Ugrás a fő tartalomra

Amikor egy ezer soros BASH látszólag jól működik, de beböfögi minden egyéb infó nélkül hogy:


Amikor egy ezer soros BASH látszólag jól működik, de beböfögi minden egyéb infó nélkül hogy:
(standard_in) 1: syntax error

Megjegyzések

  1. Kiloggoltam századmásodpercre, hogy mikor löki ezt, és az alapján akkor éppen különösebben semmi sem történik, csak ami előtte 100x... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

    VálaszTörlés
  2. Nnna, csak megvan. Basszus! Egy esetben előfordul, hogy negatív az egyik szám. Ilyenkor nem jó a $(echo $a-$b | bc), szóköz kell a kivonás elé és után, azaz $(echo $a - $b | bc)

    VálaszTörlés
  3. Mi visz rá embereket arra, hogy bash-t programozzanak? :) Én amikor nagyon muszáj volt scriptelni, php-ban írtam meg őket, de python még jobb erre. És azok "igazi", "normális" programnyelvek.

    VálaszTörlés
  4. Illetve, ha olyan scriptet csinálsz, aminek mindenféle környezettől függetlenül, bárhol futni kell, mondjuk egy 200 ezer endpointból álló parkban. Akkor is bash a legkézenfekvőbb.

    VálaszTörlés
  5. Jó, persze, ha muszáj akkor muszáj. De tényleg nagyon utálatos a szintaktikája. :)

    VálaszTörlés
  6. Meg akkor, ha a programozási képességeid megvannak, de nem programozó a munkaköröd és nem akarsz nekiállni php-t tanulni, vagy a Python sajátosságaira elvinni az idő 75%-áta... 😀
    Egyébként meg az hogy 1978 óta életképes, az nem elhanyagolható a jövőre nézve. Egy php5 vs php7 majd 7.2 váltás azért elég szopás tud lenni. A Python 2.7 és 3 váltásról ne is beszéljünk...

    VálaszTörlés
  7. Meg amikor egy leszanált tabletet állítok be debian arm telepítés után IoT-szerű eszköznek otthon :)

    VálaszTörlés
  8. Én mondjuk futtattam php-t 5000 Ft-os TP-Link routeren is, és egész jól elmegy rajta. :) Meg vannak ilyen nagyon mini nyelvek, pl. LUA. Szóval megoldhatóak ezek, de persze, lehet olyan amikor bash a legkézenfekvőbb. Én minden esetre kerülöm, ha lehet. :)

    VálaszTörlés
  9. Brutál sok adattal dolgozunk (van egy big data csapat is). Azonban kevés a kapacitás az adatelemzésre. Adattal dolgoztam már korábban is, így kézenfekvő volt, hogy túllépjem az Excelt és ha nem akarok várni a fejlesztőkre, megoldom magam. Ez lett. Kaptam egy szervert, ahol InfluxDB-be tolom be azokat a tranziens adatokat, melyek vagy nem kerülnek külön tárolásra, vagy tároljuk, de a konszolidált feldolgozást segíti, ha kvázi újraindexelem a kivonatot. Aztán Grafana alatt megjelenítem. Sok fejlesztési és üzleti döntés született a kapott adatokból. Az adatimportokat írom shell scriptekkel, futtatom cronnal, és az egész helyes futását és debugolását is ugyanezzel végzem. A szerver két magos, CentOS, semmi extra, nem is kell több (egyelőre). A Grafana további előnye, hogy számos adatbázishoz kapcsolódhatunk, és összehozhatunk akár egy grafikonra több történést. Ja, és bárki megtekintheti az adatokat a megfelelő jogosultság meglétével, mivel az egész webes. Az alert szintet is a Grafana látja el. Nagyon könnyű vele összepakolni az elképzelt dashboardokat.

    VálaszTörlés
  10. Zsombor Kaló Ez érdekel. Miket tud már a cucc? Milyen Android eszköz? Nem púposodik az akku? Az Android még rajta van és mellé tetted a Debian-t, vagy van valami spéci OS verzió rá?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése