a másik végpontra.

  VálaszTörlés
 7. Mért, ha sima sms-ben küldöm, akkor más is látja? Hallottál már ilyenről?

  VálaszTörlés
 8. Ez a tipikus magyar hozzáértés a kormány részéről. Nem értem, tehát betiltom.

  VálaszTörlés
 9. Horváth Gyula Nem akarsz, de kommunikálsz. Sorra állnak át a külföldi szolgáltatók egyre jobban titkosított adatfolyamokra. Egy egyszerű Skype is titkosított.

  VálaszTörlés
 10. Horváth Gyula Az sms lehallgatható, lekövethető a telkó cégeknél, volt rá precedens.

  VálaszTörlés
 11. Horváth Gyula Egyrészt igen, másrészt egy viszonylag hosszabb beszélgetést nem akarnék x/Ft/üzenetben folytatni.

  VálaszTörlés
 12. Tudom, hogy lehallgatható, de mért baj az nekem? Ahogy átállnak, úgy én is átállítódok. Ha nem akarod magadra felhívni a figyelmet, azt kell használnod, amit a nagy többség.

  Amúgy az ilyen szupertitkos csatornák üzemeltetése pont a titkosszolgálatoknak az érdeke. Konteo nyilván, de logikus lenne, ha ezeket pont ők üzemeltetnék, és röhögve olvasgatnák a titkos üzeneteket.

  Szóval, egyrészt a kormány ne tiltson ilyesmit, másrészt viszont a saját kommunikációját az embernek felesleges túlbonyolítani. Ha mégis, akkor beszéljen virágnyelven, és akkor biztos lehet abban, hogy senki illetéktelen nem érti mit ír valójában.

  VálaszTörlés
 13. Nem most fontos még a titkosítás, hanem akkor fog aranyat érni, ha kedves kormányunk ebben a tempóban folytatja maffiaszerű átalakulását.

  VálaszTörlés
 14. Még mindig fingjuk sincs hogy miről beszélnek.

  VálaszTörlés
 15. Horváth Gyula Majd amikor puccsot akarsz szervezni mert a feketeautosok elvittek a rokonodat, mert veletlen dront reptetett Paks 2 felett. Na majd akkor szivod a fogadat, hogy most nemtorodom voltal ;) De ilyen biztos nem lesz, mert sose volt meg ilyen a tortenelemben, ez most csak egy legbol kapott pelda. Amugy nyilvan ilyen es ehhez hasonlo intezkedesekkel nem lehet csokkenteni a terrorizmus, hiszen ha jogilag tiltjak, akkor majd pont leszarjak a jogot a terroristak, ha pedig a storek-bol is kitiltjak, akkor majd felrakjak apkbol. amugy osszekalapalni egy ilyen appot sem nagy dolog.

  VálaszTörlés
 16. Tudtommal a szolgáltatók fél évig őriznek mindent, ami veled kapcsolatos. Híváslista, sms-ek, emailek, böngészés.
  Én láttam már ilyen sms listát, tényleg létezik.
  A baj inkább azzal van, hogy a privát szféra, mint fogalom, lassan tartalom nélküli üres "mappa" lesz, és ezek a retkesek, nyilván másra is fogják használni, mint a terrorizmus elleni harcra.
  Tályogos, fertőzött, beteg belpolitika. Hányom kell!!
  Megint!

  VálaszTörlés
 17. Horváth Gyula Itt nem csak az üzenetküldőkről van szó. Ezek most mindent utálnak, ami titkos. A bankod és közted lévő (netbank) kommunikáció is titkos. Jó lenne, ha nem azon lenne? Egy sima man-in-the-middle támadással lenyúlhatják minden pénzed.

  VálaszTörlés
 18. Tamás Nagy De nem nyúlják le, mert titkosított csatornán megy. Ha a közbeékelődést meg tudják csinálni, akkor persze mindegy. Én amúgy elég paranoiás vagyok, külön belépésem van mindenhova, sehova se lépek be fészbukkal vagy géplusszal. Mert azt a belépést ellopni tényleg semmi perc alatt megvan. Persze azért azok is kétcsatornásak.

  Ha titkosítva beszélgetsz, amikor a többiek nem, akkor direkt felhívod magadra a figyelmet. Mintha a bank előtt eleve símaszkban mászkálnál.

  Ha valakivel tudsz előre egyeztetni, akkor normál szövegben is annyi titkos információt cseréltek, amennyit csak akartok. És még csak gyanús sem lesz. Feltéve persze, hogy a titkolandó információ mennyiségre kevesebb, mint a normál beszélgetés.

  Én minden titkosított csatornáról feltételezem, hogy 1. le tudják hallgatni, 2. sokkal jobban figyelik is.

  VálaszTörlés
 19. Horváth Gyula "De nem nyúlják le, mert titkosított csatornán megy." - Egyelőre.

  VálaszTörlés
 20. Zsolt Zsólyomi Az a lista van, hiszen törvény írja elő. Nincs is semmi bajom vele. A felhasználás módja és garanciái a fontosak, de nagyon.

  És egyúttal itt szeretném rögzíteni, hogy én maximálisan megbízom a pártunk és kormányunk által felügyelt minden intézményben.

  VálaszTörlés
 21. Tamás Nagy Azt nem is akarják bántani.

  VálaszTörlés
 22. Én használok VPN-t például banki ügyintézéshez, nem szervezek felkelést. Ezt megszüntetni kifejezetten az én káromra történik, mert könnyebb lesz lehallgatni a tranzakciót harmadik félnek amit csak azért nem akarok, hogy ne tudjanak meglopni. Ez itt a baj. Jóhiszeműen használok egy szolgáltatást és engem szívatnak ezzel. Olyan, mintha betiltanánk minden kést, mert tessék megnézni, tegnap is hogy megöltek vele valakit. A hagymát meg harapdáld bele a pörköltbe baszd meg!

  VálaszTörlés
 23. Horváth Gyula Pont a felhasználás módja és garanciái miatt nyűgös egy kicsit ez az egész.
  Én sem mosom tisztára senkinek a pénzét, nincsenek offshore cégeim, nem fogok tüntetést szervezni, felbújtani, viszont lehetnek olyan magánbeszélgetéseim, üzeneteim, egyéb elektronikus ténykedéseim, amiket nem szeretnék egy harmadik fél kezébe sem juttatni. Légyen az akár a most hatalmon lévő bagázs is.
  Egyébként, már várom az első tucat címlapcikket, az ellens(z)ég(k)ről, akiket pont ezen jogszabályok, és technika segítségével buktatnak meg, nyilván ezzel is elterelve a számukra megoldandó feladatokról a figyelmet.
  De, annyira sötétek, és demagógok, hogy attól még, hogy a "másik" adott esetben rossz, nem következik kettős nyillal, hogy ők pedig jók lennének a szememben.

  VálaszTörlés
 24. Azért eddig se nem szokott az emberek beszélgetése kiderülni, még azoké se, akik olyan óvatlanok, mint én, hogy sima mobilon beszélgetnek, és sima sms-t küldenek. A banki oldalak és egyre több oldal meg eleve https.

  Én se akarom, hogy tiltsák ezeket a dolgokat, de nem is látom fontosnak vagy értelmesnek a használatát a magam részéről. És ebből következtetve a legtöbb átlagember részéről se.

  A felhasználás módját és garanciáit meg kifejezetten aggályosnak tartom szerte a világon. De ez sok más kormányzati funkcióra is igaz.

  VálaszTörlés
 25. Erről a témáról megkérdezném Merkel anyut. XD

  VálaszTörlés
 26. Jogos. Ő például egy tipikus átlagember.

  VálaszTörlés
 27. Nahó, szerintem arról kérdezd meg M. anyudat, hogy miért engedte rá a fél világot Európára...Valahogy még az senincsen még tisztázva....Mert talán jóval kevesebb lenne az esélye a hasonló intézkedéseknek és történéseknek, ha nem zúdultak volna ellenőrzés nélkűl az idegenek a felkészületlen védtelen emberekre...

  A netről meg a telóról csak annyit, hogy soha nem volt biztonságos és nem is lesz...
  Ha te nagyon fontos infóidat ott akarod tárolni és csak arra alapozol, akkor a következményeket meg is érdemled, meg a terroristák is, akik mindenki által használt csatornákon át kommunikálnak egy esetleges fontosnak mondható cselekményről...
  A személyes kontaktusnál, a kispárnánál, meg a titkos egy ember által ismert betontömböknél még mindig nincs biztonságosabb, és valszeg nem is lesz soha....

  VálaszTörlés
 28. Horváth Gyula nem átlagember, de szerintem megegyeznek a jogaink ebben a kérdésben az övéivel...

  VálaszTörlés
 29. Károly Takács A kispárna biztonságos?

  VálaszTörlés
 30. Náhóczki Náhó Gábor A jogaink elvben talán igen, a gyakorlatban aligha. De, hogy mennyien kíváncsiak az üzeneteinkre, abban biztos elég nagy különbség van.

  VálaszTörlés
 31. Károly Takács tehát a propaganda működik. Mi köze van ennek Magyarországhoz? Ez egy alibi, hogy t kormányunk mindent és mindenkit megfigyelhessen.

  Senki sem azt mondta, hogy a telefon legyen a világ legbiztonságosabb kommunikációs csatornája. Viszont a folyamatosan megfigyelnek és a nem a legbiztonságosabb opció között szerintem érezhetően nagy a különbség.

  VálaszTörlés
 32. Tamás Nagy
  A netnél meg a telónál sokszor még az is...főleg, ha több lépcsőn kell eljutni a szobáig ahová dugtad... :)

  VálaszTörlés
 33. Náhóczki Náhó Gábor
  Mivem Magyarország a leg bevándorlás ellenesebb, szerintem azért van némi félnivalója, és ezzel párhuzamosan, valamit talán tennie is kell még ha csak szavakban fogja megoldani ezt az egészet akkor is...

  Az hol láttad, hogy folyamatosan megfigyelnek, hogy tovább menjek, esetleg mindenkit...?
  Hol bírná azt bármelyik szerver is és hol lenne annyi ember, hogy azt kielemezze...?
  Csak azt fogják megfigyelni aki esetleg arra ildomos lehet....
  Gondolom én...
  De azt eddig is megtették egyébként, és titkosítás ide vagy oda, meg is fogják tenni...

  VálaszTörlés
 34. Károly Takács  nyugodj meg, hogy rég nem kell hozzá ember. Ezt a bevándorlás ellenességet is úgy amúgy köszönjük szépen még mindemellett...

  VálaszTörlés
 35. Náhóczki Náhó Gábor
  ÁVO mindig volt és mindig lesz is valamilyen szinten....számítógéppel könnyebb...annyi a különbség, hogy már nevet se kell hozzá társítani...

  VálaszTörlés
 36. Most pontosan a "valamilyen szinten" az a tényező amiről szó van. Mert az a nem mindegy

  VálaszTörlés
 37. Janos Katona​
  Hát azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne kellene ember...de te biztosan jobban tudod...Hallgatom, vagy olvasom tapasztalataidat, ha megosztod..

  Megköszönni...?
  Nem tudom...de ha mindenki csak azon van, hogy hejjjbejó, hogy nem lesz munkájuk az öslakosoknak vagy kereshetnek idegen ország állampolgáraira...
  azsenem biztos hogy jó megoldás...
  Magyarhonnak biztos nem hiányzik ez az egész az tuti...mikor a fél ország lassan kivándorolt kéregetni és idegenek nélkül is van épp elég baj itthon, amivel vagy nem akarnak vagy nem tud senki mit kezdeni...de inkább a nem akar jobban hasonul...

  VálaszTörlés
 38. Jöhetnénk azzal is, hogy ugyan miért vándorol ki a fél ország? Vagy ha ezen intézkedések is keresztülmennek vajon marad-e itthon bárki aki megteheti, hogy elmenjen innen?
  De inkább ne menjünk bele.

  VálaszTörlés
 39. Károly Takács http://www.titoktan.hu/_raktar/_e_vilagi_gondolatok/1.GondolECHELON.htm

  2000-es cikk : http://www.hetek.hu/hatter/200003/minden_szot_lehallgatnak

  És ebben a cikkben egy (akkor) 10 éve megjelent jelentést emlegetnek. Vagyis 1990. Nah azóta eltelt 26év.

  De tessék, egy friss : http://index.hu/tech/2013/06/28/echelon/

  VálaszTörlés
 40. Janos Katona
  Tehát ezek szerint, ha minden igaz, a technika képes tárolni az infókat...
  de ugye kulcsszó a fő szelektivitási technika, és más igazából nem is nagyon lehet...Na most, ha a kulcsszó, akkor bizony az egy elég homályos és gyakori tény a mindennapjainkban, és szerintem elég sok ember kellene ahhoz, hogy az összegyűjtött szűrt jelöltek közül egy emberi lény kibogozza a valós veszélyforrást, potenciális személyt...? Nem...? Továbbá ahhoz is ember kell akik majd adminisztrálnak és kimennek személyesen mindenhová ellenőrizni...
  Az egy dolog szerintem, hogy összegyűjthetőek az infók... ha normálisan tudna működni, akkor már régen szebb világ lehetne vagy éppen pont az ellentettje, ha már a cikk szerint régóta használnak lehallgatásra szánt eszközöket...

  Egyébként téged már régen megjelölhettek a neved alapján...
  "Katona"... :)

  VálaszTörlés
 41. Károly Takács amire akarnak arra mindig van ember. Mondom emlékezz vissza az ÁVÓ fénykorára. Nekik kicsit bonyolultabb volt az akkori technológiákkal és mégis megoldották...

  VálaszTörlés
 42. A manapság szokásos mennyiségű üzenettel az ÁVO nem bírt volna el. (Tippem szerint.)
  A kiválogatásnál meg arra kell gondolni, hogy egy MI már a go partik megmutatása alapján maga el tudta dönteni mire és hogyan kell figyelnie.

  VálaszTörlés
 43. Károly Takács Nem, ma már kontextusban kezeli a technika is a szöveget. Mesterséges intelligencia és neurális hálók felé keresgess.

  VálaszTörlés
 44. Tamás Nagy
  Az nem lehet, hogy túl sok filmet néztél...? :)
  Kezelheti a technika akárhogyan is, az emberi agyat és elemzői képességét nem pótolja semmi még... csak esetleg, ha élő emberi agyat ültetnének a mesterséges agy helyett vagy mellé.
  Kiszámíthatatlan, kideríthetetlen az élő értelmes agy.... Nem lehet soha biztosra tudni ki, mikor, melyik pillanatban mire képes, mégha szövegértelmezésben sikerülne is megfejteni egy gépnek az emberi gondolatokat, akkor is kideríthetetlen a valós végső cselekedet az ÉRZelmek emlékek összefüggése bonyolultsága miatt....
  Az embereknél az a biztos ami már megtörtént...

  VálaszTörlés
 45. Károly Takács Nem. Nem az a lényeg ezeknél a rendszereknél, hogy mindent elvégezzen az emberek helyett, csak segítse a munkát. Ha gyanús szöveget talál, riaszt, ezután ember elemez tovább. Sokkal de sokkal kevesebb élő emberre van így szükség.

  VálaszTörlés
 46. Igen Tamás,,, erről beszéltem eddig, hogy nincs az az ember mennyiség ami a rengeteg homályos riasztásokat eltudná végezni, mivel kulcsszóra és mennyiségére tud alapulni a szűrés, az meg mint az égen a csillag a mindennapi beszélgetésekben...
  Ez amiről mi most beszélgetünk, hemzseg a gép program által felismerhető szűrendő kulcsszavaktól....Ezzel az erővel aki itt van mindekihez kimehetnének ellenőrizni...
  És ki is az aki ennyi helyre kimenne...?

  VálaszTörlés
 47. Károly Takács Erre valók a neurális hálók. Kontextusban elemez.

  VálaszTörlés
 48. De, fejtsd már ki mire gondolsz pontosan, mi a lényeg, mert nem értem....
  Arra gondolsz, hogy annyira le tudja szűkíteni a riasztást a program, hogy mondjuk 10 millióból csak kidob mondjuk 100 embert, aki potenciálisan figyelni érdemes, vagy mire...?
  Mert az még talán kezelhető emberi léptékkel....
  De ha úgy tudja kezelni, akkor
  a brüsszeli robbantást ménem dobta már ki a kontextus kezelésed....?

  VálaszTörlés
 49. Károly Takács Igen, erre. Brüsszelben meg azért nem dobta ki, mert ott Magyarországgal ellentétben nem építenek 1984 szerű diktatúrát.

  VálaszTörlés
 50. A cikkekben(ami ugye vagy igaz vagy nem)nem az van, hogy szinte az egész világot pásztázzák és le van fedve lehallgatásilag,,,akkor az mi ...?
  Nem diktatórikus cselekedet...?
  Az hogy most magyar pásztázás is lesz, az miben másabb a többinél...?

  VálaszTörlés
 51. Károly. Teljesen másról van szó. Eddig is azt hallgattak le, akit akartak/tudtak, csak papírt kellett utólag gyártani hozzá vélt okkal. A cél az lett volna, hogy a kódolt csatornák használatát betilthassák, és ha ezen kapnak, fogást találjanak rajtad.
  Nem értem, miért pörgeted ennyire Magad ezen. Nem is akarom tudni. ;)

  VálaszTörlés
 52. Attila, te most miről beszélsz...?
  Én pörgök...?
  Hát azt jobb ha nem tudod milyen vagyok bepörögve...

  A poszt nyitó mondatod az inkább hasonlít bepörgésre...
  Én csak nyugtatni akartalak, hogy eddig se volt biztonságos a net meg a teló, eddig is feltörhettek, lehallgathatták aki akarta és volt elég technikája hozzá stb...
  Olvasd vissza az első hozzászólásom...hogy még a kispárna is biztonságosabb... kódolt ide vagy kódolt oda programokkal is...
  Te háborodtál fel a nyitó mondatoddal az intézkedésen érdekes szavakat használva, nem én...én csak nyugtatni akartalak...

  Tőlem lehallgathatnak engem, ha jól esik nekik, én eddig se tettem olyat ami miatt kaptár várna rám, se telón se neten...
  Ha majd teszek esetleg, aminek egyenlőre kicsi az esélye, azt meg biztos nem ezeken a helyeken intézem az biztos, de még nem is kódolható csatornán...

  Nagyjából érti mindenki, hogy a kódolt csatornákról van szó, de hogy pontosan ez mit tartalmaz az elégge nem tisztázott még..
  Pont erről beszélgettünk, vagy legalábbis azt gondolom arról diskuráltunk, hogy tök mindegy mit tesznek, eddig se volt semmi biztonságos a nem kódolt meg a kódolt se, mert folyamatosan pásztáznak mindenkit....
  Az hogy most esetleg betiltják a kódolt alkalmazásokat semmit nem nyom a lapban, mert eddig is szerintem bele tudtak nézni mindenbe ha akartak, csak a jövőben lehet hivatalosan is megtehetik majd, arra megy ki a játék talán..
  Természetesen ezzel minden más nem csak terror cselekményekkel kapcsolatos visszaélések is megszaporodhatnak, de hát mit tudjunk tenni... Vissza a postagalamb tenyésztéshez, papírmunkákhoz, azt egy kicsit nehezebb követni bárkinek is, ha rendesen csinálják...
  Előbb-utóbb úgyis borulni fog minden, mert nem emberi léptékű a számítógép és az infó áramlás gyorsasága...
  Munkát nem ad csak keveset, az embereknek meg élni kell valamiből...
  De ez már nem ide tartozik, csak én gondoltam tovább...
  Mehet tovább a a csatorna disku...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése