Ugrás a fő tartalomra

Okosóra mozgásából PIN kód visszafejtése

Okosóra mozgásából PIN kód visszafejtése

Originally shared by Tamás Nagy

Ez durva!
http://itcafe.hu/hir/a_fitneszkiegeszitokbe_epitett_mozgaserzekelo_nagy.html

Megjegyzések

  1. Azért itt van nem kevés olyan befolyásoló tényező, ami miatt nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni azt a konklúziót, hogy ha okosórád van, huss a pin kódnak. Ez így önmagában hülyeség.
    Ergo ez nem ilyen egyszerű, nem kell a bolhából elefántot csinálni. Kismillió más veszély van, amire a kutya nem figyel.... Szvsz. :)

    VálaszTörlés
  2. én direkt ezért szoktam a másik kezemmel beütni az 1234 :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ez hülyeség. A világ nagyrésze jobbkezes, jobbalmüti a PIN-t és a balon hordja az órát. Ebből a helyzetből hogyan fejtenék vissza a kódot?

    VálaszTörlés
  4. Nádi András a világ nagy része egyik kézen giroszkópos okosórat fog hordani, a másikon meg ugyanolyan jelek érzékelésére alkalmas fitneszkarkötőt.
    Itt nem a probability a lényeg, hanem a capability.

    VálaszTörlés
  5. Simán el tudom képzelni, hogy összeáll a kép. Sokmindent olvasni a zinternetten, ebből egy részük már tény.

    VálaszTörlés
  6. Ez nem hülyeség, meg nem pánikkeltés, hanem egy megoldandó feladat. Figyelni kell rá, ki kell találni gyártói oldalról a megoldást, stb. Pl. bizonyos mozgásokat a lényegi érték elvesztése nélkül lehet randomizálni, és máris nincsen mit visszafejteni.

    VálaszTörlés
  7. Azt tudja vaki, mi ezeknek a mozgásérzékelőknek a felbontása? Csak mert a Mi Band a teaivást simán összekeveri a sétálással. A csukló mozgása nélküli ujjmozdulatok érzékelés nagyon messze van tőle.

    VálaszTörlés
  8. Zsolt Menyhart Ha lenne okosórám mért hordanék karkötőt is? Okosórát meg csak akkor fogok, ha telefon helyett lehet. Óra rossz, kényelmetlen dolog, az ördög műve, örültem, amikor letehettem. Meg persze gyerekkoromban annak is, amikor az első kaptam :-)

    VálaszTörlés
  9. Ha most ideírnám a PIN kódom, mit tudnátok vele kezdeni? Amúgy egyszerűen kell bele egy gyorsan elérhető ki-be kapcsoló, oszt jó napot.

    VálaszTörlés
  10. A cikk olvasása után megfigyeltem a kezem mozgását pin megadása közben, a négy számból hármat kar és csuklómozdulat nélkül írom, a negyedikhez mozdítom a karom, viszont a szám többihez viszonyított relatív irányával ellentétes irányban... Ebből az adatból nem lehetne három alá szűkíteni a kombinációk mennyiségét... Lényegesen jobban járnának a bűnözők, ha klónoznák a kártyámat és online fizetésre használnák, éppen mint három éve, amikor 4000 fonttal sikerült megkárosítaniuk a VISA-t.

    VálaszTörlés
  11. Egyébként órától/karkötőtől is függ. Horváth Gyula​ jegyezte még, hogy vannak olyanok, amik a kézlengetést is számolják és vannak olyanok amik nem. A "kézlengetősek" lehetnek veszélyesek.
    Illetve felmerül bennem egy kérdés, hogy esetleg a beütés hangjaiból szintén visszafejthető a dolog.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése