Ugrás a fő tartalomra

Kevésbé az Android rendszer frissítések, inkább az új készülékeladások vannak hatással a verzióterjedésre.

Kevésbé az Android rendszer frissítések, inkább az új készülékeladások vannak hatással a verzióterjedésre. Ez esetben később jött ki az Android új változata, mint ahogy a nagy gyártók megnyomták a gépsorok strat gombját. Nem sokat számít, hogy mi, mint userek mikor kapunk új verziót... 😢

Originally shared by Pécs Farkas István
https://m.mobilarena.hu/hir/nem_eszik_a_kekszet_androidon.html

Megjegyzések

  1. Jegyezzük meg, hogy nem csak az Oreo, hanem a biztonsági frissítések sem jutnak el a telefonok zömére.

    VálaszTörlés
  2. Mert felesleges meló a gyártónak.

    VálaszTörlés
  3. Csak hát innentől kezdve biztonsági szempontból porhintés az egész.

    VálaszTörlés
  4. Vicc.
    Pedig a G4-re is ígérték legalább a hetest, ki is jött a béta verzió a lengyeleknél tavaly ősszel, azóta viszont kuss van.

    VálaszTörlés
  5. 1. biztonságot külön kéne nézni, azt nem nagyon tudjuk, és nem (csak) ettől függ
    2. ezek nem igazi verziók, csak a G nem tud szabadulni a Chrome esetében kitalált, 3 byte-nál nagyobb módosítás új főverzió koncepciótól
    3. erre minden egyes statisztikánál minden hónapban rácsodálkozunk, mi változna egy hónap alatt?
    4. amíg a G nem éri el, hogy a rendszerben és az appjaiban a sötét szkin mindig választható legyen, addig ezek a dizájnbohóckodások elég komolytalanok; a funkciók hiányáról nem is beszélve

    VálaszTörlés
  6. Horváth Gyula Azért de, több attól. Az új verziókban az API verzió is frissül jó pár új dologgal, amit nyilván a fejlesztők felemás módon tudnak használni a lassú terjedés miatt. Ha valami, ez rossz a Googlenak, mégsem tesznek ellene semmit.

    VálaszTörlés
  7. Tamás Nagy Hát mert egy oprendszer nem így fejlődik, ugyanis az a háttér, és az appok a fontosak, az oprendszer senkit nem érdekel. Sokkal lassabban és koncepciózusabban kell fejleszteni, az oprendszert, hogy a lehetőségeket az appok fejlesztői is ki tudják használni. Minél komolyabb funkciót ellátó appról van szó, annál inkább a belső funkciók fejlesztése a fontos és nem könnyű átállni az oprendszer új dolgaira. Évente biztos nem is lehet. Főleg, hogy az évi változások döntő többsége marketingkamu.

    VálaszTörlés
  8. Horváth Gyula Nem lenne ezzel gond, ha nem a gyártókon múlna a frissítés, hanem mint Windows esetében, a useren.

    VálaszTörlés
  9. Három fő probléma van a verzióterjedés hiányosságával, ahol az első a legfontosabb:
    1.) Egyre több készülék potenciális része az informatikai támadásoknak. Egyre több a használatban lévő, komoly biztonsági hibával rendelkező modell a piacon, mely ellen a felhasználó tehetetlen még akkor is, ha edukált user.
    2.) Egyre drágább és problémásabb stabil applikációkat fejleszteni. Hasonló a probléma, mint az Internet Explorer kapcsán, mely nehézséget okoz a verziókövetés frissen tartásában.
    3.) A szoftveresen kiöregedő telefonok egyre nagyobb környezetterhelést okoznak.
    Ezek egyikében sincsenek benne a user szempontjai.Tehát ha leszarjuk a usert, akkor is eget rengetően veszélyes, ami az Android körül történik. Nem lenne gond, ha nem lenne piacvezető az operációsrendszer.
    Kötelezném a Googlet arra, hogy konkrétabban csökkentse az informatikai veszélyforrást, csökkentse az indokolatlan piaci erőforrásdeficitet, csökkentse a környezetterhelést az op.rendszer fejlesztése irányából. Hogy ez adóval vagy akármivel szabályozható-e nem tudom.
    Ezzel együtt a gyártókra is kiterjeszteném ennek felelősségét, és kötelezném konkrétan a hardverbetétdíjra, mely a készülék anyagköltségének 125%-a vagy egy alapszintű belépőmodell csere lenne, és kötelezően feltüntetendő tétel lenne.
    A Google részéről bevezetném, hogy a telefon egyszerűen jelezzen, hogy elavult az op.rendszer, és adjon a usernek 180 napot a frissítésre. Ha ez nem tehető meg, mert a hardver alkalmatlan rá, akkor jönne a betétdíj, mint opció.
    A gyártók száma idővel csökkenne, a készülékek ára feljebb szökne, de nőne a készülék életútja, mert nem lenne érdekelt a gyártó abban, hogy ne foglalkozzon a régi modellekkel. Sőt, az is lehet, hogy lízingelhető vagy havi használati díjjal működő telefonok lennének, ahol a telefonszámlával fizeted a készülék használati díját, amit cserél a user, mikor bekerül a 180 napos ablakba.

    VálaszTörlés
  10. Sancho Vi At
    1. igen, ez igaz, és az egyéb fejlesztésektől külön kell(ene) kezelni
    1a. játszik persze az is, amit korábban mondtam, és ma is tartom, hogy egy biztonsági frissítés nem biztonságossá teszi a rendszert, hanem valamelyest (mérőszám kérdéses) biztonságosabbá; az elmaradása meg kevésbé biztonságasobbá

    2. ez felemás; az új appokra igaz, ha kell a visszafele kompatibilitás, a régieket viszont életben tartja, ami legalább ennyire fontos. A z Android jobb tervezéséve persze jobb lenne a helyzet valamelyest, de ne felejtsük el, mennyire lóhalálában kellett piacra dobni.

    3. ez lehetne egy megoldás, de mekkora árdrágítást jelentene az olcsó készülékek piacán? Én bőven 50% fölé saccolom. Amit baromi nehéz a user érdekének tekinteni.
    3a. Az általad vázolt piaci modell meg senkinek se érdeke, tehát nem is fog megvalósulni. Még az unióban se, pedig ott minden szart szeretnek betegre szabályozni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése