Ugrás a fő tartalomra

"Mindig megoldani a problémát. Mindig."

"Mindig megoldani a problémát. Mindig."
http://www.techinspiracio.com/diploma-nelkul-a-facebookig-californiaban/

Megjegyzések

  1. Nagyon komoly a srác. Lövésem sincs, pontosan miről is szól a cikk, de, követendő példa a hozzáállása az itt leírt dolgaihoz.
    Én, szinte minden nap: "Ez nem probléma, csak egy megoldandó feladat. A problémánál majd szólok..." :)

    VálaszTörlés
  2. ... aztán van annak is egyfajta varázsa, mikor az austini HQ visszaszól EOQ előtt egy héttel (noha addig abban a hiszemben voltál, hogy csak a helyi mérnökökkel vitatkozol), hogy ha annyira biztos vagy az igazadban, megcsinálják a változtatást a javaslatod szerint, de akkor azonnal, mert $70.000 értékű körtecsumázó vár a módosításra, és EOQ-ra el kell indulnia a befőttgyárba... és bejön... :) egy szar debugos, az isten háta mögül... :)

    VálaszTörlés
  3. Zsolt Zsólyomi​ Nagyobb termékeken dolgozom, nem dev-ként, de értettem, amit a srác mondott a cikkben. Minden nagy termék esetén ugyanezek a problémák előjönnek, és nagyon nem mindegy, hogy a rajta dolgozó emberek hogyan állnak a probémához, vagy hát feladathoz.

    VálaszTörlés
  4. Sancho Virág Attila Akkor, te pontosan tudod, amit ez a srác véghezvitt. Én csak azt, hogy egy feladatmegoldó, és amennyiben a körülmények megfelelőek, csak hagyni kell dolgozni. A megoldással járó siker dopping számára.
    Bizony, egy teamben nagyon nem mindegy, ki hogyan áll a megoldáshoz.
    Ez szerintem, bármilyen szakmában előfordulhat, a cipészen, és az óráson kívül. :)

    VálaszTörlés
  5. A srácban sok képesség találkozik, bármelyiknek a hiánya miatt még jó szakember marad. De így egyben alkalmas arra, hogy a Facebook alkalmazza. Lehet, hogy a kollégádban mindez megvan, csak nem beszél jól angolul, és emiatt ugrott ez a lehetőség eleve nála. Illetve ahogy írod is, bármely szakmában megvannak az ilyen tehetségek. :)

    VálaszTörlés
  6. Sancho Virág Attila Tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy mivel a programozáshoz sem értek, jelen esetben én személyiségjegyekről, munkamorálról, hozzáállásról, kreativitásról, kurázsiról beszélek, ami bármelyik ilyen tulajdonságokkal rendelkező embernél (ritkán) előfordulhat, a saját életében, nyilván jelen esetben a Facebook hatalmasat dob a sztorin.
    Mondd, hogy tudtad... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése