Ugrás a fő tartalomra

DOS újratölve: Elkészült a Digitális Oktatási Stratégia


http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?bid=-1002&id=11083704&rssid=1&rsspid=24&chk=e283f6d0e9150380b0a67e9b1b32e0b4&url=http%3A%2F%2Feduline.hu%2Fkozoktatas%2F2016%2F7%2F28%2FDOS_ujratolve_Elkeszult_a_Digitalis_Oktatas_MW0AQQ%23rss

Megjegyzések

  1. Négy éven belül az EU átlagnál jobbak leszünk. Digitális írástudásban. Muhahhaaa.

    VálaszTörlés
  2. Egy hónapja oktatok ügyvédeket az e-peres eljárásra. Nos... Alapvető hiányosságok vannak informatikai téren még a fiataloknál is. Elmegy a p.ba dajcstomi a hülye vízióival, azt hiszem. Méghogy 4 év... 40 se lenne elég, mert már beégett az iskolarendszerű képzésbe az a szervilis, szemellenzős gondolkodásmód, ami megakadályozza az elemző gondolkodás térnyerését. Anélkül pedig a kifejezetten reál irányú digitális írástudás nem létezik.

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa Kiss A 8 példányos átütőpapírhoz képest bármi előrelépés :-)

    VálaszTörlés
  4. DOS? Ez most komoly? De tényleg? Ezt a nevet bírták kiizzadni magukból? DOS? Bazmeg ezek valóban ennyire retardáltak?
    Leblokkolt az agyam

    VálaszTörlés
  5. Képzeld el mi lett volna ha informatikai oktatási stratégia lett volna a neve?! Mondjuk lehetett volna egy abszolút jellemző magyar gyümölcs, az alma, a logója.

    VálaszTörlés
  6. Hogyan lehet egy felzárkóztatást segítő oktatási stratégiát egy 20 éve elavult akármiről elnevezni??? "Nomen est omen", már megint? Ezeknél az autógyártóknak is több eszük van, amikor megváltoztatják az autók nevét, ha annak a helyi nyelven valami negatív jelentése van (Nova, Pinto, Mist, Pajero, stb.).

    VálaszTörlés
  7. Attila Debreceni És ha még azt is elárulom, hogy az elektronikus per kizárólat exploreren hajlandó futni, merthogy javát igényel, és az minden máson vagy nem fut már (elavult, meghaladott technológia), vagy pedig döcög? Igen, az IDÉN fejlesztett (rendszer felállítása: 2016. 06. 29.) e-per eljárás mögötti informatikai rendszerről beszélünk.

    VálaszTörlés
  8. Zsuzsa Kiss lehet hogy ez szimplán hagyománytisztelet. Ezeknek a mocskos liberálisoknak semmi sem szent...
    Vagy olyasmi, mint nálunk az MCC/IOTech. Huszon-harmincéves technikai megoldások, AT Classic buszra épülő TTL logika, katonai verziójú chipekből. Lefejlesztették a hadseregnek (US) örökélet garanciával, azok rendszert építettek rá, ha tönkremegy, mi javítjuk/gyártunk másikat. Ami kissé nehézkes, mert már csak egyetlen tesztállomás van amin tudjuk ezeket tesztelni, ha az tönkremegy, akkor annyi. A terméket tudjuk reprodukálni, de a tesztkörnyezetet már nem. Így minden eljárást csak óvatosan, naggyon óvatosan.
    Itt is az lehet, Pistánk írt egy környezetet 30 éve Kádár elftársnak, de ő (azóta Pista bácsi) már meghalt. Ezért bármi, ami kormányzati informatika, csak nagyon óvatosan, napszaknak megfelelő köszöntéssel, a rigolyákat szem előtt tartva bővíthető, különben ki kell mászni az ősóceánból, és lábat kell növeszteni. Az meg mi macera már.

    VálaszTörlés
  9. Remélem azért a fontos alapelveket betartják és számításigényes dolgokhoz FORTRANT-t, adatkezeléshez ALGOL-t használnak.

    VálaszTörlés
  10. Már Komár László is megénekelte: Fontos nyelv az ALGOL, rájöttem magamtól...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése