Ugrás a fő tartalomra

Kivéve, ha Bluetooth...

Kivéve, ha Bluetooth...
http://www.hirstart.hu/site/relocate.php?rssid=1&rsspid=30&ctype=rss&id=10558074&chk=95ffc81cce4848eec18e94623e1edf0f&url=http%3A%2F%2Fwww.minuszos.hu%2Fveszelyesek-a-vezetek-nelkuli-radios-egerek%2F

Megjegyzések

  1. Van vezetékes rádiós egér is? Akkor olyat veszek! Merthogy a cikk címe szerint csak a vezeték nélküliek veszélyesek...

    VálaszTörlés
  2. Billentyűzettel még értem is, de egérrel mit ér?

    VálaszTörlés
  3. Volt 5 évig infrás bill/egér kombóm. Szerettem. 😃

    VálaszTörlés
  4. Attila Csongor Kiss Ha látja a monitort, sokat kezdhet vele. Indíthat onscreen keyboardot is.

    VálaszTörlés
  5. András Vizilou ja ha látja. Annak viszont csekély az esélye az említett akár 180 méter esetében. Vakon megnézném, mihez kezd.

    VálaszTörlés
  6. Attila Csongor Kiss Bármihez. Pár shortcut, és Windows alatt máris rensszergazda CMD ablak fut. Onnan meg bármi.

    VálaszTörlés
  7. Ezt megnézném (vakon). Egérrel milyen shortcutok vannak? De tegyük fel eljut CMD ablakig, onnan hogyan tovább?

    VálaszTörlés
  8. Letölt, majd telepít egy szoftvert.

    VálaszTörlés
  9. Ne már, már a Windows 95 idejében vakon tudtam felbontást állítani béna monitor miatt.

    VálaszTörlés
  10. Sancho Virág Attila egérrel vagy billentyűzettel?
    Mert az egy dolog, hogy előhívod a lebegőmenüt jobb gombbal (amivel lehet nem is az asztalt találod el, hanem egy ikont), de abban egérrel eltalálni a megfelelő pontot elég esetleges, míg billentyűzettel egyértelműen lehet tudni, hogy hány felfelé lépés a kurzorral.

    Egérrel még az sem biztos, hogy a Start menü a bal alsó sarokban van (Horváth Gyula biztonságban van a függőleges tálcával) és hogy az a szabvány Start menü-e vagy valamelyik klasszikus klón.

    Elméletben értem én, hogy ez lehetőség, de a gyakorlat nagyon esetlegesnek tűnik. Hacsak nem tudnak direkt parancsokat átküldeni a csatornán, de sima egérutasításokkal ez lufi.

    VálaszTörlés
  11. Attila Csongor Kiss Igen, én pontosan erre a támadásra készültem fel a függőleges tálcával. Igaz, akkor még drótos egerem volt, de tudtam, hogy nem lesz mindig így :-)
    Viszont az óra még jobbra lent van, ezen fejlesztenem kell.

    VálaszTörlés
  12. Tudtam én! :D

    Viszont te mintha az órát sem a szabványosat használnád, hanem egy programmal pimpeled, nem?

    VálaszTörlés
  13. Természetesen. Tekintve, hogy a MS egy órát sem tudott leprogramozni :-)

    VálaszTörlés
  14. Akkor viszont az egérhacker hiába is tudna a szabvány óráról parancssort indítani vagy egyebeket, nálad ott is csak vakon tapogatózna.

    VálaszTörlés
  15. (Kicsit olyan ez, mint amikor ügyfelet telefonon próbáltam instruálni, aztán kiderült, hogy a gyerek a szomszéd Pistikével tegnap a beállított Windowst felülcsapta egy Ubuntuval. Valahogy semmi nem úgy reagált, mint "rendesen".)

    VálaszTörlés
  16. Sajnos nem. Az alap jobb klikkes menüpontok is feljönnek ezen az órán. Sajnos itt nem készültem fel elég jól.

    VálaszTörlés
  17. De csak egérrel mit csinál egy parancssoron? Én nem értem továbbra se mit lehet a monitor látása nélkül tenni.

    VálaszTörlés
  18. Gyakori az egér+ billentyűzet kombó. Ennyire nem tudtok gyakorlatban gondolkodni? :)

    VálaszTörlés
  19. De, csak itt egérről volt szó. Amelyik vevője meg csak egér, annak gyanítom a driverét is meg kéne hackelni, ami a támadandó gépen van. Egy kombóra persze billzettel is rá lehet szállni, azt meg eddig is tudtuk, hogy kockázatos. (MS egyik naturalja körül volt is balhé, kapott titkosítást.)
    Na de akkor miért lenne érdekes az egér, aminek hackelés szempontjából gyakorlatilag nulla haszna van rálátás nélkül? Ha meg a billentyűzetre csimpaszkodnak rá, akkor az egér teljességgel felesleges, irreleváns. Ha billzetről szól az aggodalom, azt még érteném is.

    Mi egyébként billzetet sosem használtunk veznélkülit (amit volt alkalma kipróbálni páromnak az nem bírta lekövetni a gépelési sebességét), s az egereket is hamar likvidáltuk, rendszeres volt az interferencia miatti ugrálás, akadozás, kihagyás és az akksi/elem is jó érzékkel a legalkalmatlanabb pillanatokban adta fel. Próbáltunk noname és Logitech cuccokat is. De ez mellékszál.

    VálaszTörlés
  20. http://www.itweb.co.za/index.php?option=com_content&view=article&id=150982

    Itt teljesebb cikkben viszont azt írják, hogy az egér dongléjén keresztül adnak ki billparancsokat (körülményekről nincs részlet, hogy unified-e, azzal nem kunszt).
    Egy demózást megnéznék.

    VálaszTörlés
  21. A hivatkozott Reuters cikkben videó is van. Itt úgy tűnik, hogy az a 180 méter egy sikátorban direkt rálátással igaz. De itt sem derül ki, hogy eleve billentyűzet fogadására is képes vevőkről van-e szó, vagy csak egerekről is.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-wireless-mouse-idUSKCN0WP21I

    VálaszTörlés
  22. Azt hiszem az enyém is tudna billentyűzetet is. A Logitech nagyon verte a mellét, hogy egy pöcökkel elmegy mindkettő. Akkor most mégis nagy veszélyben vagyok.

    Rádiós egér nálam jó, és azért szeretem, mert az a baromi vastag sodrony, ami kilóg belőle, hol erre húzza a fejét, hol arra. Billentyűzetnél ez nyilván nem létező jelenség.

    VálaszTörlés
  23. Arra azért szintén kíváncsi lennék, hogy vasbeton falon keresztül mennyire működőképes a módszer. Az a wifinek is rendesen be tud tenni, pedig az nagyságrendekkel erősebben sugároz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése