Ugrás a fő tartalomra

Végül feltörte a kérdéses Apple telefont az FBI


http://www.hirstart.hu/hk/20160329_az_fbi_feltorte_a_san_bernardino-i_lovoldozo_iphone-jat

Megjegyzések

  1. Elviekben örülni kellene a hírnek, hogy az erkölcsi győzelem az Apple-t illeti. Ám az is benne van a pakliban, hogy mindez csak színjáték volt a nyilvánosság előtt.

    VálaszTörlés
  2. A baj az, hogy az igazságot soha nem tudjuk meg. Vagy, lehet, így a jó...

    VálaszTörlés
  3. Ez az információ pontosan arra elég, hogy mindenki azt hisz amit akar.
    Több variáns létezhet. Simán lehet, hogy az Apple nyitotta ki, csak a nyilvánosság felé nem lehet ezt kommunikálni.
    Az is lehet, hogy nem is sikerült kinyitni, csak az FBI ezt kell kommunikálja, hogy a bűnözők ne érezzék magukat biztonságban iOS alatt.

    Az viszont már korábban is megmosolyogtatott, hogy az FBI képtelen volt kinyitni.

    VálaszTörlés
  4. Náhóczki Náhó Gábor még az is lehet színjáték, hogy nem tudták kinyitni. Így most lehet dörgölni, hogy lám nincs automatikusan mindenhez hátsókapujuk.

    Ez így tényleg a mindenki azt hisz, amit akar kategória.

    VálaszTörlés
  5. "Az viszont már korábban is megmosolyogtatott, hogy az FBI képtelen volt kinyitni." lehet, hogy az sem igaz és ki tudták nyitni... :-)

    VálaszTörlés
  6. Hát a titkosszolgálatnak az a legjobb, ha valamiről elterjed, hogy nem tud hozzáférni, de mégis. Mondjuk az ilyeneket lehet, hogy eleve ők üzemeltetik :-)

    Amúgy meg, ha hónapokig kell szarozni valaminek a feltörésével az bőségesen elég biztonság bárkinek.

    Arról meg sokkal kevesebb szó esik, hogy miként biztosítja valaki, hogy a titkosított adatokhoz akkor is hozzáférjenek, akiknek kell, ha neki a fejére esik egy balkon. És ez legalább olyan fontos mint a titkosítás, sőt magánemberek és kis cégek esetében, talán fontosabb is.

    VálaszTörlés
  7. Hát az ember a fejében levő, másoknak is fontos információkat leírja, és olyan helyre teszi, amit az érdekeltek tudnak.

    Érdemes például a banki hozzáféréseket a család számára hozzáférhetővé tenni. És még sok más apró adatot. A cégeknél meg például a rendszergazdai jelszavakat. Ezeket elég rendszeresen csak a rendszergazda tudja, ami sokkal nagyobb kockázat, mint az, hogy illetéktelenek férnek hozzá a céges adatokhoz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése