Ugrás a fő tartalomra

A jelek szerint egy hanggal arrébb küldött zenét kapott a fülébe a Kállay-Saunders.

A jelek szerint egy hanggal arrébb küldött zenét kapott a fülébe a Kállay-Saunders. Tanultam énekelni, sokat zenéltem színpadon kontrollal és anélkül. Olyan nincsen, hogy egy számot folyamatosan tökéletesen egy hanggal arrébb énekel valaki. A kimenő zene és a fülébe adott zene eltérő kellett legyen. Technikai hiba volt, de nem az énekesnél...
https://youtu.be/7z1BpeCdxaQ

Megjegyzések

  1. Pedig elismerte mindkét fél hogy nem volt semmilyen technikai hiba, egyszerűen bénázott! Még a nyilatkozata is ezt sugallja!

    VálaszTörlés
  2. Ööö, én nem tanultam énekelni, sőt, az éneklő rajok versenyében nekem kötelező volt playback-elnem:) De az nem úgy van, hogy valaki tudja a saját számát?

    VálaszTörlés
  3. Ismétlem, nem vagyok zeneértő, max. hallgató. De itt valami nagyon nem kerek.
    http://comment.blog.hu/2016/03/03/valami_nagyon_nem_stimmel_a_dal_dontoje_korul?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_03_03&utm_campaign=index

    Conteo On/
    Asszem tavaly Ő volt kint. Gondolom sejtették, hogy nem fogják újra küldeni és csináltak egy marketing műbalhét.
    Conteo Off/

    VálaszTörlés
  4. Zoltán Rittinger Annak van igaza, akinek többet keresnek a jogászai.

    VálaszTörlés
  5. Nádi András​ Egy jó énekes amilyen hangnemben kapja a zenét (a fülébe), úgy énekel.

    VálaszTörlés
  6. Sancho Virág Attila Értem, hogy van valami abban a monitorban, csak mint laikus nem értem. Gondolom, hogy egész héten erre készültek és meg volt, hogy milyen hangnemben adják elő. Erre, mondom, gondolom, hogy az ágyból felrázva is kellene tudnia. Okés, ez egy nagyon gyakorlatias felfogás.:)
    ..És közeb nmég egy kérdés. Ha érezte, hogy nem stimmel, akkor miért nem váltott? Sok koncerten láttam, hogy a fülmonitort kiveszik, ha valami baj van.
    ...És nem kötekedni akarok, csak volt szerencsétlenségem mindkét előadást meghallgatni és számomra is - botfül ezerrel - szar volt mindkettő és furcsálltam az első utáni intermezzot, szebb lett volna, ha azt mondja, hogy " ez gáz volt" és ennyi.

    VálaszTörlés
  7. "Szegény Kállai Saunders András kikéri magának ezt a hangnemet!"

    VálaszTörlés
  8. Nádi András Ha végignézed a fenti videót, akkor kiderül, hogy a srác élőben is ugyanabban a hangnemben énekelte, mint amit a rádióban nyomnak. AZT énekelte és ÚGY, nem hamisan. Kifelé, a nézőknek azonban egy hanggal arrébb transzponált verzió ment a zenéből, amit egy sima eszközzel meg lehet oldani. Miközben a fülébe ment a jó verzió, hallotta a beszivárgó hangon, hogy kint valami más szól. De képzeld el azt a helyzetet, hogy hallod, hogy a füledbe a jó jön, akkor eszed ágában sincsen kivenni a füledből a kontroll hangot. Ha élőben énekelsz majd, akkor rájössz, hogy kontroll nélkül simán melléénekelsz fél hangot, elcsúszol ritmusban, stb... Ezért használnak kontrollt, sok mozgás esetén fülbedugósat.
    Persze, hogy szar volt a bot fülednek is, hiszen egy hanggal arrébb lett eltolva a zene, és diszharmonikus volt az egész így. Mivel a srác egy szólam az egész műben, és csak ő volt jó helyen, ezért az összes többihez képest úgy tűnik, hogy a srác a hamis.
    Azonban mivel az MTVA jogászai már aláírattak velük egy papírt, hogy kussolnak, ezért ők már hiába mondanak bármit is, "beismerték, hogy a srác hibázott". Egy faszt, vagy véletlenül vagy szándékosan a kifelé menő zene egy hanggal arrébb lett transzponálva, és erről kussol mindenki.

    VálaszTörlés
  9. Kérdezheted, minek ide olyan eszköz, amivel eltolható a zene hangneme? Előfordul, hogy az énekes hangja elmászik, beteg. Ilyenkor lemennek egy terccel a zenében, és ki tudja énekelni a magasakat. Erre való egy manapság már egyszerű szerkezet, amivel tönkre lehet vágni egy énekes műsorát, ha a fülébe menő zene nincsen eltolva, és a szerencsétlen amúgy jól is énekel, csak eltolt zenére, amit nem hall, mert azt a nézők hallják.

    VálaszTörlés
  10. Most már le kellene vadásznom a rádióban - bár amióta Bochkor visszatért azóta azt sem hallgatok:) - , hogy hogyan kellett volna szólnia.
    Sancho Virág Attila Ok, most már értem a dolgokat:) Így viszont egyre nyilvánvalóbb, hogy valami "szabotázs" történt.

    VálaszTörlés
  11. Hát nem tudom. Elég érdekes technikai hiba az amikor a monitorba illetve a FOH-ra küldött hang nem ugyanaz. Nekem az a véleményem, hogy ha ez így volt az véletlen technikai hiba nem lehet. Ahhoz a két különböző forrásnak egyrészt szinkronban kell indulni két különböző forrásból, és annyira ostoba nem lehet egyetlen technikus sem, hogy a FOH és a monitor ne ugyanabból a forrásból dolgozzon. Ez lenne a legnagyobb hiba ha ez így lenne megoldva.
    Én nem azt vitatom, hogy nem tud jól énekelni, de ezt nem lehet a technikus számlájára írni.
    Ha így is volt, az technikailag jól megtervezett trükk volt, semmiképp sem a véletlen műve.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése